Samsung Galaxy S23: Αποκλειστικά με Snapdragon 8 Gen2 και αποκαλυπτήρια αρχές 2023

Αυξάνονται σταδιακά οι πληροφορίες για τη σειρά Samsung Galaxy S23, μετά από τα renders που είδαμε πριν από μερικές ημέρες. Συγκεκριμένα ένα κορεατικό μέσο αποκαλύπτει ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της σειράς στο San Francisco την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2023 και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις μετά από 2 εβδομάδες, άρα πριν το MWC 2023.

Η δεύτερη και ίσως σημαντικότερη πληροφορία που ενδεχομένως θα χαροποιήσει όσους έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στις νέες ναυαρχίδες της Samsung, μας έρχεται από την Qualcomm. Η κατασκευάστρια επεξεργαστών αναμένεται ότι θα αποκαλύψει επίσημα τη νέα ναυαρχίδα της, Snapdragon 8 Gen2, στα τέλη Νοεμβρίου, και επιβεβαιώνει πως όλα τα μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy S23 θα κυκλοφορήσουν με αυτόν τον επεξεργαστή. Επομένως, ξεχνάμε τις εκδόσεις με Samsung Exynos για την Ευρώπη.

Ο CEO της Qualcomm, Cristiano Amon, τόνισε πως έχει υπογραφεί πολυετής συμφωνία με τη Samsung προκειμένου να υπάρχει απόθεμα ικανό να στηρίξει όλη την παραγωγή των premium smartphone της εταιρείας παγκοσμίως.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μέσα στον Οκτώβριο ήρθε στη δημοσιότητα αναφορά που άφηνε ένα μικρό ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τελικά Exynos επεξεργαστές στην σειρά Samsung Galaxy S23 λόγω των αντιδράσεων του τμήματος Samsung MX (Mobile eXperience).

[via]

Loading