Επιστήμονες ανακαλύπτουν πιθανή θεραπεία για το Αλτσχάιμερ με χρήση laser

amyloid-protein

Ομάδα Πολωνών και Σουηδών ερευνητών ανέπτυξε μια νέα τεχνική με χρήση laser η οποία ανοίγει ένα νέο παραθυράκι ελπίδας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ που σήμερα πλήττει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Αυτό που κάνει η νέα μέθοδος είναι να διαχωρίζει τις υγιείς από τις τοξικές πρωτεϊνές (όπως για παράδειγμα η βήτα-αμυλοειδής που συσσωρεύεται στον εγκέφαλο των πασχόντων από Αλτσχάιμερ) και να απομακρύνει τις τελευταίες ανώδυνα και ακίνδυνα κάνοντας χρήση laser.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι εξαιρετικής σημασίας για την καταπολέμηση της νόσου των ηλικιωμένων δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία ενώ οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα κάνουν χρήση επικίνδυνων για τους νοσούντες χημικών.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις για την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου. Πιο συγκεκριμένα ερευνητές κατόρθωσαν να διαγνώσουν έγκαιρα και με μεγάλα ποσοστά ακρίβειας το Αλτσχάιμερ σε ασθενείς μέσω ενός απλού αιματολογικού τεσταλλά και να σταματήσουν τις καταστοφικές του επιπτώσεις σε πειραματόζωα μέσα από την χορήγηση φαρμάκων.

[via]
Loading