Snapdragon 7 Gen1: Ο νέος mid-range επεξεργαστής της Qualcomm

Εκτός από το flagship Snapdragon 8+ Gen1, η Qualcomm παρουσίασε επίσημα και τη νέα mid-range σειρά Snapdragon 7 Gen1, η οποία θα φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις και σε αυτήν την κατηγορία συσκευών πολύ σύντομα. Συγκεκριμένα, το OPPO Reno8 Pro που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι το πρώτο με τον νέο mid-range επεξεργαστή.

Το Snapdragon 7 Gen1 έρχεται με octa-core CPU (πυρήνες χρονισμένοι έως 2.4GHz), τη νέα AI engine της εταιρείας και επεξεργαστή γραφικών Adreno 662 GPU για 30% και 20% βελτιωμένη απόδοση αντίστοιχα σε σύγκριση με τις δυνατότητες του Snapdragon 778G SoC. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται στο chipset επεξεργαστής εικόνας Spectra ISP για υποστήριξη αισθητήρων έως 200MP με δυνατότητα λήψης video έως 4K HDR (HEVC format) και φωτογραφίες 10-bit HEIC.

Ακόμη, υποστηρίζει έως 16GB μνήμη RAM LPDDR5 και την νέα Android SE Trusted Management Engine για μέγιστη ασφάλεια σε διαδικασίες αποθήκευσης και διαχείρισης ψηφιακών κλειδιών και wallets. Χάριν στο Snapdragon X62 5G modem αγγίζει ταχύτητες download έως 4.4Gbps, ενώ διαθέτει κεραίες WiFi 6E και Bluetooth 5.3 (aptX, Snapdragon Sound).

Πλην του OPPO Reno8 Pro, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε αρκετές συσκευές με Snapdragon 7 Gen1 από διάφορους κατασκευαστές.

Loading