Σπουδαία τα νέα για τις κάρτες μνήμης SD, καθώς η SD Assosiation ανακοίνωσε επίσημα το νέο format SD Express που ενσωματώνει τα πρότυπα PCI Express και NVMe, με αποτέλεσμα οι μελλοντικές κάρτες SD να έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητα έως και 985MB/s!

Εκτός από την μεγάλη ταχύτητα, το νέο SD Express format θα επιτρέπει την κατασκευή καρτών χωρητικότητας από 2TB έως 128TB! Για να πάρετε μια τάξη μεγέθους, μια κάρτα SD με τη μέγιστη χωρητικότητα θα επιτρέπει την αποθήκευση 25.000 ταινιών σε ποιότητα HD ή 256 εκατομμύρια φωτογραφίες (με μέγεθος αρχείου 500KB) ή σχεδόν όλα τα τραγούδια της μουσικής υπηρεσίας Spotify!

Προφανώς απέχουμε αρκετά χρόνια από την κυκλοφορία καρτών SD με χωρητικότητα 128TB σε λογική τιμή και πιθανότατα τότε δεν θα υφίσταται καν υποδοχή SD σε εμπορικές συσκευές, αφού έχει γίνει η στροφή στις microSD εδώ και αρκετά χρόνια. Παρόλα αυτά, μια κάρτα SD Express με χωρητικότητα 2TB ή 4TB θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για να έχεις backup όλο το ψηφιακό αρχείο σου. Άλλη πιθανή εφαρμογή θα μπορούσε να είναι για τους επαγγελματίες δημιουργούς video σε ανάλυση 4K, 8K και VR.

[via]

Advertisements