Αυτή είναι η τελευταία πρόταση της Samsung για all-screen smartphone

Σειρά στη "μάχη της πατέντας" για το bezel-less smartphone παίρνει η Samsung, η οποία κατοχύρωσε πρόσφατα τη δική της ευρεσιτεχνία που θυμίζει εν μέρει αυτήν που είδαμε πριν από μερικές ημέρες από τη Huawei, αλλά διαφοροποιείται σε ορισμένα κρίσιμα σημεία.

Η πατέντα της Huawei προτείνει μεν την κατάργηση των πλαϊνών bezels, αλλά η διατήρηση του πίσω panel έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν τα επάνω και κάτω bezels, έστω και σε μικρό βαθμό. Η Samsung, ωστόσο, από την πλευρά της, προτείνει την αντικατάσταση του πίσω panel που συγκρατεί την οθόνη με 4 ξεχωριστές μεταλλικές λωρίδες που συνδέονται επάνω της και έτσι οδηγούμαστε σχεδόν στην πλήρη εξάλειψη των bezels.

Εκτός από την all-screen εμφάνιση, η μέθοδος της Samsung θα μπορούσε να αποδειχτεί και πολύ πιο ανθεκτική αν χρησιμοποιηθούν μαγνήτες για την συγκράτηση των μεταλλικών λωρίδων μεταξύ τους, ενώ ίσως θα μπορούσαν να προσφερθούν διάφορες επιλογές προσωπικής διακόσμησης στους χρήστες.

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το γεγονός ότι η Samsung χρησιμοποιεί ήδη μια παρόμοια μέθοδο στην πανέμορφη The Frame TV και δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη πατέντα να "περπατήσει" σχετικά γρήγορα.

[via]

Loading