Ring Fit Adventure: Το ιδιαίτερο fitness-adventure game της Nintendo

Η Nintendo μας έχει συνηθίσει στη δημιουργία περίεργων εμπειριών για τους χρήστες των παιχνιδοκονσολών της και αυτή τη φορά πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με το Ring Fit Adventure. Η ίδια το χαρακτηρίζει πρώτα ως adventure παιχνίδι, αλλά για να τα καταφέρεις απαιτείται σωματική δραστηριότητα και ουσιαστικά συνδυάζεις gaming με fitness.

Για να παίξεις το Ring Fit Adventure θα πρέπει να προμηθευτείς τα Ring-Con και Joy-Con Leg Strap, στα οποία τοποθετείς από ένα τηλεχειριστήριο Joy-Con. Το πρώτο από αυτά είναι ουσιαστικά μια ηλεκτρονική συσκευή που αναγνωρίζει τις κινήσεις και μετατρέπει "τη φυσική δύναμη σε αντίστοιχες ισχυρές επιθετικές ενέργειες μέσα στο παιχνίδι". Μπορείς να την προσαρμόσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης του κάθε χρήστη ξεχωριστά, έτσι ώστε να μπορεί να παίξει ο καθένας. Από την άλλη, το Leg Straap δένεται γύρω από τα πόδια του χρήστη για να ανιχνεύει τις κινήσεις τους.

Ποια είναι η υπόθεση του Ring Fit Adventure

Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία ενός κόσμου που έχει περιέλθει σε κατάσταση χάους εξαιτίας ενός "μποντιμπιλντερά" δράκου. Με τη βοήθεια των δύο περιφερειακών συσκευών καλείσαι να εξερευνήσεις έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών πιστών, με την κίνηση να γίνεται με επιτόπιο jogging. Εάν στρέψεις το Ring-Con προς τα κάτω, ο χαρακτήρας εκτελεί άλμα, ενώ αν σηκώσεις τα πόδια σου ψηλά μπορείς να ανεβαίνεις τις σκάλες με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Στην πορεία συναντάς εχθρούς και για να τους κερδίσεις θα πρέπει να εκτελέσεις συγκεκριμένες ασκήσεις ή να πάρεις τη σωστή στάση σώματος. Κάθε άσκηση επιφέρει ζημιά διαφορετικού επιπέδου και κάθε εχθρός έχει τα δικά του τρωτά σημεία, άρα θα πρέπει να βρίσκεις μια άσκηση είναι πιο επιζήμια για τον εκάστοτε αντίπαλο. Κερδίζοντας τις μάχες ανεβαίνεις επίπεδο, μαθαίνεις νέες κινήσεις και βελτιώνονται οι επιδόσεις του χαρακτήρα σου. Από τη στιγμή που πρόκειται για παιχνίδι fitness, ο καθένας μπορεί να παίξει με το δικό του ρυθμό και δεν χρειάζεται να είσαι "ντούκι" για να τα καταφέρεις.

Πότε κυκλοφορεί το Ring Fit Adventure

Θα το δούμε στο Nintendo Switch στις 18 Οκτωβρίου.

Photo Gallery

Loading