up_icon
Cameras Photography Sony

Sony α7 III: Η νέα full-frame mirrorless κάμερα με δυνατότητα λήψης 4K video και αυτονομία - ρεκόρ [Videos]

09 Μαρτίου 2018 Yannis Elpidis

Sony α7 III: Η νέα full-frame mirrorless κάμερα με δυνατότητα λήψης 4K video και αυτονομία - ρεκόρ [Videos]

[Δ.Τ.]

Η ασύγκριτη καινοτομία της Sony στο χώρο των αισθητήρων εικόνας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Sony α7 ΙΙΙ, καθώς διαθέτει έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS οπίσθιου φωτισμού 24.2MP με αυξημένη ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση και εντυπωσιακό δυναμικό εύρος 15 σταδίων σε χαμηλά επίπεδα ευαισθησίας. Συνδυάζοντας αυτόν τον αισθητήρα με μια ποικιλία εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, όπως το εξαιρετικό σύστημα AF με κάλυψη του πλαισίου/καρέ κατά 93%, τη γρήγορη λήψη μέχρι και 10fps με μηχανικό κλείστρο ή αθόρυβη λήψη, τις ποικίλες δυνατότητες καταγραφής 4K βίντεο και πολλά άλλα, η Sony δημιούργησε ένα νέο εργαλείο που δίνει σε κάθε δημιουργό - από τους λάτρεις της φωτογραφίας έως τους επαγγελματίες - τη δυνατότητα να καταγράφει περιεχόμενο με νέους και διαφορετικούς τρόπους.

Θεαματική ποιότητα εικόνας Full-frame

Ο πρόσφατα σχεδιασμένος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό 24.2MP συνδυάζεται με ένα εμπρόσθιο άκρο LSI που διπλασιάζει την ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας, καθώς και τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X που αυξάνει την ταχύτητα επεξεργασίας περίπου κατά 1,8 φορές σε σύγκριση με την α7 II. Αυτά τα ισχυρά εξαρτήματα συνεργάζονται και επιτρέπουν στην κάμερα να πραγματοποιεί λήψεις με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα καθιστούν δυνατή τη λειτουργία του εντυπωσιακού της εύρους ISO των 100-51200 (που μπορεί να επεκταθεί στα ISO 50 - 204800 για λήψεις σταθερών εικόνων) και μια συνολική βελτίωση της ποιότητας εικόνας 1.5 σταδίων. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης ένα τεράστιο δυναμικό εύρος 15 σταδίων σε ρυθμίσεις χαμηλής ευαισθησίας, εξασφαλίζοντας εξαιρετική συνολική απόδοση σε όλες τις ρυθμίσεις και σε όλες τις συνθήκες λήψης, με σημαντικές βελτιώσεις στην ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων του δέρματος και των ζωντανών χρωμάτων της φύσης.

Αυτό το νέο full-frame μοντέλο έχει ακόμα την ικανότητα να παραδίδει αρχεία 14 bit RAW φορμά, ακόμα και σε αθόρυβη και συνεχή λήψη και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5.0 βημάτων.

Σημαντικές Βελτιώσεις στην Ταχύτητα του AF και στην Απόδοση

Η νέα πρωτοποριακή full-frame Mirrorless κάμερα α7 III διαθέτει ένα επίπεδο απόδοσης AF που έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό της α7 II, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δυνατοτήτων 4D FOCUS. Η νέα κάμερα διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης AF με εντοπισμό αντίθεσης που λειτουργούν με ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου 693 σημείων που κληρονόμησε από το αναγνωρισμένο μοντέλο α9. Αυτό το καινοτόμο σύστημα AF καλύπτει περίπου το 93% του πλαισίου/καρέ, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη εστίαση και εντοπισμό ακόμα και για τα πιο δύσκολα στη λήψη αντικείμενα.

Η AF απόκριση και παρακολούθηση έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά στη νέα αυτή φωτογραφική, σχεδόν 2 φορές όσον αφορά την ταχύτητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 2 φορές η ταχύτητα παρακολούθησης, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ως αποτέλεσμα της ταχύτερης ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας. Αυτό επιτρέπει τις λήψεις πολύ πιο πολύπλοκων και απρόβλεπτων κινήσεων με αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η αναγνωρισμένη λειτουργία Eye AF είναι επίσης διαθέσιμη στη νέα κάμερα, ακόμα και σε λειτουργία AF-C, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε καταστάσεις όπου το άτομο περιστρέφεται, κοιτάζει προς τα κάτω ή παρεμποδίζεται με άλλο τρόπο. Λειτουργεί επίσης όταν η α7 III χρησιμοποιείται με τους φακούς A-Mount της Sony με έναν προαιρετικό προσαρμογέα LA-EA3. Επιπλέον βελτιώσεις στην ευελιξία εστίασης αποδίδουν, η προσθήκη ενός joystick πολλαπλών επιλογών για τη γρήγορη ανατοποθέτηση του σημείου εστίασης, η προσθήκη δυνατότητας εστίασης αφής, η διαθεσιμότητα AF σε λειτουργία Focus Magnifier, το κουμπί "AF On" και πολλά άλλα.

Εξαιρετική Ταχύτητα για τη Λήψη κάθε Καθοριστικής Στιγμής

Η νέα α7 III είναι εφοδιασμένη με έναν ενημερωμένο επεξεργαστή εικόνας, ο οποίος επιτρέπει λήψεις υψηλής ανάλυσης έως και 10fps με συνεχή και ακριβή παρακολούθηση AF / AE για μέχρι 177 εικόνες Standard JPEG, 89 συμπιεσμένες εικόνες RAW ή 40 αποσυμπιεσμένες εικόνες RAW. Αυτή η λειτουργία υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη είτε σε μηχανικό κλείστρο είτε σε εντελώς αθόρυβη λειτουργίαiv, προσθέτοντας περαιτέρω στην τεράστια ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να φωτογραφίζει συνεχώς έως και 8 fps σε λειτουργία live view με ελάχιστη καθυστέρηση στο εικονοσκόπιο ή την οθόνη LCD.

Για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ μεγάλες ομάδες από εικόνες κατά τη συνεχή λήψη εγγράφονται στην κάρτα μνήμης, πολλές από τις βασικές λειτουργίες πλήκτρων της μηχανής είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα κουμπιά «Fn» (Λειτουργία) και «Μενού», στην αναπαραγωγή εικόνων και σε πολλά άλλα μενού και παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάταξης εικόνας και άλλων λειτουργιών που διευκολύνουν την άμεση ταξινόμηση των εικόνων.

Επιπλέον, εάν υπάρχει φθορίζον ή τεχνητός φωτισμός σε ένα περιβάλλον λήψης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Anti-flicker για να επιτρέψουν στην α7 III να ανιχνεύσει αυτόματα τη συχνότητα του φωτός και τον χρόνο λήψης του κλείστρου για να ελαχιστοποιήσει την επίδρασή του στις φωτογραφίες που θα τραβηχτούν. Αυτό ελαχιστοποιεί τυχόν παραμορφώσεις στο παραχθέν υλικό ή του χρώματος που μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται στο επάνω και στο κάτω μέρος των εικόνων που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου.

Υψηλής Ποιότητας 4K Βίντεο

Η νέα α7 III είναι επίσης εξαιρετικά ικανή όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης βίντεο, προσφέροντας 4K (3840x2160 pixels) καταγραφή βίντεο σε όλο το πλάτος του full-frame αισθητήρα. Σε λειτουργία λήψης βίντεο, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning) για να συλλέξει περίπου 2.4x φορές την ποσότητα των δεδομένων που απαιτούνται για ταινίες 4K και, στη συνέχεια, να το προσδιορίσει ώστε να παράγει υψηλής ποιότητας υλικό 4K με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος.

Ένα προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma) είναι διαθέσιμο και στην α7 III, το οποίο υποστηρίζει μια ροή εργασίας Instant HDR, επιτρέποντας στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG) να αναπαράγουν όμορφες, αληθοφανείς 4K HDR εικόνες. Επιπλέον, τα S-Log2 και S-Log3 είναι διαθέσιμα για αυξημένη ευελιξία διαχωρισμού χρωμάτων, καθώς και η λειτουργία Zebra, ο Display Gamma βοηθός και η καταγραφή μεσολάβησης. Η κάμερα μπορεί επίσης να εγγράψει Full HD στα 120 fps έως και 100 Mbps, επιτρέποντας την αναθεώρηση του βίντεο και τελικά την επεξεργασία του σε αργής κίνησης βίντεο 4x ή 5x σε ανάλυση Full HD με παρακολούθηση AF.

Αναβαθμισμένη Κατασκευή, Σχεδίαση Και Προσαρμογή

Η πιο πρόσφατη full-frame φωτογραφική μηχανή της Sony είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία βελτιωμένων δυνατοτήτων που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην α9 και στη συνέχεια στην α7R III. Αυτές περιλαμβάνουν διπλή υποδοχή πολυμέσων, με υποστήριξη στη μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD τύπου UHS-II. Οι χρήστες έχουν μια ποικιλία επιλογών για την αποθήκευση του περιεχομένου τους, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής εγγραφής JPEG/RAW, της ξεχωριστής εγγραφής σταθερής εικόνας/ ταινίας, της εγγραφής αναμετάδοσης και πολλά άλλα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει επεκταθεί επίσης, -με μέτρηση CIPA έως και 710 λήψεις ανά φόρτιση, προσφέρει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας από κάθε άλλη Mirrorless κάμερα. Η νέα φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί την μπαταρία NP-FZ100 της σειράς Z της Sony που έχει περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από την μπαταρία NP-FW50 της σειράς W που χρησιμοποιείται στην α7 II.

Η νέα κάμερα διαθέτει τη λειτουργία "Το μενού μου", η οποία επιτρέπει σε έως και 30 στοιχεία μενού να καταγράφονται για άμεση ανάκληση, όταν χρειάζεται. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις με μέτρο βαθμολόγησης «αστεριών» στις φωτογραφίες τους μέσω των στοιχείων ελέγχου κάμερας για ευκολότερη αναπαραγωγή και προεπισκόπηση της εικόνας αλλά και για να επεξεργαστούν τους τρεις πρώτους χαρακτήρες όλων των αρχείων σταθερών εικόνων. Επιπλέον, υπάρχουν συνολικά 81 λειτουργίες, με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στα 11 προσαρμοσμένα κουμπιά που διαθέτει η φωτογραφική, ενώ είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία.

Η α7 III διαθέτει τον υψηλής ευκρίνειας και υψηλής αντίθεσης, με δυνατότητα γρήγορης έναρξης XGA OLED Tru-Finder, που διαθέτει περίπου 2,3 εκατομμύρια κουκίδες για εξαιρετικά ακριβή και αληθοφανή αναπαραγωγή λεπτομερειών. Οι ρυθμίσεις ποιότητας εμφάνισης "Standard" ή "High" είναι επίσης διαθέσιμες τόσο για το σκόπευτρο όσο και για την οθόνη. Η νέα φωτογραφική έχει ακόμα τη δυνατότητα να μεταφέρει αρχεία σε smartphone, tablet, υπολογιστή ή διακομιστή FTP μέσω Wi-Fi, προσφέροντας ταυτόχρονα έναν τερματικό USB Type-C SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) για αυξημένη ευελιξία στην παροχή ρεύματος και ταχύτερη ταχύτητα μεταφοράς εικόνας κατά τη διάρκεια συνδεδεμένης λήψης.

Η νέα α7 III διαθέτει ακόμα το νέο λογισμικό προγραμμάτων που ονομάζεται «Imaging Edge», το οποίο επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες καθ’ όλη τη διαδικασία λήψης - από την αρχική μορφή επεξεργασίας έως και την τελική. Το «Imaging Edge» παρέχει τρεις εφαρμογές για υπολογιστή που ονομάζονται «Remote», «Viewer» και «Edit», διαθέσιμες για download δωρεάν, οι οποίες υποστηρίζουν ζωντανές λήψεις μέσω υπολογιστή (PC) και ανάπτυξη RAW. Στην πιο πρόσφατη έκδοση 1.1, έχουν υλοποιηθεί αρκετές βελτιώσεις, όπως περίπου 10% ταχύτερη μεταφορά δεδομένων για απομακρυσμένη λήψη από PC (συνδεδεμένη λήψη με PC) και περίπου 65% βελτίωση στην ταχύτητα απόκρισης για επεξεργασία εικόνας RAW.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης Edge Imaging: www.sony.net/disoft/d/

Η φωτογραφική μηχανή είναι επίσης συμβατή με μια μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ Sony E-mount μηχανών, συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή μπαταρίας BC-QZ1, της Vertical Grip VG-C3EM.

Η νέα Sony α7 III θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2018, είτε μεμονωμένα είτε σε κιτ με τον φακό SEL2870.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Canon EOS R8: Η πιο ελαφριά full frame κάμερα

08 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει την EOS R8, μια νέα mirrorless μηχανή full frame, η οποία κληρονομεί τεχνολογίες από την εξαιρετικά ικανή EOS R6 Mark II. Με σχεδίαση και μέγεθος παρόμοιο με αυτό της EOS RP, αυτό το μοντέλο...

Canon EOS R50: Η νέα compact mirrorless για δημιουργούς περιεχομένου

08 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τη νέα EOS R50 για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα από το smartphone τους. Με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, εντυπωσιακό ήχο και πεντακάθαρες στατικές ...

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Nikon Z 30: Η καλύτερη κάμερα της εταιρείας για vlogging

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

H Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας φωτογραφικής μηχανής για vlogging που αλλάζει το παιχνίδι, τη Nikon Z 30. Μικρή, ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη, η φωτογραφική μηχανή ...

Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

24 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος ...

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022: Οι φετινοί νικητές

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam...

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

20 Ιανουαρίου 2022 Yannis Elpidis

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την EOS R5 C, μια ισχυρή, υβριδική κάμερα που συνδυάζει τις επαγγελματικές δυνατότητες δημιουργίας ταινιών της σειράς Cinema EOS με τις δυνατότητες φωτογραφίας του EOS R System. ...

Leica M11: Επίσημα η νέα rangefinder κάμερα της εταιρείας

16 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Η Leica ανακοίνωσε επίσημα τη νέα προσθήκη της στην σειρά rangefinder καμερών, με το μοντέλο Leica M11 να διατηρεί μεν την κλασική εμφάνιση, αλλά να φέρνει στο πακέτο της μια νέα τεχνολογία στον αισθητήρα, ...

Nikon Z 9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα full-frame κάμερα

29 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Z 9, του πιο προηγμένου κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής της έως τώρα. Η Z 9 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόσο για τη Nikon όσο και για την ...

Loader
please wait
techgear_icon