Οι επιστήμονες προβλέπουν την αύξηση του σωματικού βάρους και τη σεξουαλική δραστηριότητά μας


Ερευνητές κατόρθωσαν να προβλέψουν με επιτυχία την αύξηση του σωματικού βάρους και τη σεξουαλική δραστηριότητα μιας ομάδας πρωτοετών σπουδαστών υποβάλλοντας τους σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη μελέτη μιας περιοχής του εγκεφάλου με την ονομασία επικλινής πυρήνας (γνωστή και ως “κέντρο ανταμοιβής”) την ώρα που οι συμμετέχοντες έβλεπαν κάποιες ουδέτερες φωτογραφίες αλλά και άλλες πιο δελεαστικές όπως νόστιμα φαγητά ή ερωτικές σκηνές.

Έξι μήνες μετά την ανάλυση των δεδομένων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο. Το αποτέλεσμα ήταν όλοι όσοι είχαν ανταποκριθεί πιο έντονα στις φωτογραφίες του φαγητού να έχουν παχύνει περισσότερο από τους υπολοίπους, ενώ αυτοί που είχαν ανταποκριθεί εντονότερα στις ερωτικές φωτογραφίες να είναι περισσότερο σεξουαλικά ενεργοί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο πειρασμούς. Αν ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα ευαίσθητα σημεία του είναι πιο εύκολο να αντισταθεί. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν στο αυριανό τεύχος του ‘Journal of Neuroscience’.

[πηγή eurekalert]

Advertisements
This entry was posted in Misc, Science. Bookmark the permalink.

Comments are closed.