Runet: Επιτυχημένη η δοκιμή του "Internet της Ρωσίας"

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε με επιτυχία τη δοκιμή του Runet, το εναλλακτικό δίκτυο Internet της χώρας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση “εξωτερικής απειλής”. Σύμφωνα ε τον Υπουργό Τηλεπικοινωνιών, κ. Alexey Sokolov, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου με σκοπό να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του δικτύου Runet.

Τα αποτελέσματα των τριών δοκιμών έδειξαν ότι σε γενικές γραμμές τόσο οι κυβερνητικοί οργανισμοί, όσο και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενες απειλές ή κρίσεις. Διασφαλίζουμε πως θα υπάρχει σταθερότητα στο Internet και το ενωμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιών εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι δοκιμές αυτές αφορούσαν την ακεραιότητα και την ασφάλεια του δικτύου από εξωτερικές απειλές, την προστασία των προσωπικών δεδομένων που ανταλλάσσονται μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και τη διερεύνηση πιθανών κινδύνων (κενών ασφαλείας) που θα μπορούσαν να προκύψουν λόγω της εκτεταμένης χρήσης συσκευών IoT.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η Ρωσία ετοιμάζει το Runet ως πραγματικό αντικαταστάτη του Internet και όχι ως εναλλακτική επιλογή για περιόδους κρίσεων, έτσι ώστε να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερο τις πληροφορίες που φτάνουν και διαμοιράζονται εντός της χώρας. Ο χρόνος θα δείξει…

[via]

Loading