Ρωσία: Υποχρεώνει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να ανοίξουν υποκαταστήματα στη χώρα

Ψηφίστηκε νομοθεσία στη Ρωσία που απαιτεί από ξένους ιστότοπους με περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά να ιδρύουν μία ρωσική νόμιμη επιχειρησιακή οντότητα ή έστω ένα τοπικό υποκατάστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ιστότοποι που δεν συμμορφώνονται θα χαρακτηρίζονται ως μη συμμορφωμένοι στις μηχανές αναζήτησης με αποτέλεσμα να αποκλείονται από αυτές και να απαγορεύεται η διαφήμιση τους στη Ρωσία.

Οι νομοθέτες υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα έλλειψη μιας τέτοιας απαίτησης επιτρέπει σε ξένους ιστότοπους να παραμένουν επίσημα εκτός της δικαιοδοσίας της Ρωσίας. Το εν λόγω νομοσχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση του κρατικού ελέγχου του διαδικτυακού περιεχομένου στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Apple συμμορφώθηκε με τη νομοθεσία της χώρας που απαιτoύσε την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών σε τοπικούς διακομιστές και στις αρχές του έτους αναγκάστηκε να εμφανίσει στους χρήστες iOS στη χώρα μια λίστα προτεινόμενων εφαρμογών που δημιουργήθηκαν από Ρώσους προγραμματιστές. Επίσης, τον Μάρτιο η Ρωσία σκόπιμα καθυστερούσε την παροχή των διαδικτυακών υπηρεσιών στην πλατφόρμα του Twitter, το οποίο διέγραφε περιεχόμενο που θεωρούσε ακατάλληλο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το ανώτερο σώμα του Κοινοβουλίου της Ρωσίας και εν συνεχεία να υπογραφεί ως νόμος από τον Πρόεδρο Vladimir Putin.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading