Sony και Light συνεργάζονται για να βελτιώσουν τη φωτογραφία στα smartphones

Μετά από αρκετό καιρό έρχεται ξανά στο προσκήνιο το όνομα της Light, μια εταιρεία που είχε ξεχωρίσει με την κάμερα L16 εξαιτίας της τοποθέτησης 16 ξεχωριστών φακών.

Η τελευταία φορά που ακούσαμε για αυτήν ήταν πέρυσι το καλοκαίρι όταν και βγήκε στη δημοσιότητα ένα πρωτότυπο smartphone με 9 φακούς. Τότε, η πλειοψηφία του τεχνολογικού Τύπου είχε υποθέσει πως θα συνεργαστεί με την HMD Global για το περίφημο Nokia 9 PureView, αλλά μάλλον την πρόλαβε στη στροφή η Sony.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν για να βελτιώσουν την απόδοσή στις πολλαπλές κάμερες των σύγχρονων smartphones με τη δημιουργία νέων αισθητήρων για διατάξεις που περιλαμβάνουν 4 ή περισσότερες κάμερες.

Αυτοί οι νέοι αισθητήρες θα συνδυάζουν την τεχνολογία της Light (ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη που έχει κατασκευάσει chipset για εξαπλη κάμερα) και την τεχνογνωσία της Sony στην κατασκευή αισθητήρων εικόνας, τομέας όπου κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια.

Επομένως, αντιλαμβανόμαστε ότι οι δύο εταιρείες ποντάρουν στην κυκλοφορία ακόμη περισσότερων smartphones με 4 ή περισσότερες κάμερες στο μέλλον. Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα προϊόντα αυτής της συνεργασίας και αν όντως θα καταφέρουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και συνάμα πολύ καλύτερο απ' ο,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα.

[via]

Loading