Νέα επιστημονική μέθοδος διαβάζει τις σκέψεις σου και τις μεταφράζει σε λέξεις [Video]

Νευροεπιστήμονες του University of California Berkeley υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει μία νέα μέθοδο ικανή να καταγράψει τη δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου και να τη μεταφράσει σε λέξεις.

Η μέθοδος εφαρμόστηκε σε 15 ασθενείς που στο παρελθόν είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο είτε για αφαίρεση όγκου είτε για θεραπεία από επιληψία. Τοποθετώντας 256 ηλεκτρόδια στην επιφάνεια του εγκεφάλου τους, οι επιστήμονες κατάφεραν να παρακολουθήσουν πληροφορίες από τους κροταφικούς λοβούς τους, σχετίζομενες με την επεξεργασία ομιλίας και εικόνων.

Καθώς οι ασθενείς άκουγαν κάποιον να διαβάζει μεμονωμένες λέξεις (ρήματα, ουσιαστικά και ονόματα), ο υπολογιστής  ανέλυε όλη την επεξεργασία του εγκεφάλου τους και αναπαρήγαγε τις λέξεις που άκουγε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τεχνική αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και για την πρόβλεψη αυτών που σκέφτεται να πει κάποιος στη συνέχεια.

Όπως καταλαβαίνετε, το εκπληκτικό αυτό επίτευγμα των επιστημόνων θέτει τις προσπάθειες για ανάγνωση της σκέψης σε νέο επίπεδο. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς πόσο χρήσιμη θα μπορέσει να αποβεί η συγκεκριμένη μέθοδος σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν υποστεί βλάβες στους μηχανισμούς ομιλίας τους.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

[πηγή dailymail]

Advertisements
This entry was posted in Science. Bookmark the permalink.

2 Responses to Νέα επιστημονική μέθοδος διαβάζει τις σκέψεις σου και τις μεταφράζει σε λέξεις [Video]

  1. Pingback: Νέα επιστημονική μέθοδος διαβάζει τις σκέψεις σου και τις μεταφράζει σε λέξεις [Video]

  2. Pingback: Anonymous