up_icon
CES CES 2022 Technology Auto

Sony Mobility: Ιδρύεται την Άνοιξη για την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων

11 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Sony Mobility: Ιδρύεται την Άνοιξη για την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων

Στο CES 2020, η Sony ανακοίνωσε το "VISION-S", μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, και εξέθεσε ένα πρωτότυπο όχημα στο περίπτερο της. Για να παρουσιαστεί αυτό το όραμα και στον πραγματικό κόσμο, η Sony ξεκίνησε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απόκτηση πιστοποιήσεων για δοκιμές ασφάλειας και εμπειρίας χρήστη, για την τεχνολογία απεικόνισης και ανίχνευσης που είναι εγκατεστημένη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του οχήματος και για το σύστημα διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (human-machine interface - HMI). Η Sony ξεκίνησε τις δοκιμές οδήγησης με 5G τον Απρίλιο του 2021 και θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις τεχνολογίες αιχμής για την παροχή νέων εμπειριών στον τομέα των μεταφορών, ο οποίος έχει στραφεί στα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Η Sony σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω τις παραπάνω προσπάθειες καθώς εισέρχεται σε μια νέα φάση ανάπτυξης του VISION-S και ανακοίνωσε τα ακόλουθα στο CES 2022:

sony-vision-s-02-4.jpg

Έκθεση ενός νέου πρωτότυπου οχήματος τύπου SUV που ικανοποιεί διαφορετικές αξίες και τρόπους ζωής

Το VISION-S συνεχίζει τον στόχο του να εξελίξει τις μεταφορές, φέρνοντάς τες ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους, αναπτύσσοντας παράλληλα τεχνολογίες με επίκεντρο την ασφάλεια., την προσαρμοστικότητα και την ψυχαγωγία. Στην CES 2022, η Sony ανακοίνωσε και παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα τύπου SUV (VISION-S 02) ως μία νέα επιλογή. Αυτό το όχημα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα EV/cloud όπως το πρωτότυπο (VISION-S 01), η οποία δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους. Με την προσφορά εμπειριών ψυχαγωγίας, αξιοποιώντας τον μεγάλο εσωτερικό χώρο και τις παραλλαγές ενός 7θέσιου, αυτό το νέο πρωτότυπο θα προωθήσει, μαζί με το VISION-S 01, την προσαρμογή σε μία μεγάλη ποικιλία τρόπων ζωής, σε μια κοινωνία όπου οι αξίες διαφοροποιούνται ολοένα και περισσότερο.

VISION-S: Κατάσταση των προσπαθειών στους σημαντικούς τομείς

Ασφάλεια: Ασφαλής και σίγουρη μεταφορά

Το σύστημα υποστηρίζει την ασφαλή οδήγηση αναγνωρίζοντας και αναλύοντας το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο, με αισθητήρες εγκατεστημένους 360 μοίρες γύρω από το όχημα. Αυτοί οι αισθητήρες περιλαμβάνουν αισθητήρες εικόνας CMOS υψηλής ευαισθησίας, υψηλής ανάλυσης, μεγάλου δυναμικού εύρους και αισθητήρες LiDAR που ανιχνεύουν με ακρίβεια τον τρισδιάστατο χώρο. Επιπλέον, το σύστημα παρέχει διαισθητική αλληλεπίδραση με τον οδηγό σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα του οχήματος και το σύστημα HMI, ώστε ο οδηγός να μπορεί να κρίνει με ακρίβεια την κατάσταση του περιβάλλοντος, όπως η παρουσία οχημάτων έκτακτης ανάγκης, ακόμη και από το εσωτερικό του οχήματος. Η Sony στοχεύει να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση σε όλους μέσω των τεχνολογιών αισθητήρων και επικοινωνιών της και επί του παρόντος διεξάγει λειτουργικές δοκιμές επαλήθευσης στην Ευρώπη για την κυκλοφορία προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2+ (advanced driver assistance systems - ADAS) σε δημόσιους δρόμους.

sony-vision-s-02-10.jpg

Προσαρμοστικότητα: Ερχόμαστε πιο κοντά με τους ανθρώπους και αναπτυσσόμαστε μαζί

Οι αισθητήρες Time-of-Flight (ToF) χρησιμοποιούνται για την παροχή λειτουργιών παρακολούθησης για επιβεβαίωση ταυτότητας οδηγού και παρακολούθηση των επιβατών. Υποστηρίζουν επίσης διαισθητικές χειρονομίες και φωνητικές εντολές που προορίζονται για βελτίωση της χρηστικότητας της διεπαφής του αυτοκινήτου. Επιπλέον, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που ταιριάζει στις προτιμήσεις κάθε χρήστη, το όχημα θα διαθέτει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόσουν το θέμα της οθόνης και τους ήχους επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του οχήματος. Οι ρυθμίσεις οχήματος, το κλείδωμα του αυτοκινήτου και οι ρυθμίσεις χρήστη μπορούν να συγχρονιστούν συνδέοντας το όχημα με το cloud μέσω δικτύου κινητής, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας μέσω 5G δικτύων, η οποία επιτρέπει χαμηλή καθυστέρηση, υψηλό bandwidth και υψηλή ταχύτητα. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι ενημερώσεις εγκαθίστανται στο όχημα over-the-air (OTA), είναι δυνατή συνεχόμενη παροχή ασφάλειας και η συνεχής εξέλιξη των λειτουργιών των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Απομακρυσμένη λειτουργία: Χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η ίδια η Sony και τις γνώσεις της τεχνολογίας επικοινωνιών και ασφάλειας που καλλιεργήθηκαν μέσω του σχεδιασμού smartphone, η Sony έχει χρίσει την απομακρυσμένη λειτουργία ως μία σημαντική τεχνολογία εν όψει της εισόδου στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία διεξήγαγε δοκιμές οδήγησης συνδέοντας την Ιαπωνία και τη Γερμανία μέσω δικτυών 5G και εργάζεται με τους συνεργάτες της για την επιτυχημένη μετάδοση με χαμηλή καθυστέρηση (σήματα βίντεο και ελέγχου) και έλεγχο της επικοινωνίας (παρακολούθηση και πρόβλεψη), χρησιμοποιώντας το σύστημα τηλεματικής που είναι εγκατεστημένο στο VISION-S 01.

sony-vision-s-02-14.jpg

Ψυχαγωγία: Εμπλουτισμός της ψυχαγωγίας στον χώρο των μεταφορών

Τα ηχεία καθισμάτων, που δημιουργούν ένα τρισδιάστατο ηχητικό πεδίο, και η υπηρεσία ροής περιεχομένου συμβατή με το «360 Reality Audio» παρέχουν μια συναρπαστική μουσική εμπειρία, σαν οι επιβάτες να περιβάλλονται από μία ζωντανό παράσταση ενός αγαπημένου τους καλλιτέχνη.

Επιπλέον, για να παρέχει μια υψηλής ποιότητας κινηματογραφική εμπειρία, το VISION-S έχει ενσωματωμένη την υπηρεσία "BRAVIA CORE for VISION-S." Η υπηρεσία επιτρέπει την αναπαραγωγή κοινόχρηστων ή μεμονωμένων βίντεο στη μπροστινή πανοραμική οθόνη και μεμονωμένη αναπαραγωγή στις οθόνες των πίσω καθισμάτων.

Επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες ψυχαγωγίας εντός του οχήματος, οι gaming δυνατότητες έχουν διευρυνθεί, με τον χρήστη να μπορεί να παίξει παιχνίδια PlayStation μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης με μια κονσόλα στο σπίτι, εκτός από τη δυνατότητα να παίξει παιχνίδια μέσω του cloud.

sony-vision-s-02-20.jpg

Είσοδος σε μία νέα φάση

Για να επιταχύνει περισσότερο την εξέλιξη και να εισάγει νέες προτάσεις που θα εξελίξουν περαιτέρω την εμπειρία των μεταφορών, η Sony θα ιδρύσει μια εταιρεία συμφερόντων της, "Sony Mobility Inc." την άνοιξη του 2022, μέσω της οποίας σκοπεύει να διερευνήσει την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Επιχειρηματικοί στόχοι της νέας εταιρείας

Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να κάνει την καλύτερη χρήση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, βοηθώντας στη δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι μπορούν να ζουν σε αρμονία με τα ρομπότ σε καθημερινή βάση, να γεμίσει τους ανθρώπους με συναισθήματα και να συνεισφέρει στην κοινωνία.

Με το VISION-S, που συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, μαζί με το αυτόνομο ρομπότ ψυχαγωγίας aibo και το drone Airpeak, η Sony θα συνεχίσει να επιδιώκει τη δημιουργία νέας αξίας σε διάφορους τομείς.

* Το aibo είναι εμπορικό σήμα της Sony Group Corporation.

* Το Airpeak είναι εμπορικό σήμα της Sony Group Corporation.

* Άλλες εταιρείες και ονόματα προϊόντων που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα της κάθε εταιρείας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.


Techgear Team

ΣΧΟΛΙΑ
read more

BMW iX Flow: Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αυτόκινητο που αλλάζει χρώμα [CES 2022]

17 Ιανουαρίου 2022 Antonia Gouvedari

Στην έκθεση τεχνολογίας CES 2022, η BMW παρουσίασε το πρωτότυπο BMW iX Flow με ενσωματωμένη την τεχνολογία E Ink η οποία επιτρέπει την αλλαγή του χρώματος του οχήματος με το πάτημα ενός κουμπιού. Στο BMW iX ...

Οι καινοτομίες της LG διακρίθηκαν στο CES 2022

17 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Στο CES 2022, η LG Electronics (LG), συγκέντρωσε μια σειρά βραβείων σε όλες τις κατηγορίες οικιακών συσκευών, οικιακής ψυχαγωγίας και επαγγελματικών λύσεων. Συνολικά, η LG έλαβε περίπου 150 βραβεία και ...

GIGABYTE AORUS: Οι νέες προσθήκες στα επαγγελματικά gaming laptops της εταιρείας [CES 2022]

07 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Η GIGABYTE προσθέτει στο CES 2022 περισσότερα μέλη στα επαγγελματικά gaming laptops AORUS, συμπεριλαμβανομένων των νέων AORUS 17, AORUS 15 και AORUS 5 που διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς, και ...

AOC: Ανακοινώνει μια QHD AGON PRO gaming οθόνη 300 Hz και ένα ποντίκι με NVIDIA Reflex

07 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Μία από τις κορυφαίες μάρκες οθονών gaming και αξεσουάρ πληροφορικής στον κόσμο – η AGON by AOC – ανακοινώνει με περηφάνια την AGON PRO AG274QGM, μια mini LED οθόνη κορυφαίας ταχύτητας. Η 27" AG274QGM διαθέτει ...

Lenovo ThinkBook Plus Gen 3: Το εντυπωσιακό laptop με τις δύο οθόνες [CES 2022]

07 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Η Lenovo παρουσίασε στο CES 2022 τους νέους φορητούς υπολογιστές της σειράς ThinkBook, μια ολοκαίνουργια υποκατηγορία desktop καθώς και συνοδευτικά περιφερειακά, αξιοποιώντας κορυφαία υλικά, εξελιγμένες όσο και...

Samsung Home Hub: Το νέο κέντρο ελέγχου για τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού [CES 2022]

07 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσίασε στο CES 2022 το Samsung Home Hub, έναν νέο τρόπο διαχείρισης οικιακών συσκευών μέσω μίας πρωτοποριακής οθόνης αφής σε στυλ tablet που παρέχει άμεση πρόσβαση σε προσαρμοσμένες και ...

Η GIGABYTE παρουσιάζει τα πρώτα 4K+ laptops [CES 2022]

06 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Η GIGABYTE παρουσίασε στο CES 2022 τη σειρά laptop AERO Creator με επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς: AERO 16, AERO 17 και AERO 5. Καθώς η έννοια του Metaverse ανθίζει, το καθηλωτικό περιεχόμενο έχει ...

Τα νέα Lenovo Yoga laptops συνδυάζουν προηγμένο σχεδιασμό και βιωσιμότητα [CES 2022]

06 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη στιγμή που η Lenovo παρουσίασε στο CES το κλασικό, πλέον, σχέδιο με τον πλήρως περιστρεφόμενο βραχίονα στο πρώτο Yoga 2-σε-1 που ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα στην ...

Wi-Fi 6 Release 2: Επίσημα...ακόμη ένα νέο πρότυπο

06 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Έχει αρχίσει να χάνεται λίγο η μπάλα με τις διαφορετικές εκδόσεις του προτύπου Wi-Fi 6, αλλά η Wi-Fi Alliance δεν διστάζει να ανακοινώσει ακόμα μία εξέλιξη της τεχνολογίας στο CES 2022 που ονομάζεται Wi-Fi 6 ...

Η Google επιχειρεί να γίνει Apple με πληθώρα νέων λειτουργιών

06 Ιανουαρίου 2022 Christos Elpidis

Σημαντικές οι ανακοινώσεις της Google από το CES 2022, με την εταιρεία να ετοιμάζει πληθώρα νέων λειτουργιών που αφορούν την καλύτερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των συσκευών και των οικοσυστημάτων της στο ...

Loader
techgear_icon