Η Samsung παρουσιάζει την τεχνολογία EUV (Extreme Ultraviolet) για την επόμενη γενιά επεξεργαστών στα 7nm

Οι Apple και Huawei έχουν πραγματοποιήσει ήδη το πρώτο βήμα για την κατασκευή mobile επεξεργαστών με την αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm και σειρά παίρνει τώρα η Samsung. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι επενδύει σε αυτήν την τεχνολογία και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ηγέτης και σε αυτόν τον τομέα.

Η Samsung χαρακτηρίζει την τεχνολογία της ως μια τεράστια πρόκληση και σημειώνει ότι θα είναι παράγει κατ' αποκλειστικότητα τα δεύτερης γενιάς chipsets στα 7nm που κατασκευάζονται με εξοπλισμό λιθογραφίας EUV (Extreme Ultraviolet) για την τοποθέτηση των τρανζίστορ το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς δυσκολίες.

Τα chipsets που κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο θα είναι σημαντικά φθηνότερα σε σχέση με το μέσο όρο. Ταυτόχρονα, είναι κατά 40% μικρότερα σε μέγεθος, 20% ταχύτερα και 50% οικονομικότερα στην κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με τα chipsets των 10nm που χρησιμοποιούνται στα Galaxy Note9 και iPhone X.

Ποντάρουμε ότι θα τα δούμε για πρώτη φορά στη σειρά Samsung Galaxy S10 που θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

[Samsung]

Loading