Το Reload Greece ανακοινώνει τους νικητές του Young Entrepreneurs Programme [Videos]

[Δ.Τ.]

Το Reload Greece ανακοίνωσε τις νικήτριες ομάδες του Young Entrepreneurs Programme (RG YEP) στην τελική διαγωνιστική εκδήλωση (pitch event) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Από το Σεπτέμβριο του 2017 πάνω από 800 νέοι έλαβαν μέρος σε workshops του RG YEP σε 14 κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα στη Γερμανία. Δώδεκα επιχειρηματικές ιδέες ωφελήθηκαν από τη στενή συνεργασία με τους μέντορές τους για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε μια βιώσιμη startup. Παράλληλα, παρακολούθησαν 4 εξειδικευμένα σεμινάρια στις θεματικές δημιουργικότητα, οικονομικά, Growth Hacking & Pitching. Οι 17 μέντορες προέρχονται από την ευρεία δεξαμενή μεντόρων του RG και εργάζονται σε κορυφαίες εταιρείες όπως: AstraZeneca, Delloitte, Salesforce, O2, Santander, Citi & J.P. Morgan. Οι μέντορες συν- εργάστηκαν με τους 12 φιναλιστ για έξι εβδομάδες.

Στο τελικό pitch event, γιατροί, ερευνητές, δικηγόροι, μηχανικοί, καλλιτέχνες, αθλητές και επαγγελματίες πωλήσεων παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ένα διεθνές ακροατήριο και στην Επιτροπή των Κριτών που απαρτίζονταν από τη Μαρία Δραμαλιώτη - Taylor, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Beacon Capital, τον Γιώργο Χούπη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece και τον Γιώργο Καπετανάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο Τεχνολογίας στην CareRooms. Η τριμελής Επιτροπή Κριτών, αξιολόγησε τις παρουσιάσεις βάσει καθορισμένων κριτηρίων τα οποία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, τον προσδιορισμό και στόχευση της αγοράς, την επεκτασιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου, τη στρατηγική κατάκτησης νέων πελατών, τα οικονομικά και την παράμετρο διασύνδεσης της ιδέας με την Ελλάδα. Μετά από προσεκτική εξέταση, οι κριτές επέλεξαν τους ακόλουθους τέσσερις νικητές:

Rising Star Award

Η πλατφόρμα Racecheck συνδέει τους διοργανωτές των αγώνων αντοχής με τη συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα ερασιτεχνών αθλητών, επιτρέποντας τη δημόσια αξιολόγηση των αγώνων από το κοινό και την ενοποίηση των υπηρεσιών παγκοσμίως. Το Racecheck κέρδισε το βραβείο Rising Star, το οποίο παρέχεται από το Reload Greece και την εταιρία Sixdegrees Communications Agency, έχοντας επιδείξει συγκριτικό πλεονέκτημα στην ηγεσία, την καινοτομία και τον κοινωνικό αντίκτυπο και χάρη στη δυναμική της ομάδας προς μία στοχευμένη αγορά. Το Racecheck κέρδισε μια θέση στο πρόγραμμα RG Challenge18, το εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης (11 ημερών) του Reload Greece, το οποίο υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να αναζητήσουν κεφάλαια από την αγορά.

Νικητής Innovation Award

Το εργαστήρι ρομποτικής BioBot Lab καθιστά δυνατή την αναπαραγωγή πειραμάτων αποκλείοντας το ανθρώπινο λάθος, βελτιώνοντας σημαντικά έτσι τον τρόπο διεξαγωγής της βιοτεχνολογικής έρευνας. Το BioBot κέρδισε το βραβείο καινοτομίας που παρέχεται από το Corallia Clusters λόγω της εξαιρετικά καινοτόμου προστιθέμενης αξίας τους. Πιο συγκεκριμένα κέρδισαν επιχειρηματική καθοδήγηση, πρόσβαση σε εργαστήρια και ένα ταξίδι καινοτομίας στο ελληνικό οικοσύστημα με το Corallia.

Νικητής Social Impact Award

Η πλατφόρμα FundEdu επιτρέπει στους φοιτητές να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την ανώτατη εκπαίδευση τους. Το FundEdu κέρδισε το βραβείο κοινωνικής επίδρασης λόγω της δυνατότητας της startup να έχει σαφή κοινωνικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Το βραβείο τους παρέχεται από την εταιρία ΤΙΤΑΝ και περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο £1.000 που θα δαπανηθεί για την επιτάχυνση της επιχείρησης καθώς επίσης και σε βάθος έκθεση στην πολιτική και τις πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει η εταιρία ΤΙΤΑΝ.

Νικητής Young Leader Award

Το Pinboard είναι μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή δεξιοτήτων από φοιτητή-σε φοιτητή ανάμεσα στα Πανεπιστήμια. Η ομάδα Pinboard κέρδισε το βραβείο Young Leader, το οποίο παρέχεται από την εταιρία Wide Strategy Communications, καθώς επέδειξε σαφή κατανόηση των καταστάσεων και των προκλήσεων για την επιχειρηματική τους ιδέα και σημαντική δέσμευση για την υλοποίηση της. Κέρδισαν επιχειρηματική καθοδήγηση, πρόσβαση σε εργαστήρια και συνεδρίες πάνω σε brand development .

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των τελικών νικητών του RG YEP, η Βερονίκη Ζέρβα, Community Manager του Reload Greece δήλωσε:

‘Το Young Entrepreneurs Programme είναι το μεγαλύτερης διάρκειας πρόγραμμά μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία για μία ακόμα φορά. Ο πήχης για την επόμενη χρονιά έχει ανέβει πλέον, όχι μόνο λόγω της επέκτασής των δραστηριοτήτων μας σε χώρες πέρα από το Η.Β. αλλά και λόγω της ποιότητας και του επιπέδου των ομάδων που συμμετείχαν φέτος. Έχοντας δει την πρόοδο τους πιστεύουμε πως η ποιότητα και η πίστη των ομάδων στο στόχο μπορεί να δημιουργήσει επιχειρήσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.’

Σχετικά με το Reload Greece

Το Reload Greece είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Χτίζουμε μια νέα γενιά επιχειρηματιών για να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στη χώρα καταγωγής τους. Το μοντέλο επιχειρηματικότητας μας αξιοποιεί με επιτυχία τη δύναμη της Διασποράς και συμμετέχουμε σε μια ενεργή κοινότητα με πάνω από 20.000 Reloaders.

Loading