Rise of the Ronin: Δείτε πως ζωντανεύει η Ιαπωνία του 1800 στο επερχόμενο game του PS5 [Video]

Το Rise of the Ronin, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 5 στις 22 Μαρτίου, είναι ένα open-world action RPG με επίκεντρο τη μάχη από την Team Ninja, την εταιρεία ανάπτυξης των Nioh και Ninja Gaiden. Το παιχνίδι θα σας βυθίσει σε μια ιστορία που διαδραματίζεται στις τελευταίες ημέρες του Tokugawa Shogunate στην Ιαπωνία, γνωστού ως Bakumatsu, όπου μπορείτε να βιώσετε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού και να πολεμήσετε σε απλές αλλά συνάμα ουσιαστικές μάχες ως Ronin, χρησιμοποιώντας μια σειρά από όπλα και εξοπλισμό - όπλα κοντινής προβολής καθώς και όπλα μακρινής εμβέλειας όπως πυροβόλα όπλα και όπλα ρίψης.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Bakumatsu της Ιαπωνίας, σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών που πυροδοτούνται από την άφιξη των Μαύρων Πλοίων. Σε αυτή την εποχή του χάους, η ιστορία εκτυλίσσεται αρχικά στη Yokohama, στη συνέχεια στο Edo (το σημερινό Τόκιο) και τέλος στο Kyoto. Αυτές οι τρεις μεγάλες πόλεις είναι χτισμένες η καθεμία ως ένας ανοιχτός κόσμος όπου το ανομοιογενές μείγμα του νεοεισαχθέντος δυτικού πολιτισμού και της παραδοσιακής ιαπωνικής ομορφιάς απεικονίζεται δραματικά και λεπτομερώς με την τεχνολογία γραφικών νέας γενιάς.

Yokohama

Η πρώτη μεγάλη πόλη που επισκέπτεται ο πρωταγωνιστής κατά του Shogunate είναι η Yokohama. Στην περιοχή Kannai της Yokohama, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, θα εξερευνήσετε τα αξιοθέατα της Yokohama, όπως το προξενείο των ΗΠΑ, την Chinatown, τον κρατικό ξενώνα της Yokohama, τον φάρο, ακόμα και τους οίκους ανοχής. Καθώς ταξιδεύετε στα περίχωρα της Yokohama, θα βρεθείτε σε μια σειρά από πανδοχεία-πόλεις κατά μήκος του δρόμου Tokaido, της πιο σημαντικής διαδρομής της εποχής στην Ιαπωνία, που συνέδεε το Kyoto, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα, με το Edo, την έδρα του Tokugawa Shogunate.

KannaiYamashita

Μια περιοχή με θέα στον ωκεανό στο νοτιοανατολικό Kannai, ενώ η Yamate χαρακτηρίζει τον γκρεμό και την άνω πόλη, η Yamashita χαρακτηρίζει την κάτω πόλη. Σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζονται στην εμπορική συνθήκη ΗΠΑ-Ιαπωνίας, είναι η τοποθεσία του Ξένου Οικισμού, όπου σταθμεύουν στρατιώτες από διάφορα έθνη. Το πάρκο Yamashita, ένα από τα δημοφιλή τουριστικά σημεία σήμερα, χτίστηκε με ανακτημένα μπάζα από τον μεγάλο σεισμό του Kanto το 1923 και εγκαινιάστηκε επίσημα το 1930.

Kannai – Motomachi

Μια περιοχή στο νοτιοανατολικό Kannai που γνώρισε σημαντική πληθυσμιακή έκρηξη μετά το άνοιγμα του λιμανιού της Yokohama για το εξωτερικό εμπόριο. Οι επισκέπτες στην Chinatown της περιοχής θα βρουν διάφορα μπιχλιμπίδια προς πώληση και μοναδική αρχιτεκτονική χαρακτηριστική του κινεζικού πολιτισμού, όπως ο μεγαλοπρεπής ναός Kanteibyo, ένας πολύχρωμος ναός αφιερωμένος στον αρχαίο κινεζικό ήρωα, Guan Yu. Ο σημερινός ναός Kanteibyo είναι η τέταρτη ανοικοδόμηση του ναού, αφού καταστράφηκε αρκετές φορές από απρόβλεπτα γεγονότα, όπως ο μεγάλος σεισμός του Kanto το 1923 και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, και παραμένει να λειτουργεί ως η καρδιά της κινέζικης συνοικίας της Yokohama.

Edo

Το Edo είναι μια μεγαλούπολη που χρησιμεύει ως βάση του Edo Shogunate. Στην περιοχή Kojimachi βρίσκεται η κατοικία των σαμουράι που περιβάλλει και προστατεύει το κάστρο Edo. Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στη συνοικία Asakusa των πόλεων για να βρείτε το ναό Sensoji και τη γέφυρα Azuma, στη συνοικία Nihonbashi για να δείτε τη διάσημη γέφυρα Nihonbashi και τις σειρές των εμπορικών σπιτιών, και σε άλλες πολιτιστικές συνοικίες, όπως η συνοικία Senzoku, για να νιώσετε την πολύβουη ενέργεια των οίκων ανοχής Yoshihara.

Asakusa

Η καρδιά της μοναδικής κουλτούρας shitamachi της πόλης, όπου βρίσκονται ορόσημα όπως η γέφυρα Azuma και ο ναός Sensoji, αποτέλεσε συχνά αντικείμενο διάσημων ξυλογραφιών. Η πολυσύχναστη ενέργεια της περιοχής παραμένει αναλλοίωτη σήμερα, καθιστώντας την ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιαπωνίας.

Nihonbashi

Η γέφυρα στην οποία οφείλει το όνομά της χτίστηκε το 1603, σηματοδοτώντας την αφετηρία πέντε μεγάλων δρόμων. Για το λόγο αυτό, προσέλκυε μεγάλο πλήθος κόσμου, συμβάλλοντας σημαντικά στη λαϊκή κουλτούρα του Edo. Υπήρξε το θέμα αμέτρητων έργων τέχνης, ίσως με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πενήντατρεις σταθμούς του Tokaido, μια σειρά ξυλογραφιών που δημιουργήθηκαν από τον Utagawa Hiroshige. Η γέφυρα, Nihonbashi, μπορεί να βρεθεί σήμερα, εξακολουθώντας να χρησιμεύει ως αφετηρία του οδικού δικτύου της Ιαπωνίας.

Kyoto

Για 1.000 χρόνια, το Kyoto αποτελούσε την πολιτική και πολιτιστική καρδιά της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Η συνοικία Gosho βρίσκεται στα βόρεια του Kyoto, όπου ξέσπασε μια εξέγερση κατά του Tokugawa shogunate που ονομάστηκε Kinmon Incident. Στα δυτικά βρίσκεται η συνοικία Horikawa, όπου οι τακτοποιημένοι δομημένοι δρόμοι εκτείνονται κατά μήκος του κάστρου Nijo, και η συνοικία Mibu, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Roshigumi, ο ναός Mibudera. Στα ανατολικά βρίσκεται η συνοικία Gion, όπου στεγάζονται τεκέδες και καταστήματα, και η συνοικία Higashiyama, όπου ο ναός Kiyomizu-dera και άλλα γνωστά αξιοθέατα παίρνουν την παρουσία τους. Ωστόσο, θα παρατηρήσετε επίσης ότι ορισμένες περιοχές της αυτοκρατορικής πόλης έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη από την αναταραχή που προέκυψε από το Bakumatsu και έχουν παραμεληθεί και εγκαταλειφθεί.

Gosho

Μια έκταση γης που περιλάμβανε το παλάτι του αυτοκράτορα και τα αρχοντικά των πιο αξιόλογων αριστοκρατικών οικογενειών. Εκτός από τα προσωπικά διαμερίσματα διαβίωσης και ύπνου, το παλάτι του αυτοκράτορα περιείχε επίσης πλούσιους κήπους και κτίρια αφιερωμένα σε θρησκευτικές τελετές και μάθηση. Περιστασιακά καταστράφηκε από πυρκαγιές και στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε από το λυκόφως του σογκουνάτου, ήταν σε συνεχή χρήση για πάνω από πεντακόσια χρόνια. Τα περισσότερα από τα κτίσματα που παραμένουν σήμερα ανοικοδομήθηκαν το 1855, διατηρώντας σήμερα την αρχική μορφή του αυτοκρατορικού παλατιού.

Mibu

Μια περιοχή που βρίσκεται νότια του κάστρου Nijo και βορειοδυτικά του ναού Nishi Honganji. Στο κέντρο βρίσκεται ο ναός Mibu, ο οποίος ανήκει στους βουδιστές της αίρεσης Risshu. Το όνομα Mibu χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια πριν, όταν γράφτηκε με διαφορετικούς χαρακτήρες, που σήμαινε υγρότοποι. Ο ναός Mibudera χρησιμοποιήθηκε ως χώρος εκπαίδευσης για τα μέλη του Shinsengumi. Σήμερα, ένα χάλκινο άγαλμα του διοικητή Kondo Isami και ένας πύργος που φιλοξενεί μερικά από τα μαλλιά του βρίσκονται μέσα στον περίβολο του ναού και σε έναν χώρο ταφής των στρατιωτών του συντάγματος.

Εκτός από το να τρέχετε μέσα στις πόλεις και τα περίχωρά τους και να κολυμπάτε σε ποτάμια και ωκεανούς, μπορείτε να εξερευνήσετε τον τεράστιο ανοιχτό κόσμο του Bakumatsu χρησιμοποιώντας σχοινί για να μετακινηθείτε κατακόρυφα ή με άλογο και ανεμόπτερο για μια συναρπαστική διέλευση.

Μπορείτε να αναρριχηθείτε και να υπερπηδήσετε γρήγορα όταν ρίξετε το σχοινί αρπάγης σε ένα σημείο πρόσδεσης. Σας επιτρέπει να μετακινηθείτε σε μεγαλύτερο ύψος και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μάχη για να αρπάξετε εχθρούς.

Μπορείτε να καλέσετε ένα άλογο όταν φυσάτε με τη σφυρίχτρα. Θα ταξιδέψετε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στον μακρινό προορισμό σας από το να τρέχετε. Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετο εξοπλισμό ιππασίας και σε μια πιο ολοκληρωμένη γκάμα αλόγων υψηλότερων επιδόσεων.

Αφού αποκτήσετε το ανεμόπτερο, μπορείτε να το αξιοποιήσετε καθώς πέφτετε από ένα ψηλό σημείο για να γλιστρήσετε στον αέρα. Μπορείτε να πετάξετε σε μεγάλη απόσταση κρατώντας το σε μια συγκεκριμένη γωνία. Το ανεμοπλάνο είναι επίσης χρήσιμο όταν διεισδύετε στην περιοχή ενός εχθρού από μεγάλο ύψος χωρίς να γίνετε αντιληπτοί.

Ο σχεδιασμός του ανεμοπλάνου βασίστηκε στο σχέδιο του Ikkansai Kunitomo για το Abikiru. Ο Kunitomo είναι εφευρέτης και οπλοποιός της ύστερης περιόδου Edo, γνωστός κυρίως για την κατασκευή του πρώτου ανακλαστικού τηλεσκοπίου της Ιαπωνίας. Η εφεύρεση του Abikiru πιστεύεται επίσης ότι είναι το παλαιότερο σχέδιο αεροπλάνου στην Ιαπωνία.

Τα σημεία γρήγορου ταξιδιού, ή αλλιώς τα Hidden Sword Banners, είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντάς σας να ταξιδέψετε αμέσως από το ένα στο άλλο, αρκεί να τα έχετε ξεκλειδώσει. Τα banner όχι μόνο θα σας επιτρέπουν να αναπληρώνετε αναλώσιμα αντικείμενα μέσω επαφής, αλλά μπορείτε επίσης να ανανεώνετε τα μέλη της ομάδας σας και τον εξοπλισμό σας κατά τη διάρκεια μιας αποστολής. Χρησιμεύει επίσης ως πύλη για να μπουν άλλοι παίκτες για online multiplayer.

Καθώς διασχίζετε τον αχανή κόσμο, θα συναντήσετε ντόπιους για να αναλάβετε διάφορες αποστολές και να συλλέξετε λάφυρα από απαιτητικές δραστηριότητες.

Ο όρος Somo περιγράφει όσους δεν είναι σαμουράι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εγκατέλειψαν την κοινωνική τους θέση ως σαμουράι και έγιναν πλούσιοι αγρότες, πλούσιοι έμποροι και τοπικοί έμποροι. Κατά τη διάρκεια των αποστολών Somo, θα σας δοθούν ειδικές αποστολές από αυτούς τους ντόπιους, αν έχετε στην κατοχή σας συγκεκριμένα αντικείμενα ή αν καλλιεργείτε ένα συγκεκριμένο επίπεδο σχέσης μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα συναντήσετε τυχαία in-game γεγονότα που ονομάζονται Preordained Fate. Ανάλογα με το πού ή πότε συμβαίνει στο παιχνίδι, μπορεί να μην αντιμετωπίσετε το ίδιο συμβάν δύο φορές.

Η αντιμετώπιση των απατεώνων βελτιώνει την ασφάλεια των κακόφημων περιοχών. Καθώς βελτιώνετε τη δημόσια ασφάλεια, θα δημιουργήσετε εκτεταμένες συνδέσεις εντός της περιοχής και των κατοίκων της.

Καθώς προχωράτε βαθύτερα στην ιστορία, θα ξεκλειδώνετε διάφορες δραστηριότητες σε διαφορετικές τοποθεσίες και θα έχετε την ευκαιρία να συλλέγετε ανταμοιβές ανάλογα με το πόσο καλά τα καταφέρνετε σε αυτές τις δραστηριότητες. Κατά την προπόνηση, μπορείτε να επισκεφθείτε dojos σε διάφορες περιοχές και να πολεμήσετε με χαρακτήρες που έχετε συναντήσει στο παρελθόν. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν Yabusame (τοξοβολία με άλογο), εκπαίδευση πυροβολικού και Cat Collecting, στην οποία θα πρέπει να βρείτε γάτες που κρύβονται σε απροσδόκητα μέρη.

Σε κάθε περιοχή, ορισμένα σημεία δεν μπορούν να προσεγγιστούν με τη συνήθη μέθοδο διάσχισης. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιδέξια το σχοινί πρόσδεσης ή το ανεμοπλάνο για να φτάσετε στη γραμμή τερματισμού, όπου θα βρείτε μια ειδική ανταμοιβή για τη δραστηριότητα, όπως ένα σεντούκι με θησαυρό, ένα ιερό ή μια γάτα.

Το Rise of the Ronin θα είναι διαθέσιμο για το PS5 στις 22 Μαρτίου 2024.

Loading