up_icon
Cameras Photography Sony

Sony a7R III: Η νέα πανίσχυρη full-frame mirrorless κάμερα της εταιρείας [Videos]

06 Νοεμβρίου 2017 Yannis Elpidis

Sony a7R III: Η νέα πανίσχυρη full-frame mirrorless κάμερα της εταιρείας [Videos]

[Δ.Τ.]

Η Sony ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή προσθήκη στη σειρά των mirrorless full frame φωτογραφικών μηχανών, την Sony α7R III (μοντέλο ILCE-7RM3).

Χάριν στο προοδευτικό άλμα στη δύναμη της επεξεργασίας εικόνας και της αποτελεσματικότητας, η νέα α7R III συνδυάζει έναν υψηλής ανάλυσης αισθητήρα Exmor R CMOS 42,4 megapixel με οπίσθιο φωτισμό και με εντυπωσιακές ταχύτητες λήψης μέχρι 10 fps με πλήρη εντοπισμό AF / AE, με όμορφη εικόνα και 4K ποιότητα κατά την καταγραφή βίντεο, με μεγάλο δυναμικό εύρος 15 σταδίων, υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου σχεδόν για μία ολόκληρη λειτουργία (ένα άνοιγμα και κλείσιμο του κλείστρου) και ακόμα περισσότερα. Με αυτές τις αξιοσημείωτες δυνατότητες και το συμπαγές, ελαφρύ σώμα, αυτή η φωτογραφική μηχανή μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά ευέλικτο εργαλείο για τους φωτογράφους, τους επαγγελματίες του βίντεο, τους δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου και άλλους επαγγελματίες που αναζητούν αξιοπιστία, ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Ένα νέο επίπεδο ποιότητας εικόνας

Ο υψηλής ανάλυσης αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με 42,4 megapixel με οπίσθιο φωτισμό, συνδυάζει τη δομή φακού χωρίς κενά (gapless on-chip lens design) και την επικάλυψη AR κατά της αντανάκλασης στην επιφάνεια του γυαλιού σφράγισης του αισθητήρα, ώστε να βελτιώσει δραματικά την αποτελεσματικότητα στη συλλογή φωτός, με αποτέλεσμα την υψηλή ευαισθησία με απόδοση χαμηλού ψηφιακού θορύβου και μεγάλο δυναμικό εύρος.

Η νέα α7R III από την Sony διαθέτει επίσης ένα νέο εμπρόσθιο άκρο LSI που διπλασιάζει την ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας, καθώς και έναν ανανεωμένο επεξεργαστή BIONZ X, μεγιστοποιώντας τη συνολική ταχύτητα λειτουργίας περίπου κατά 1,8 φορές σε σύγκριση με την α7R II. Αυτά τα ισχυρά εξαρτήματα δουλεύουν από κοινού για να επιτρέπουν στη φωτογραφική μηχανή λήψεις με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα επιτρέπουν το εντυπωσιακό εύρος ευαισθησίας ISO 100 - 32000 (επεκτάσιμη σε ISO 50 - 102400 για ακίνητες εικόνες) και μαζικό δυναμικό εύρος 15 σταδίων σε ρυθμίσεις χαμηλής ευαισθησίας. Αυτό εξασφαλίζει εξαιρετική συνολική απόδοση σε όλες τις ρυθμίσεις και σε όλες τις συνθήκες λήψης.

Αυτό το νέο μοντέλο πλήρους καρέ κατασκευάστηκε χωρίς οπτικό φίλτρο χαμηλής διέλευσης για την μεγιστοποίηση της ανάλυσης, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να εκπέμπει 14 bit RAW φορμά, ακόμα και όταν γίνεται λήψη σε αθόρυβη ή συνεχή λειτουργία. Η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με ένα καινοτόμο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, το οποίο έχει ρυθμιστεί με ακρίβεια για να υποστηρίξει τη δυνατότητα λήψεων υψηλής ανάλυσης, με αποτέλεσμα το πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,5 βημάτων, την υψηλότερη απόδοση στον κόσμο αντισταθμιστικά για ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Υπάρχει επίσης ένα νέο κλείστρο χαμηλών κραδασμών που μειώνει τις αναταράξεις της μηχανής και τις θολές λήψεις σε όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των λήψεων υψηλής ταχύτητας 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), καθώς και διάφορες βελτιώσεις στην ακριβή χρωματική αναπαραγωγή των αποχρώσεων του δέρματος.

Υψηλής απόδοσης εντοπισμός AF και AF/AE έως και 10 καρέ το δευτερόλεπτο (fps)

Η καινοτόμος mirrorless φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ α7R III είναι εξοπλισμένη με ένα εκλεπτυσμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας που της επιτρέπει να φωτογραφίζει εικόνες με ανάλυση 42,4MP έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με συνεχή και ακριβή εντοπισμό AF / AE για μέχρι και 76 JPEG / RAW εικόνες ή 28 μη συμπιεσμένες RAW εικόνες. Αυτή η λειτουργία 10 fps υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη είτε σε μηχανικό κλείστρο είτε σε λειτουργία εντελώς αθόρυβης λήψης , μεγιστοποιώντας την τεράστια ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να πραγματοποιεί συνεχείς λήψεις έως και 8 fps σε λειτουργία ζωντανής προβολής με ελάχιστη υστέρηση στο εικονοσκόπιο ή στην LCD οθόνη. Αυτές οι επιλογές υψηλής ταχύτητας εξασφαλίζουν ότι τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα μπορούν να ληφθούν με εξαιρετική ακρίβεια και απίστευτη λεπτομέρεια.

Για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ μεγάλες ομάδες από εικόνες κατά την συνεχή λήψη εγγράφονται στην κάρτα μνήμης, πολλές από τις βασικές λειτουργίες πλήκτρων της μηχανής είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα κουμπιά «Fn» (Λειτουργία) και «Μενού», στην αναπαραγωγή εικόνων και σε πολλά άλλα μενού και παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάταξης εικόνας και άλλων λειτουργιών που διευκολύνουν την άμεση ταξινόμηση των εικόνων.

Επιπλέον, εάν υπάρχει φθορίζον ή τεχνητός φωτισμός σε ένα περιβάλλον λήψης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Anti-flicker για να επιτρέψουν στην α7R III να ανιχνεύσει αυτόματα τη συχνότητα του φωτός και τον χρόνο λήψης του κλείστρου για να ελαχιστοποιήσει την επίδρασή του στις φωτογραφίες που α τραβηχτούν. Αυτό ελαχιστοποιεί τυχόν παραμορφώσεις της έκθεσης ή του χρώματος που μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται στο επάνω και στο κάτω μέρος των εικόνων που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου.

Το αναβαθμισμένο σύστημα εστίασης της α7R III αποτελείται από 399 σημεία αυτόματης εστίασης (AF) με εντοπισμό φάσης που καλύπτουν περίπου το 68% του πλαισίου/καρέ τόσο κατά την οριζόντια όσο και την κατακόρυφη κατεύθυνση. Υπάρχουν επίσης 425 σημεία αυτόματης εστίασης AF με εντοπισμό αντίθεσης, μία αύξηση 400 σημείων σε σύγκριση με την α7R II. Αυτό το προηγμένο σύστημα δίνει την δυνατότητα επίτευξης της αυτόματης εστίασης AF περίπου στο ήμισυ του χρόνου σε σύγκριση με την α7R II σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με εντοπισμό που είναι περίπου 2 φορές πιο ακριβής. Η αναγνωρισμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης στο σημείο ματιού (Eye AF) είναι, επίσης, περίπου 2 φορές πιο αποτελεσματική και είναι διαθέσιμη όταν χρησιμοποιούνται φακοί A-mount της Sony με προσαρμογέα.

Επιπρόσθετες βελτιώσεις στην ευελιξία της εστίασης, συμπεριλαμβάνουν τη διαθεσιμότητα της αυτόματης εστίασης AF σε λειτουργία Focus Magnifier, την υποστήριξη της αυτόματης εστίασης AF εντοπισμού φάσης σε εστιακό πεδίο κατά τη χρήση φακών A-mount , το κουμπί «AF On», τον πολυ-επιλογέα (ή «joystick») για την γρήγορη εναλλαγή του σημείου εστίασης, ευέλικτη λειτουργία εστίασης αφής και πολλά άλλα.

Υψηλής ποιότητας 4Κ για τους Επαγγελματίες Βίντεο

Η νέα α7R III είναι εξαιρετικά ικανή όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης βίντεο, προσφέροντας 4K (3840x2160 pixels) καταγραφή βίντεο σε όλο το πλάτος του αισθητήρα πλήρους καρέ (full-frame). Όταν πραγματοποιούνται λήψεις σε μορφή Super 35mm φορμά, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning) για να συλλέξει πληροφορίες 5K , παίρνοντας πολλά δείγματα για να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας 4K υλικό με ασυναγώνιστη λεπτομέρεια και βάθος.

Ένας νέος HLG (Hybrid Log-Gamma) είναι διαθέσιμος στην α7R III που υποστηρίζει μια ροή εργασίας Instant HDR (στιγμιαίο δυναμικό εύρος), επιτρέποντας στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG) να αναπαράγουν όμορφες, αληθοφανείς 4K HDR εικόνες. Επιπλέον, τα S-Log2 και S-Log3 είναι διαθέσιμα για αυξημένη ευελιξία διαχωρισμού χρωμάτων. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί, επίσης, να καταγράψει Full HD στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) έως και σε 100 Mbpsv, επιτρέποντας την αναθεώρηση του υλικού και την τελική επεξεργασία του σε αρχεία βίντεο 4x ή 5x αργής κίνησης και σε ανάλυση Full HD με εντοπισμό αυτόματης εστίασης AF.

Κατασκευή, Σχεδίαση και Προσαρμογή για Επαγγελματίες

Η ολοκαίνουργια φωτογραφική μηχανή πλήρους καρέ από την Sony είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία βελτιωμένων δυνατοτήτων που της προσδίδουν ένα πραγματικά επαγγελματικό στυλ. Οι βελτιώσεις αυτές περιλαμβάνουν διπλή υποδοχή πολυμέσων, με υποστήριξη στη μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD τύπου UHS-II. Οι χρήστες έχουν μια ποικιλία επιλογών για την αποθήκευση του περιεχομένου τους, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής εγγραφής JPEG/RAW, της ξεχωριστής εγγραφής σταθερής εικόνας/ ταινίας, της εγγραφής αναμετάδοσης και πολλά άλλα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει επεκταθεί επίσης, καθώς η νέα φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί τη σειρά μπαταρίας Z της Sony που έχει περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από την μπαταρία της σειράς W που χρησιμοποιείται στην α7R II.

Η α7R III διαθέτει αναβαθμισμένο σκόπευτρο Quad-VGA OLED Tru-Finder υψηλής ανάλυσης και υψηλής φωτεινότητας, με περίπου 3.686k κουκίδες για εξαιρετικά ακριβή και αληθοφανή αναπαραγωγή λεπτομερειών. Το σκόπευτρο Tru-Finder, το οποίο βρίσκεται επίσης στην αναγνωρισμένη φωτογραφική μηχανή Sony α9, χρησιμοποιεί μια ZEISS T * επίστρωση για να μειώσει σημαντικά τις αντανακλάσεις και έχει μία φθοριούχα επίστρωση στον εξωτερικό φακό η οποία απωθεί τους ρίπους. Έχει, επίσης, προσαρμόσιμο ρυθμό καρέ, με τις επιλογές των 50 fps ή 100 fps για να ταιριάζει καλύτερα με τη σκηνή λήψης. Η LCD οθόνη έχει επίσης αναβαθμιστεί, με ανάλυση 1,44 εκατομμυρίων κουκίδων και WhiteMagic τεχνολογία που βελτιώνει την προβολή για λήψεις σε φωτεινές, εξωτερικές τοποθεσίες. Οι ρυθμίσεις ποιότητας προβολής, «Standard» ή «High», είναι επίσης διαθέσιμες τόσο για το σκόπευτρο όσο και για την οθόνη. Η ρύθμιση «High» εκμεταλλεύεται τη μεγάλη ποσότητα δεδομένων που διαβάζεται από τον αισθητήρα 42,4MP για να παρέχει εξαιρετικές αναπαραστάσεις σ
το σκόπευτρο και στην οθόνη για πιο φυσική θέαση.

Η νέα φωτογραφική μηχανή προσφέρει επίσης ένα joystick πολλαπλών επιλογών που παρέχει έναν γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο μετατόπισης των σημείων εστίασης καθώς και ένα κουμπί «AF ON» για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη φωτογραφιών ή ταινιών.

Η νέα α7R III επιτρέπει την εύκολη μεταφορά αρχείων σε κάποιο smartphone, tablet, υπολογιστή ή FTP διακομιστή μέσω Wi-Fi, ενώ περιλαμβάνει και ένα τερματικό συγχρονισμού, επιτρέποντας την απευθείας σύνδεση εξωτερικών μονάδων φλάς και καλωδίων για έναν βολικό συγχρονισμό φλας. Ένα τερματικό SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) Type-C είναι επίσης διαθέσιμο για περισσότερη ευελιξία κατά την τροφοδοσία ρεύματος ή κατά την σύνδεση εξαρτημάτων, καθώς και για πιο γρήγορη ταχύτητα μεταφοράς εικόνων κατά την σύνδεση σε υπολογιστή.

Νέο «Imaging Edge» πρόγραμμα λογισμικού και λειτουργία πολλαπλής λήψης «Pixel Shift»

Η νέα προσθήκη στην α7R III είναι μία σύνθεση προγραμμάτων λογισμικού που ονομάζεται «Imaging Edge» και επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες καθ’όλη την διαδικασία λήψης - από την αρχική μορφή επεξεργασίας έως και την τελική. Το «Imaging Edge» παρέχει τρεις εφαρμογές για υπολογιστή που ονομάζονται «Remote», «Viewer» και «Edit», διαθέσιμες για download δωρεάν, οι οποίες υποστηρίζουν ζωντανές λήψεις μέσω του PC και ανάπτυξη RAW.

Επίσης, στην πολύπλευρη α7R III κάνει το ντεμπούτο της και η νέα λειτουργία «Pixel Shift Multi Shooting», η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως το προηγμένο, ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης 5 αξόνων για να δημιουργήσει σύνθετες, αληθοφανείς εικόνες, εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης. Σε αυτήν τη λειτουργία, η φωτογραφική μηχανή μετατοπίζει με ακρίβεια τον αισθητήρα σε προσαύξηση 1 pixel για να τραβήξει τέσσερις ξεχωριστές εικόνες με μετατόπιση των pixel που καταλήγουν συνολικά περίπου σε 169,6 MP δεδομένων εικόνας. Οι τέσσερις αυτές εικόνες μπορούν να συνδυαστούν και να επεξεργαστούν χρησιμοποιώντας τα νέα προγράμματα λογισμικού «Imaging Edge». Αυτό τελικά καταλήγει σε μία σταθερή εικόνα με συγκλονιστική ανάλυση και ένα πρωτοφανές επίπεδο χρωματικής ακρίβειας, καθώς και είναι ιδανική για φωτογράφηση αρχιτεκτονικής, τέχνης ή οποιουδήποτε άλλου ακίνητου αντικειμένου φωτογραφίας με πολύπλοκες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και χρώματα.

Διαθεσιμότητα

Η φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών, πλήρους καρέ α7R III της Sony θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Νοέμβριο 2017.

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

Sony FX30 4K Super 35: Η νέα Cinema Line 4K φωτογραφική μηχανή για κινηματογραφιστές

30 Σεπτεμβρίου 2022 Techgear Team

Η Sony είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νεότερη προσθήκη στην δημοφιλή κατηγορία Cinema Line, την FX30 (μοντέλο ILME-FX30). Η νέα FX30 4K Super 35 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή για ...

Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

13 Ιουλίου 2022 Christos Elpidis

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία ...

Nikon Z 30: Η καλύτερη κάμερα της εταιρείας για vlogging

29 Ιουνίου 2022 Techgear Team

H Nikon βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κυκλοφορία μιας φωτογραφικής μηχανής για vlogging που αλλάζει το παιχνίδι, τη Nikon Z 30. Μικρή, ικανή και εξαιρετικά εύχρηστη, η φωτογραφική μηχανή ...

Η Canon παρουσιάζει τις νέες EOS R7 και R10

24 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Canon ανακοινώνει τις πρώτες mirrorless APS-C φωτογραφικές μηχανές του EOS R System, την EOS R7 και την EOS R10, οι οποίες φέρνουν τα οφέλη των EOS R στον δημοφιλή τύπο αισθητήρα εικόνας APS-C. Ο τύπος ...

SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022: Οι φετινοί νικητές

12 Απριλίου 2022 Techgear Team

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam...

Canon EOS R5 C: Επίσημα η πρώτη 8K full-frame κάμερα της εταιρείας

20 Ιανουαρίου 2022 Yannis Elpidis

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την EOS R5 C, μια ισχυρή, υβριδική κάμερα που συνδυάζει τις επαγγελματικές δυνατότητες δημιουργίας ταινιών της σειράς Cinema EOS με τις δυνατότητες φωτογραφίας του EOS R System. ...

Leica M11: Επίσημα η νέα rangefinder κάμερα της εταιρείας

16 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Η Leica ανακοίνωσε επίσημα τη νέα προσθήκη της στην σειρά rangefinder καμερών, με το μοντέλο Leica M11 να διατηρεί μεν την κλασική εμφάνιση, αλλά να φέρνει στο πακέτο της μια νέα τεχνολογία στον αισθητήρα, ...

Nikon Z 9: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα full-frame κάμερα

29 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία της Z 9, του πιο προηγμένου κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής της έως τώρα. Η Z 9 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα μπροστά τόσο για τη Nikon όσο και για την ...

Canon PowerShot PX: Η πρώτη έξυπνη φωτογραφική μηχανή της εταιρείας

28 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Canon παρουσιάζει την PowerShot PX, μια μικρή, έξυπνη και φιλική φωτογραφική μηχανή, η οποία καταγράφει αυτόματα εικόνες υψηλής ποιότητας 11,7MP και βίντεο Full HD 60p. Η PowerShot PX αποτελεί μέρος της ...

Sony Alpha 7 IV: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας με αισθητήρα 33MP

21 Οκτωβρίου 2021 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τρεις νέες προσθήκες στη σειρά φωτογραφικών προϊόντων της - την φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών ALPHA 7 IV (μοντέλο xxx) με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας 33 megapixel...

Loader
techgear_icon