Ρομπότ σκότωσε τεχνικό σε εργοστάσιο της Volkswagen, αλλά μη περιμένετε το Skynet

volkswagen

Η χρήση ρομπότ σε εργοστάσια δεν είναι κάτι καινούργιο, άλλωστε χάριν σε αυτήν την συνεργασία ανθρώπου χειριστή με ρομπότ η παραγωγή έχει βελτιωθεί και επιταχυνθεί σε εκθετικό βαθμό. Παρόλα αυτά, δεν λείπουν τα ατυχήματα και μάλιστα πρόσφατα έχασε τη ζωή του ένας 21χρονος εξωτερικός συνεργάτης σε εργοστάσιο της Volkwagen στη Γερμανία.

Όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του όταν το ρομπότ που συναρμολογούσε τον χτύπησε ξαφνικά με δύναμη στο στήθος και τον πίεσε επάνω σε μια μεταλλική πλάκα. Τα τραύματα του ήταν τόσο σοβαρά ώστε ξεψύχησε μετά από λίγες ώρες σε κοντινό νοσοκομείο.

Η NSA έχει ενεργό πρόγραμμα Skynet, αλλά όχι όπως το φανταζόμαστε από το Terminator

Πέραν της τραγωδίας, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα για να εξετάσουν αν το ατύχημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκληματική ενέργεια και να αποδώσουν ευθύνες στον χειριστή. Τα συγκεκριμένα ρομπότ, πάντως, είναι προγραμματισμένα να δουλεύουν σε συγκεκριμένο χώρο για την μεταφορά κομματιών των αυτοκινήτων και αποθηκεύονται μέσα σε κλουβιά ασφαλείας.

Προφανώς πρόκειται για ατύχημα, οπότε ας αφήσουμε τη συζήτηση για το Skynet…

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc, Robots, Technology. Bookmark the permalink.