Sony Vision-S: Πραγματικές δοκιμές του αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος στην Ευρώπη

Στο περυσινό CES 2020, η Sony έκανε την έκπληξη αποκαλύπτωντας το concept της για ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα με ονομασία Vision-S. Πολλοί εντυπωσιαστήκαμε, αλλά λίγοι περιμέναμε ότι θα προχωρούσε όντως στην υλοποίηση ενός τέτοιου project και περισσότερο το αντιμετωπίσαμε ως σύστημα-αναφορά για τους αισθητήρες και τις τεχνολογίες που αναπτύσσει η εταιρεία.

Η Sony μας διαψεύδει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη του Vision-S και μάλιστα πραγματοποίησε δοκιμές του οχήματος στην Ευρώπη, όπως είδαμε και νωρίτερα σήμερα στα αποκαλυπτήρια του δικού της drone Airpeak στο CES 2021. Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις δοκιμές και σε άλλα μέρη του κόσμου στο κοντινό μέλλον, ενώ αποκάλυψε αρκετά τεχνικά στοιχεία για το αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα της.

Το Sony Vision-S είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο sedan που ζυγίζει 2.35 τόνους, περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες 200kW ο καθένας, αποδίδει 536 ίππους και φτάνει τα 0-100km μέσα σε 4.8sec, με τελική ταχύτητα τα 240km/h. Είναι εξοπλισμένο με 40 αισθητήρες εκ των οποίων οι 4 είναι LiDAR, οι 18 ToF και 18 radar, ενώ στο video βλέπουμε μια ευρεία πανοραμική οθόνη, τηλεχειριστήριο PlayStation (!), παιχνίδια (θα δείτε το Sackboy) και λειτουργίες αναγνώρισης προσώπου, φωνής και χειρονομιών. Δεν έχει αποκαλυφθεί τίποτα για τη μπαταρία και την αυτονομία του.

Λέτε να δούμε τη Sony ως κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον; Γιατί όχι…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading