up_icon
Cameras Gadgets Photography Ricoh

Ricoh Theta V: Νέα κάμερα για λήψεις 360° σε ανάλυση 4K με εντυπωσιακό περιμετρικό ήχο [IFA 2017]

01 Σεπτεμβρίου 2017 Yannis Elpidis

Ricoh Theta V: Νέα κάμερα για λήψεις 360° σε ανάλυση 4K με εντυπωσιακό περιμετρικό ήχο [IFA 2017]

Η Ricoh ανακοίνωσε στην IFA 2017 τη διάθεση της νέας κάμερας Ricoh Theta V, η οποία υποστηρίζει λειτουργίες που περιλαμβάνουν καταγραφή βιντεο 4Κ 360 μοιρών, καταγραφή καθηλωτικού περιμετρικού ήχου και μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα και την καθιστούν κορωνίδα στη σειρά Ricoh Theta 360.

Από το 2013 όταν η Ricoh Theta κυκλοφόρησε στην αγορά ως η πρώτη κάμερα που απαθανατίζει φωτογραφίες 360 μοιρών με μία μόνο λήψη, χρησιμοποιήθηκε σε ποικίλες εφαρμογές ως ένα εξαιρετικό εργαλείο απεικόνισης πλήρως σφαιρικών φωτογραφιών που δημιουργούν ένα μοναδικό και απροσδόκητο οπτικό αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνολογία 360 μοιρών που υπερβαίνει τη συμβατική έννοια της φωτογραφίας, αναφέρεται ως σύνθεση λήψης και επιτρέπει στον χρήστη να αιχμαλωτίσει εικόνες με ατμόσφαιρα 360 μοιρών ώστε όσοι τις βλέπουν να μπορέσουν να εμπειρευτούν την ίδια ατμόσφαιρα στο μέλλον ενώ οι φίλοι και οι συγγενείς που βρίσκονται μακριά να νιώσουν σαν να βρίσκονταν στο ίδιο μέρος μαζί με τον χρήστη. Επιπλέον, εξαιτίας της ταχείας ανάπτυξης της αγοράς σχετικά με την εικονική πραγματικότητα (VR), της αύξησης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν φωτογραφίες 360 μοιρών και της ανάγκης φωτογραφιών 360 μοιρών στον επιχειρηματικό κόσμο, η ζήτηση των συσκευών που παράγουν σφαιρικές φωτογραφίες αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στο εγγύς μέλλον.

Η Ricoh Theta V σχεδιάστηκε με τη σκέψη να είναι μικρή και ελαφριά ώστε να μεταφέρεται εύκολα, οπουδήποτε. Επιπλέον, προσφέρει μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί άνετα μεγάλο όγκο δεδομένων, καταγραφή περιμετρικού ήχου 360° υψηλής ποιότητας και βίντεο 4K 360 μοιρών. Η κάμερα μπορεί να συνδεθεί με συσκευές που υποστηρίζουν τεχνολογία Bluetooth ή ασύρματο δίκτυο LAN για ευέλικτη χρήση σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ακόμη, διαθέτει ένα εξαιρετικά επεκτάσιμο λειτουργικό σύστημα ώστε να δέχεται μελλοντικές βελτιώσεις μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού. Ως αποτέλεσμα ο χρήστης έχει πάντα μια ενημερωμένη κάμερα υψηλών προδιαγραφών.

Ricoh Theta V: Βασικά χαρακτηριστικά

Φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας

Τόσο η ποιότητα εικόνας των φωτογραφιών όσο και του βίντεο έχουν βελτιωθεί σημαντικά ενώ η κατανάλωση μπαταρίας έχει μειωθεί υιοθετώντας έναν νέο αισθητήρα εικόνας που υποστηρίζει ανάγνωση δεδομένων εικόνας σε υψηλή ταχύτητα και την πλατφόρμα Qualcomm με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon. Επιπλέον, έχει αλλάξει πλήρως η ακρίβεια έκθεσης και ο αλγόριθμος ισορροπίας λευκού με την αξιοποίηση της τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας που καλλιεργείται μέσω της ανάπτυξης φωτογραφικών μηχανών υψηλής απόδοσης, που περιλαμβάνουν τις κάμερες DSLR της Ricoh καθώς και την GR. Επίσης, μέσω πραγματοποίησης συντονισμού εξασφαλίζεται ακριβής και φυσική απεικόνιση σφαιρικών φωτογραφιών 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας με παραγωγή αρχείου 14.0 megapixel για σταθερές εικόνες ακόμη και όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία αυτόματης λήψης.

Ο χρήστης μπορεί να ανεβάσει απευθείας τις σφαιρικές φωτογραφίες που έχει τραβήξει με την κάμερα στο Facebook και το LINE, ή στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα theta360.com και να τις κοινοποιήσει στα social networks όπως το Twitter και το Tumblr. Ειδικά “κροπαρισμένες” εικόνες μπορούν να κοινοποιηθούν στο Instagram. Επίσης είναι δυνατή η υποβολή σφαιρικών βίντεο στο κανάλι 360 του YouTubeTM και εικόνων στο Google Maps.

Βίντεο 4K 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας

Η κάμερα μπορεί να καταγράψει ομαλό βίντεο υψηλής ευαισθησίας στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και σε ανάλυση 3840 x 1920 pixels, το οποίο είναι ισοδύναμο με 4K. Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει μεγαλύτερο ρεαλισμό δημιουργώντας καθηλωτικά βίντεο εικονικής πραγματικότητας (VR) και βλέποντας τα βίντεο σε μεγάλη οθόνη. Επιπρόσθετα εκτός από το γεγονός ότι υποστηρίζει τη μορφή αρχείου H.264 για την καταγραφή βίντεο, υποστηρίζει και το πιο πρόσφατο πρότυπο συμπίεσης αρχείων βίντεο H.265.

Η εξειδικευμένη εφαρμογή υποστηρίζει μόνο το H.264. Το H.265 υποστηρίζεται εν αναμονή των μελλοντικών εφαρμογών που βασίζονται στην έκδοση του API.

Καταγραφή περιμετρικού ήχου 360 μοιρών για απόλυτα ρεαλιστική αναπαραγωγή

Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο 4 καναλιών που υποστηρίζει περιμετρική καταγραφή ήχου. Η καταγραφή ήχου από όλες τις κατευθύνσεις, όχι μόνο οριζοντίως αλλά και καθέτως καθιστά δυνατή την αναπαραγωγή του ήχου και του βίντεο όπως ακριβώς ήταν στο περιβάλλον όπου έγινε η λήψη του βίντεο, συνδέοντας το βίντεο 360 μοιρών μαζί με τον ήχο. Επιπλέον, το εξειδικευμένο προαιρετικό αξεσουάρ “3D Microphone TA-1” το οποίο είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί ταυτόχρονα με την κάμερα, επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει φυσικούς ήχους με μεγάλο όγκο πληροφοριών σε χαμηλή έως υψηλή συχνότητα.

Το “3D Microphone TA-1” διαθέτει μικρόφωνο από την εταιρεία Audio-Technica Corporation.

Μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα

Η ταχύτητα επικοινωνίας είναι τώρα γύρω στις 2.5 φορές γρηγορότερη σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα, χάρη στη βελτίωση της μονάδας ασύρματης επικοινωνίας και την αύξηση της ταχύτητας επεξεργασίας δεδομένων. Η αλλαγή σε υψηλότερες αναλύσεις συνοδεύεται από μεγαλύτερο όγκο δεδομένων εικόνας που η κάμερα πλέον μπορεί άνετα να αναγνώσει και να μεταφέρει σε άλλες συσκευές.

Πραγματική τιμή σε σύγκριση με το μοντέλο Ricoh Theta S χρησιμοποιώντας δεδομένα ίδιου μεγέθους. Βάσει δοκιμών της Ricoh.

Το Remote Playback είναι η πρώτη λειτουργία στον κόσμο που επιτρέπει την προβολή της σφαιρικής εικόνας σε μεγάλη οθόνη

Η λειτουργία Remote Playback για βίντεο 360 μοιρών είναι εγκατεστημένη στην κάμερα. Χρησιμοποιώντας μια συσκευή δέκτη γενικής χρήσεως όπως ένα συμβατό ασύρματο αντάπτορα οθόνης είναι δυνατή η αναπαραγωγή φωτογραφιών και βίντεο 360 μοιρών ενώ βρίσκονται ακόμη αποθηκευμένα μέσα στην κάμερα. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να απολαύσει εντυπωσιακά βίντεο 360 μοιρών σε μεγάλη οθόνη ή σε προτζέκτορα χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερα.

Ως εμπορικά διαθέσιμη στην αγορά, πλήρως σφαιρική κάμερα. Βάσει έρευνας της Ricoh. Στην ιστοσελίδα της Ricoh αναγράφεται ο εξοπλισμός που είναι αποδεδειγμένα συμβατός με αυτή τη λειτουργία.

Διπλή επικοινωνία μέσω Bluetooth and ασύρματου δικτύου LAN

Η κάμερα μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένη με ένα smartphone μέσω Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Μέσω του smartphone μπορεί ο χρήστης να τραβήξει φωτογραφίες και να ενεργοποιήσει την κάμερα από την εφαρμογή όταν βρίσκεται σε λειτουργία ύπνου. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η χρηστικότητα της κάμερας. Χρησιμοποιώντας την ασύρματη σύνδεση LAN, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει όλες οι λειτουργίες της κάμερας όπως τη ζωντανή αναπαραγωγή στο smartphone και τη μεταφορά εικόνων. Επίσης, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη σύνδεση μέσω Bluetooth ή ασύρματου LAN ανάλογα με τις ανάγκες της φωτογράφισης.

Χρησιμοποιώντας plug-ins μπορούν να προστεθούν νέες λειτουργίες

Χρησιμοποιώντας το λειτουργικό σύστημα Android ο χρήστης έχει την ελευθερία να επεκτείνει τις δυνατότητες της κάμερας. Υιοθετώντας ποικίλα plug-ins όπως τη λειτουργία “external memory recording” που βρίσκεται υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας “Remote Playback”, ο χρήστης μελλοντικά θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάμερά του με νέους τρόπους όπως να εναλλάξει ρυθμίσεις και να χρησιμοποιήσει νέες λειτουργίες μέσω της εφαρμογής στο smartphone του. Ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν διάφοροι προγραμματιστές να προσθέσουν και να χρησιμοποιήσουν νέα plug-ins έχει προγραμματιστεί για το εγγύς μέλλον.

Προγραμματισμένες μελλοντικές αναβαθμίσεις

Η κάμερα έχει εξαιρετική επεκτασιμότητα που επιτρέπει τακτικές βελτιώσεις μέσω αναβαθμίσεων του λογισμικού της εφαρμογής.
[Λειτουργίες αναβάθμισης που βρίσκονται υπό κατασκευή και είναι προγραμματισμένες να ανακοινωθούν μέσα στο 2017]

 • Μία λειτουργία η οποία αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων πραγματοποιώντας μία σύνθετη διαδικασία για τη λήψη των βίντεο 360 μοιρών μέσα στην κάμερα και όχι κατά τον χρόνο μεταφοράς.
 • H λειτουργία “client” που επιτρέπει στην κάμερα να λειτουργεί ως πομπός και ταυτόχρονα να συνδέεται στο Internet μέσω ασύρματου LAN.

Υποστήριξη live streaming βίντεο 360 μοιρών σε ανάλυση 4K

Η κάμερα υποστηρίζει ζωντανή μετάδοση των σφαιρικών εικόνων σε υψηλή ανάλυση 4Κ. Έτσι όλοι μπορούν να μοιράζονται μέσω Internet την ατμόσφαιρα σαν να βρίσκονται στη τοποθεσία όπου ο χρήστης καταγράφει το βίντεο.

Απαιτείται υπολογιστής με επεξεργαστή εικόνας υψηλής απόδοσης και περιβάλλον επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας για την μετάδοση.

Λοιπά χαρακτηριστικά

 • Διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα κλείστρου μέχρι και 1/25000 sec.
 • Υποστηρίζει λήψεις υψηλής ευαισθησίας με ISO3200 (χρησιμοποιώντας χειροκίνητη λειτουργία σε σταθερές φωτογραφίες).
 • Μεγάλη εσωτερική μνήμη περίπου 19 GB με την οποία μπορούν να γίνουν περίπου 4,800 λήψεις σταθερών εικόνων.
 • Η εφαρμογή THETA+ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επεξεργασία σταθερών εικόνων και εξαγωγή δεδομένων εικόνας για εκτύπωση.
 • Η εφαρμογή THETA+ Video είναι μια εξειδικευμένη εφαρμογή για smartphone με την οποία γίνεται επεξεργασία των βίντεο 360 μοιρών.
 • Αυξημένη ακρίβεια για επεξεργασία επάνω/κάτω διόρθωσης χρησιμοποιώντας το συνδυασμό ενός νέου γυροσκοπικού αισθητήρα και ενός εσωτερικού αισθητήρα επιτάχυνσης.
 • Το ελάχιστο διάστημα σε διαλειμματική φωτογράφιση έχει μειωθεί στα 4 δευτερόλεπτα, περίπου ο μισός χρόνος σε σχέση με άλλα συμβατικά μοντέλα.
 • Χρησιμοποιώντας την υποβρύχια θήκη (πωλείται χωριστά), ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και βίντεο 360 μοιρών σε βάθος μέχρι και 30 μέτρα.

Όπως δήλωσε ο Raj Talluri, ο αντιπρόεδρος στη διαχείριση προϊόντων της εταιρείας Qualcomm Technologies, Inc.,

"Η εταιρεία Qualcomm Technologies αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα 360/VR από την τεχνολογία Connected Camera Platform σε VR HMDs, με σκοπό να επιτρέπει στους κατασκευαστές να παρέχουν λύσεις για δημιουργία περιεχομένου, επικοινωνίας και κατανάλωσης. Με το λανσάρισμα της κάμερας RICOH THETA V 360, βασισμένη στην τεχνολογία Qualcomm Connected Camera Platform, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να φέρουμε προηγμένη συνδεσιμότητα και ισχυρές υπολογιστικές ικανότητες στη βιομηχανία της κάμερας 360 μοιρών, η οποία πιστεύουμε ότι θα είναι σημαντική γεννήτορας περιεχομένου για την εικονική πραγματικότητα VR."

Ο Charles Armstrong, της διαχείρισης προϊόντων της Google Street View, συμπλήρωσε

"Η Ricoh Theta V είναι η πρώτη Street View mobile ready κάμερα η οποία πιστοποιείται από την Google. Με αυτή τη διάκριση, οι χρήστες της Theta V θα είναι οι πρώτοι που θα εμπειρευτούν την ολοκαίνουργια αυτόματη λειτουργία που επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων Street View κατά τη διάρκεια περιπάτου, ποδηλασίας ή ακόμη και κατά την οδήγηση — μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με πριν όπου χρειαζόταν φωτογράφιση και ύστερα σύνδεση των μεμονωμένων εικόνων 360. Η σειρά με κάμερες 360 μοιρών Ricoh Theta θέτει σταθερά τον πήχη συνδυάζοντας την ποιότητα, την άνεση και την οικονομία σε ένα μοναδικό προϊόν. Είμαστε ενθουσιασμένοι να προσφέρουμε στην κοινότητά μας μία τόσο ισχυρή νέα επιλογή για το Street View." Επιπρόσθετα με την πιστοποίηση της νέας Theta V, τα υπάρχοντα μοντέλα Theta S και SC λαμβάνουν επίσης μία διάκριση: οι κάμερες Theta S και SC πιστοποιούνται ως Street View workflow ready για τις δυνατότητες τους στις μεμονωμένες 360 φωτογραφίες και μπορούν να δημοσιεύονται στο Street View."

Προαιρετικά αξεσουάρ

“3D Μικρόφωνο TA-1”

Το εξειδικευμένο 3D μικρόφωνο της ”RICOH THETA V” που διαθέτει μονάδα μικροφώνου της εταιρείας Audio-Technica Corporation, μία εταιρεία αναγνωρισμένη για την μεγάλη τεχνολογική της δύναμη και αξιοπιστία. Το μικρόφωνο μπορεί να συλλέγει βαθύς ήχους σε μέτριες ή χαμηλές συχνότητες χάρη στο μικρόφωνο κατευθύνσεων με μεγάλο διάφραγμα περίπου στα 10 mm, σε σύγκριση με τα ενσωματωμένα μικρόφωνα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για λήψεις σε μουσικές παραστάσεις. Επίσης, συνδέοντας το συμπεριλαμβανόμενο wind protector στο μικρόφωνο, ο χρήστης μπορεί να καταγράψει βίντεο με μειωμένους θορύβους όταν βιντεοσκοπεί σε εξωτερικό περιβάλλον.

 • Αξεσουάρ: Wind protector και θήκη
 • Χρώμα: Μαύρο

“Υποβρύχια θήκη TW-1”

 • Μία υποβρύχια θήκη που είναι ανθεκτική σε βάθος μέχρι και 30 μέτρα (ισοδύναμο με το πρότυπο αδιαβροχοποίησης JIS Class 8) για υποβρύχιες λήψεις 360 μοιρών.
 • Συμβατό με 3 μοντέλα: RICOH THETA V, SC και S
 • Διαθέτει σκληρό περίβλημα και αντι-ανακλαστική επίστρωση στην επιφάνεια της θήκης η οποία είναι ανθεκτική στις γρατζουνιές και σταματά τις αντανακλάσεις.
 • Διαθέτει υποδοχή τρίποδου για στήριξη σε ποικίλα αξεσουάρ.
 • Αξεσουάρ: Θήκη μεταφοράς, λουράκι, πλαίσιο σιλικόνης (για την στήριξη της THETA S)
 • Συμβατά μοντέλα: “RICOH THETA V, THETA SC και THETA S”
Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Nikon Z 30: Η καλύτερη κάμερα της εταιρείας για vlogging

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

H Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας φωτογραφικής μηχανής για vlogging που αλλάζει το παιχνίδι, τη Nikon Z 30. Μικρή, ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη, η φωτογραφική μηχανή ...

Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

24 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος ...

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022: Οι φετινοί νικητές

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam...

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

20 Ιανουαρίου 2022 Yannis Elpidis

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την EOS R5 C, μια ισχυρή, υβριδική κάμερα που συνδυάζει τις επαγγελματικές δυνατότητες δημιουργίας ταινιών της σειράς Cinema EOS με τις δυνατότητες φωτογραφίας του EOS R System. ...

Leica M11: Επίσημα η νέα rangefinder κάμερα της εταιρείας

16 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Η Leica ανακοίνωσε επίσημα τη νέα προσθήκη της στην σειρά rangefinder καμερών, με το μοντέλο Leica M11 να διατηρεί μεν την κλασική εμφάνιση, αλλά να φέρνει στο πακέτο της μια νέα τεχνολογία στον αισθητήρα, ...

Nikon Z 9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα full-frame κάμερα

29 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Z 9, του πιο προηγμένου κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής της έως τώρα. Η Z 9 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόσο για τη Nikon όσο και για την ...

Canon PowerShot PX: Η πρώτη έξυπνη φωτογραφική μηχανή της εταιρείας

28 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την PowerShot PX, μια μικρή, έξυπνη και φιλική φωτογραφική μηχανή, η οποία καταγράφει αυτόματα εικόνες υψηλής ποιότητας 11,7MP και βίντεο Full HD 60p. Η PowerShot PX αποτελεί μέρος της ...

Sony Alpha 7 IV: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας με αισθητήρα 33MP

21 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τρεις νέες προσθήκες στη σειρά φωτογραφικών προϊόντων της - την φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών ALPHA 7 IV (μοντέλο xxx) με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας 33 megapixel...

Loader
techgear_icon