Atari Gamestation Portable: Μια φορητή παιχνιδοκονσόλα με 200+ κλασικά games της Atari

Αν ως παιδί απολαμβάνατε την ιδέα να βαστάτε όλα τα κέρματα σας στο πλησιέστερο ουφάδικο για να παίξετε μερικα games, τότε αυτή η φορητή παιχνιδομηχανή είναι ό,τι πρέπει για να «ταΐσετε» τη νοσταλγία σας. Το Atari Gamestation Portable της MyArcade, που παρουσιάστηκε στη CES 2024, είναι μια ζωντανή χρονοκάψουλα που σας μεταφέρει κατευθείαν πίσω στη χρυσή εποχή του gaming.

Το Atari Gamestation Portable ξεχωρίζει χάρη στον σχεδιασμό του, ο οποίος παραπέμπει στην κλασική εποχή της Atari. Με εξουσιοδότηση από την Atari, η MyArcade έκανε κάτι περισσότερο από το να κολλήσει μια ρετρό ετικέτα: ενσωμάτωσε στοιχεία του αγαπημένου Atari 2600 σε μια φορητή συσκευή. Δεν πρόκειται απλώς για την αναπαραγωγή παλαιών παιχνιδιών, αλλά για την αναβίωση της μοναδικής εμπειρίας τους. Η ενσωμάτωση της μπάλας Atari Trak, του κουπιού και του πληκτρολογίου, μαζί με το d-pad και τα κουμπιά ABXY, διασφαλίζει ότι τόσο οι κλασικοί όσο και οι σύγχρονοι παίκτες θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Το Gamestation Portable διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 7 ιντσών, σημαντικά μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορητές συσκευές της MyArcade. Αυτή η αύξηση του μεγέθους ενισχύει την οπτική εμπειρία για τα πάνω από 200 κλασικά παιχνίδια Atari που είναι προεγκατεστημένα στη συσκευή. Αν και ο πλήρης κατάλογος των παιχνιδιών δεν έχει δημοσιευτεί, η υπόσχεση μιας τόσο μεγάλης βιβλιοθήκης είναι συναρπαστική για τους λάτρεις της Atari.

Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα αποκλειστικό λειτουργικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για την αναπαραγωγή κλασικών παιχνιδιών Atari, αποφεύγοντας πιο κοινά συστήματα όπως το SteamOS ή το Windows. Αυτό το εξειδικευμένο λειτουργικό σύστημα εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιού, προσαρμοσμένη στις μοναδικές απαιτήσεις των ρετρό παιχνιδιών. Επιπλέον, η MyArcade έχει συμπεριλάβει δύο θύρες USB Type-C τοποθετημένες στο πίσω μέρος και μια βάση στήριξης, προσθέτοντας σύγχρονες ευκολίες στη ρετρό εμπειρία. Οι λυχνίες LED του συστήματος φωτίζονται για να υποδεικνύουν ποια κουμπιά υποστηρίζονται από το παιχνίδι που παίζεται τη δεδομένη στιγμή, προσθέτοντας μια χρήσιμη, σύγχρονη πινελιά στην εμπειρία gaming.

Το Atari Gamestation Portable αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2024, με τιμή $149.

Loading