Samsung Q950 8K QLED TV: Η απίστευτη bezel-less τηλεόραση αποκαλύφθηκε στο CES 2020

Η Samsung φρόντισε να μας πάρει τα μυαλά με την εκκίνηση του CES 2020 αποκαλύπτωντας τη νέα 8K QLED TV της που δίνει νέο νόημα στην φράση “bezel-less”, καθώς το panel της καταλαμβάνει το 99% της πρόσοψης! Για την ακρίβεια, το περιθώριο έχει πάχος μόλις 2.3mm και συνολικά η τηλεόραση μόλις 15mm.

Από πλευράς τεχνολογιών, η νέα Samsung Q950 8K QLED TV χρησιμοποιεί προηγμένο αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης για να αναβαθμίσει την ανάλυση του περιεχομένου σε όσο το δυνατόν πιο κοντινό native 8K, ενώ φροντίζει και για τις streaming υπηρεσίες με την τεχνολογία AI ScaleNet που θεωρητικά αποτρέπει οποιαδήποτε απώλεια στην ποιότητα κατά τη μεταφορά της εικόνας από τον server της υπηρεσίας στην τηλεόραση του χρήστη (ήδη έχει συμφωνήσει με το Amazon Prime Video). Υποστηρίζονται ψηφιακοί βοηθοί Bixby, Amazon Alexa και Google Assistant, ενώ προξενεί το ενδιαφέρον η τεχνολογία Digital Butler για τη διαχείριση Wi-Fi ή Bluetooth συμβατών gadgets, αν και η Samsung δεν έχει διευκρινήσει τι ακριβώς είναι.

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται λειτουργία αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας και της αντίθεσης ανάλογα με τη θέση όπου βρίσκεται η τηλεόραση μέσα στο σπίτι και φυσικά οι τεχνολογίες Quantum dot και Full-Array Local Dimming του QLED panel. Αξίζει αναφοράς η λειτουργία OTS+ (Object Tracking Sound+) για αναγνώριση των κινήσεων στην εικόνα και αντίστοιχη “μεταφορά” του ήχου μεταξύ των ηχείων της τηλεόρασης για ένα “ψευδο” 5.1 surround sound χωρίς εξωτερικό σύστημα ήχου. Από την άλλη, η λειτουργία Q-Symphony βελτιστοποιεί την απόδοση του ήχου τόσο για τα ηχεία της τηλεόρασης, όσο και για τη συνδεδεμένη ηχομπάρα και μάλιστα ταυτόχρονα.

Η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας Samsung Q950 8K QLED TV δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η τιμή θα αποτελεί άπιαστο όνειρο στην παρούσα φάση, αλλά δεν μπορούμε να μη δώσουμε τα εύσημα για το design και φυσικά να περιμένουμε 2-3 χρόνια για να πέσουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα.

Photo Gallery

Loading