up_icon
CES CES 2022 Technology Auto

Sony Mobility: Ιδρύεται την Άνοιξη για την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων

11 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Sony Mobility: Ιδρύεται την Άνοιξη για την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων

Στο CES 2020, η Sony ανακοίνωσε το "VISION-S", μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, και εξέθεσε ένα πρωτότυπο όχημα στο περίπτερο της. Για να παρουσιαστεί αυτό το όραμα και στον πραγματικό κόσμο, η Sony ξεκίνησε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απόκτηση πιστοποιήσεων για δοκιμές ασφάλειας και εμπειρίας χρήστη, για την τεχνολογία απεικόνισης και ανίχνευσης που είναι εγκατεστημένη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του οχήματος και για το σύστημα διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface - HMI). Η Sony ξεκίνησε τις δοκιμές οδήγησης με 5G τον Απρίλιο του 2021 και θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις τεχνολογίες αιχμής για την παροχή νέων εμπειριών στον τομέα των μεταφορών, ο οποίος έχει στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Η Sony σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τις παραπάνω προσπάθειες καθώς εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης του VISION-S και ανακοίνωσε τα ακόλουθα στο CES 2022:

sony-vision-s-02-4.jpg

Έκθεση ενός νέου πρωτότυπου οχήματος τύπου SUV που ικανοποιεί διαφορετικές αξίες και τρόπους ζωής

Το VISION-S συνεχίζει τον στόχο του να εξελίξει τις μεταφορές, φέρνοντάς τες ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους, αναπτύσσοντας παράλληλα τεχνολογίες με επίκεντρο την ασφάλεια., την προσαρμοστικότητα και την ψυχαγωγία. Στην CES 2022, η Sony ανακοίνωσε και παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα τύπου SUV (VISION-S 02) ως μία νέα επιλογή. Αυτό το όχημα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα EV/cloud όπως το πρωτότυπο (VISION-S 01), η οποία δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους. Με την προσφορά εμπειριών ψυχαγωγίας, αξιοποιώντας τον μεγάλο εσωτερικό χώρο και τις παραλλαγές ενός 7θέσιου, αυτό το νέο πρωτότυπο θα προωθήσει, μαζί με το VISION-S 01, την προσαρμογή σε μία μεγάλη ποικιλία τρόπων ζωής, σε μια κοινωνία όπου οι αξίες διαφοροποιούνται ολοένα και περισσότερο.

VISION-S: Κατάσταση των προσπαθειών στους σημαντικούς τομείς

Ασφάλεια: Ασφαλής και σίγουρη μεταφορά

Το σύστημα υποστηρίζει την ασφαλή οδήγηση αναγνωρίζοντας και αναλύοντας το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο, με αισθητήρες εγκατεστημένους 360 μοίρες γύρω από το όχημα. Αυτοί οι αισθητήρες περιλαμβάνουν αισθητήρες εικόνας CMOS υψηλής ευαισθησίας, υψηλής ανάλυσης, μεγάλου δυναμικού εύρους και αισθητήρες LiDAR που ανιχνεύουν με ακρίβεια τον τρισδιάστατο χώρο. Επιπλέον, το σύστημα παρέχει διαισθητική αλληλεπίδραση με τον οδηγό σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα του οχήματος και το σύστημα HMI, ώστε ο οδηγός να μπορεί να κρίνει με ακρίβεια την κατάσταση του περιβάλλοντος, όπως η παρουσία οχημάτων έκτακτης ανάγκης, ακόμη και από το εσωτερικό του οχήματος. Η Sony στοχεύει να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση σε όλους μέσω των τεχνολογιών αισθητήρων και επικοινωνιών της και επί του παρόντος διεξάγει λειτουργικές δοκιμές επαλήθευσης στην Ευρώπη για την κυκλοφορία προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2+ (advanced driver assistance systems - ADAS) σε δημόσιους δρόμους.

sony-vision-s-02-10.jpg

Προσαρμοστικότητα: Ερχόμαστε πιο κοντά με τους ανθρώπους και αναπτυσσόμαστε μαζί

Οι αισθητήρες Time-of-Flight (ToF) χρησιμοποιούνται για την παροχή λειτουργιών παρακολούθησης για επιβεβαίωση ταυτότητας οδηγού και παρακολούθηση των επιβατών. Υποστηρίζουν επίσης διαισθητικές χειρονομίες και φωνητικές εντολές που προορίζονται για βελτίωση της χρηστικότητας της διεπαφής του αυτοκινήτου. Επιπλέον, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που ταιριάζει στις προτιμήσεις κάθε χρήστη, το όχημα θα διαθέτει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν το θέμα της οθόνης και τους ήχους επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του οχήματος. Οι ρυθμίσεις οχήματος, το κλείδωμα του αυτοκινήτου και οι ρυθμίσεις χρήστη μπορούν να συγχρονιστούν συνδέοντας το όχημα με το cloud μέσω δικτύου κινητής, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας μέσω 5G δικτύων, η οποία επιτρέπει χαμηλή καθυστέρηση, υψηλό bandwidth και υψηλή ταχύτητα. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι ενημερώσεις εγκαθίστανται στο όχημα over-the-air (OTA), είναι δυνατή συνεχόμενη παροχή ασφάλειας και η συνεχής εξέλιξη των λειτουργιών των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Απομακρυσμένη λειτουργία: Χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια η Sony και τις γνώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών και ασφάλειας που καλλιεργήθηκαν μέσω του σχεδιασμού smartphone, η Sony έχει χρίσει την απομακρυσμένη λειτουργία ως μία σημαντική τεχνολογία εν όψει της εισόδου στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία διεξήγαγε δοκιμές οδήγησης συνδέοντας την Ιαπωνία και τη Γερμανία μέσω δικτυών 5G και εργάζεται με τους συνεργάτες της για την επιτυχημένη μετάδοση με χαμηλή καθυστέρηση (σήματα βίντεο και ελέγχου) και έλεγχο της επικοινωνίας (παρακολούθηση και πρόβλεψη), χρησιμοποιώντας το σύστημα τηλεματικής που είναι εγκατεστημένο στο VISION-S 01.

sony-vision-s-02-14.jpg

Ψυχαγωγία: Εμπλουτισμός της ψυχαγωγίας στον χώρο των μεταφορών

Τα ηχεία καθισμάτων, που δημιουργούν ένα τρισδιάστατο ηχητικό πεδίο, και η υπηρεσία ροής περιεχομένου συμβατή με το «360 Reality Audio» παρέχουν μια συναρπαστική μουσική εμπειρία, σαν οι επιβάτες να περιβάλλονται από μία ζωντανό παράσταση ενός αγαπημένου τους καλλιτέχνη.

Επιπλέον, για να παρέχει μια υψηλής ποιότητας κινηματογραφική εμπειρία, το VISION-S έχει ενσωματωμένη την υπηρεσία "BRAVIA CORE for VISION-S." Η υπηρεσία επιτρέπει την αναπαραγωγή κοινόχρηστων ή μεμονωμένων βίντεο στη μπροστινή πανοραμική οθόνη και μεμονωμένη αναπαραγωγή στις οθόνες των πίσω καθισμάτων.

Επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες ψυχαγωγίας εντός του οχήματος, οι gaming δυνατότητες έχουν διευρυνθεί, με τον χρήστη να μπορεί να παίξει παιχνίδια PlayStation μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης με μια κονσόλα στο σπίτι, εκτός από τη δυνατότητα να παίξει παιχνίδια μέσω του cloud.

sony-vision-s-02-20.jpg

Είσοδος σε μία νέα φάση

Για να επιταχύνει περισσότερο την εξέλιξη και να εισάγει νέες προτάσεις που θα εξελίξουν περαιτέρω την εμπειρία των μεταφορών, η Sony θα ιδρύσει μια εταιρεία συμφερόντων της, "Sony Mobility Inc." την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Επιχειρηματικοί στόχοι της νέας εταιρείας

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να κάνει την καλύτερη χρήση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, βοηθώντας στη δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι μπορούν να ζουν σε αρμονία με τα ρομπότ σε καθημερινή βάση, να γεμίσει τους ανθρώπους με συναισθήματα και να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Με το VISION-S, που συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, μαζί με το αυτόνομο ρομπότ ψυχαγωγίας aibo και το drone Airpeak, η Sony θα συνεχίσει να επιδιώκει τη δημιουργία νέας αξίας σε διάφορους τομείς.

* Το aibo είναι εμπορικό σήμα της Sony Group Corporation.

* Το Airpeak είναι εμπορικό σήμα της Sony Group Corporation.

* Άλλες εταιρείες και ονόματα προϊόντων που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα της κάθε εταιρείας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


Techgear Team
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

realme GT Neo 5: Αποκαλυπτήρια των specs για το πρώτο smartphone με φόρτιση στα 240W

13 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Το realme GT Neo 5 θα είναι ένα από τα smartphones που θα μας απασχολήσουν αρκετά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς ήδη γνωρίζουμε πως θα είναι το πρώτο στον κόσμο με υποστήριξη φόρτισης σε ισχύ 240W, όπως...

Νέο Lenovo ThinkBook Plus με περιστρεφόμενη οθόνη [CES 2023]

12 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η Lenovo ανακοίνωσε στη CES 2023 ένα καινοτόμο νέο μοντέλο στη σειρά ThinkBook Plus το οποίο έρχεται να ανανεώσει πλήρως την ισχυρή κληρονομιά της Lenovo στα form factor με περιστρεφόμενη οθόνη, χάρη σε μια ...

TCL RayNeo X2: Τα επαναστατικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας [CES 2023]

12 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η TCL ανακοινώνει στην CES 2023 την κυκλοφορία των smart glasses επαυξημένης πραγματικότητας TCL RayNeo X2 (AR). Τα επαναστατικά γυαλιά αξιοποιούν τις πρωτοποριακές binocular full-color Micro-LED optical ...

Νέα laptops και περιφερειακά από την HP στο CES 2023

11 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η HP ανακοίνωσε στο CES 2023 νέα προϊόντα και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις υβριδικές εμπειρίες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν στον σημερινό ψηφιακό κόσμο. Ενίσχυση των ελεύθερων ...

TCL NXTPAPER 12 Pro και TCL BOOK X12 Go με αναβαθμισμένη τεχνολογία NTXPAPER [CES 2023]

11 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η TCL ανακοινώνει στο CES 2023 νέες συσκευές με αναβαθμισμένη τεχνολογία NXTPAPER. Η πρωτοποριακή τεχνολογία οθονών επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου tablet και του ...

Bullitt Satellite Connect: Σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας και για το επόμενο motorola defy

10 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Ο όμιλος Bullitt παρουσίασε την πολυσυζητημένη αμφίδρομη υπηρεσία δορυφορικών μηνυμάτων – Bullitt Satellite Connect – στην CES 2023. Η υπηρεσία θα είναι εμπορικά διαθέσιμη το 1ο τρίμηνο του 2023. Η ...

Lenovo Legion: Τα νέα laptops, desktops, οθόνες και περιφερειακά για gaming [CES 2023]

10 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η νέα σειρά Lenovo Legion για το 2023, αποτελούμενη από PC, οθόνες και περιφερειακά έτοιμα να ριχτούν στη μάχη, παρουσιάστηκε στο CES 2023 οριοθετώντας τα νέα πρότυπα για το PC Gaming της νέας χρονιάς, ...

Πληθώρα νέων laptops για κάθε χρήστη από την MSI [CES 2023]

09 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η MSI ανακοινώνει στο CES 2023 τις ολοκαίνουριες σειρές laptop που εξοπλίζονται με τους πιο πρόσφατους GPU της NVIDIA GeForce RTX 40 και με επεξεργαστές 13ης γενιάς Intel Core HX. Χάρη στις ολοένα υψηλότερες ...

Snapdragon Satellite: Δορυφορική επικοινωνία στα μελλοντικά Android smartphones και όχι μόνο

09 Ιανουαρίου 2023 Christos Elpidis

Ένα από τα χαρακτηριστικά που διαφήμισε αρκετά η Apple στην παρουσίαση των μοντέλων της σειράς iPhone 14 είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο, επομένως, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ...

Τα νέα laptops και desktop PCs της σειράς Acer Aspire [CES 2023]

09 Ιανουαρίου 2023 Techgear Team

Η Acer ανακοίνωσε στο CES 2023 τα ανανεωμένα μοντέλα των Aspire all-in-one και laptop, που είναι σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν καθημερινές ανάγκες χρήσης και ψυχαγωγίας όλης της οικογένειας, προσθέτοντας ...

Loader
please wait
techgear_icon