Samsung Exynos "Adonis": Αυτός θα είναι ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy S IV!

Η εξαιρετική πορεία του Galaxy S III και οι μεγάλες προσδοκίες για το Galaxy Note II έχουν σίγουρα ικανοποιήσει τη Samsung, αλλά ταυτόχρονα φέρνουν μεγαλύτερη πίεση στην εταιρεία για τα επόμενης γενιάς smartphones/tabletphones που θα πρέπει να εντυπωσιάσουν το αδηφάγο κοινό.

Samsung Exynos "Adonis"

Έτσι, σιγά σιγά αρχίζουν να αναδύονται οι πρώτες φήμες για το Galaxy S IV, το οποίο περί τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε ακουστεί ότι θα παρουσιαστεί στην MWC 2013 τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αλλά κρατήσαμε (και κρατάμε) μικρό καλάθι. Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες που έρχονται αφορούν τον επεξεργαστή Exynos που θα χρησιμοποιεί η επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πηγές από την Κορέα, η Samsung ξεκίνησε δοκιμές για τον νέο επεξεργαστή 28nm "Adonis", ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες (quad-core) και είναι σχεδιασμένος με την αρχιτεκτονική ARM Cortex-A15, την ίδια που χρησιμοποιήθηκε στον σημερινό Exynos 5250 (αλλά στα 32nm).

Ο νέος επεξεργαστής θα είναι ο πρώτος στον κόσμο που δημιουργείται με τη διαδικασία HKMG (High K Metal Gate), θα πάρει την επίσημη ονομασία Samsung Exynos 5400 και αναμένεται ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ, καλύτερα γραφικά και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό θα γίνει εφικτό επειδή η διαδικασία HKMG επιτρέπει τη δημιουργία υπερσυρρικνωμένων chips χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης χωρίς απώλειες ρεύματος, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα με την παραδοσιακή διαδικασία πυριτίου (SiON).

Αν όλα πάνε καλά και εντός χρονοδιαγράμματος, η μαζική παραγωγή του Exynos 5400 θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 - αρχές 2013 και το Galaxy S IV θα εμφανιστεί τον Απρίλιο ή το Μάιο.

Καλά όλα αυτά, αλλά δε αν δεν γίνει κάτι πραγματικά πρωτοποριακό στο θέμα της μπαταρίας, η απόδοση των επεξεργαστών θα έχει μικρή σημασία από εδώ και στο εξής...

[via Techspot]

Loading