Η Sharp λανσάρει τηλεόραση 70'' ανάλυσης 8K στην Ευρώπη

Αφού βαρεθήκαμε όλοι μας τις 4K τηλεοράσεις μας, ήρθε η ώρα να ετοιμαστούμε σιγά σιγά για την εποχή των...8K TVs, μιας και η Sharp προχώρησε σήμερα στο λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου για την Ευρωπαϊκή αγορά σε τιμή €11999!

Η Sharp LV-70X500E διαθέτει panel 70'' ανάλυσης 8K (7680×4320) με 8 υποδοχές HDMI, εκ των οποίων οι 4 υποστηρίζουν υλικό ανάλυσης 2K/4K και οι άλλες 4 υλικό ανάλυσης 8K μέσω 4 παράλληλων συνδέσεων HDMI. Επομένως, αν θέλετε να παρακολουθήσετε την τεράστια συλλογή σας από 8K videos, θα χρειαστεί να μπλέξετε με καλώδια. Διαφορετικά, μπορείτε να δείτε τα 8K videos ή τις φωτογραφίες συνδέοντας ένα USB drive.

Μια τέτοια τηλεόραση δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει τα πρωτόκολλα HDR10 και HLG, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα upscaling του περιεχομένου σε ανάλυση 8K χρησιμοποιώντας προηγμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας για να μην "pixelιάζει". Η εταιρεία σημειώνει, επίσης, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν monitor απεικονίσης πολύ υψηλής ανάλυσης για ιατρικούς σκοπούς ή για επεξεργασία φωτογραφιών και video.

Δυστυχώς, η Sharp ενσωμάτωσε δικό της πολύ βασικό λειτουργικό σύστημα που δεν υποστηρίζει εφαρμογές Android, άρα θα χρειαστεί η σύνδεση εξωτερικής συσκευής για να απολαμβάνεις σύγχρονες λειτουργίες (π.χ. Chromecast ή Apple TV).

[via]

Loading