Η ARM ανακοίνωσε το νέο επεξεργαστή ARM Cortex A15

Η ARM ανακοίνωσε το νέο της επεξεργαστή για tablets και smartphones, ARM Cortex A15, ο οποίος φαίνεται ότι είναι σημαντικά γρηγορότερος από τον υπάρχον A9 και κατά 5 φορές ισχυρότερος από τα υπάρχοντα SoC (System on Chip). Η εταιρία ισχυρίζεται ότι θα φτάσει την ταχύτητα των 2.5GHz, ενώ θα προσφέρει δυνατότητες 3D navigation, augmented reality και HD video recording. Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει:

Ο επεξεργαστής ARM Cortex™A15 MPCore™ είναι ο αποδοτικότερος που έχει δει ποτέ η βιομηχανία. Προσφέρει πρωτοφανή ικανότητα επεξεργασίας σε συνδυασμό με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, βρίσκοντας έτσι χώρο σε διάφορα εμπορικά προϊόντα όπως smartphones, tablets, φορητούς υπολογιστές, servers κλπ. Ο μοναδικός συνδυασμός απόδοσης, λειτουργικότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης ενισχύει ακόμα περισσότερο την ηγητική θέση της ARM σε αυτόν τον απαιτητικό χώρο

Η ARM έχει ήδη συμφωνήσει με τις Samsung και Sony, οπότε θα δούμε σύντομα τον ARM Cortex A15 στα επερχόμενα Android smartphones, ίσως και στην επόμενη έκδοση του Samsung Galaxy S.

[πηγή ARM]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in ARM, Hardware and tagged , , , . Bookmark the permalink.