Σχόλια και συμβουλές της Kaspersky για την πρόσφατη διαρροή δεδομένων από το Facebook

Η πρόσφατη διαρροή προσωπικών δεδομένων 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook δεν πέρασε απαρατήρητη από την Kaspersky, η οποία σχολιάζει το γεγονός και συμβουλεύει τους χρήστες για τις ενέργειες που θα ήταν καλό να πραγματοποιήσουν προκειμένου να προστατευτούν.

Ο Alexander Moiseev, Chief Business Officer στην Kaspersky, σχολιάζει: 

Η προστασία δεδομένων παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα τόσο για άτομα όσο και για επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο ανησυχητικό ζήτημα ασφάλειας για περισσότερους από τους μισούς οργανισμούς παγκοσμίως (59%), σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky. Πέρυσι, μία στις δύο (46%) επιχειρήσεις αντιμετώπισε παραβιάσεις δεδομένων ως αποτέλεσμα διαφορετικών περιστατικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Για τους χρήστες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Παρόλο που μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να εκθέτουμε διαφορετικές πληροφορίες για τον εαυτό μας στο Διαδίκτυο, πρέπει να ελέγξουμε τι πραγματικά θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε και τι όχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μας εάν βρεθούν σε λάθος χέρια - για phishing, κοινωνική μηχανική ή παραβίαση λογαριασμών. Και, εάν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι και να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένη προστασία στις συσκευές σας

Ο Dmitry Galov, security expert στην Kaspersky, αναφέρει: 

Δεν θα ήταν έκπληξη αν οι εισβολείς χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που απέσπασαν από την παραβίαση σε στοχευμένες επιθέσεις phishing, όπου οι εισβολείς στέλνουν κακόβουλα μηνύματα email που φαίνεται να προέρχονται από έναν αξιόπιστο αποστολέα, για παράδειγμα, από τη διεύθυνση email του φίλου σας στο Facebook. Οι εισβολείς θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να παραστήσουν το άτομο του οποίου τα δεδομένα παραβιάστηκαν. Προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς από απατεώνες που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα, λάβετε επιπλέον προφύλαξη όταν λαμβάνετε email που φαίνονται παράξενα - ακόμη και αν φαίνεται να προέρχονται από κάποιον που εμπιστεύεστε. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή συνημμένα σε email και πάντα ελέγχετε για παράξενα γραμματικά / ορθογραφικά λάθη (ένα σημάδι ότι το email δεν προέρχεται από το άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι). Για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε τους τύπους πληροφοριών που μοιράζεστε σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το δωρεάν εργαλείο Έλεγχος Aπορρήτου της Kaspersky μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου των λογαριασμών σας ώστε να διαθέτουν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading