Samsung Ballie: Ένα ρομπότ - μπαλάκι που σε ακολουθεί μέσα στο σπίτι [CES 2020]

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που παρουσίασε η Samsung στο CES 2020 ήταν και ένα περίεργο gadget, το Ballie. Πρόκειται για ένα ρομπότ σε μορφή μπάλας που διαθέτει κάμερα και διάφορους αισθητήρες έτσι ώστε να αναγνωρίζει και να ακολουθεί τον χρήστη, αλλά και να διαχειρίζεται τις διάφορες έξυπνες συνδεδεμένες συσκευές του σπιτιού.

Στο demo που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, το Ballie ακολουθεί τον χρήστη και τον σκύλο του μέσα στο σπίτι, βοηθώντας όπου είναι εφικτό. Από την εκκίνηση του πλυντηρίου και τις έξυπνης ρομποτικής σκούπας, μέχρι το άνοιγμα της τηλεόρασης. Εκτός από αυτά, η Samsung αναφέρει πως το Ballie μπορεί να λειτουργήσει ως προσωπικός βοηθός για την εκγύμναση του χρήστη.

Το Ballie αποτελεί εκπρόσωπο του “Age of Experience”, το δρόμο δηλαδή που σκοπεύει να ακολουθήσει η Samsung στον σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών της. Η λογική πίσω από αυτήν είναι να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τον εαυτό και την οικογένεια μας, αλλά και τις αλληλεπιδράσεις μας με τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού με βάση τις προσωπικές μας ανάγκες.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το Ballie θα κυκλοφορήσει στην αγορά ή αν απλά θα μείνει στο ράφι ως ακόμη ένα concept.

Loading