Sony ZV-E10: Η νέα κάμερα για vloggers με εναλλάξιμους φακούς

Η Sony ανακοίνωσε την πρώτη vlog camera της σειράς Alpha με εναλλάξιμους φακούς, τη νέα ZV-E10. Σχεδιασμένη εξ αρχής για vlogging και vloggers, η νέα φωτογραφική μηχανή συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης της Sony με διευρυμένη χρηστικότητα και ένα προσαρμοσμένο σύνολο λειτουργιών που έχει βελτιστοποιηθεί για δημιουργούς βίντεο.

Στον πυρήνα της, η ZV-E10 διαθέτει αισθητήρα APS-C Exmor CMOS 24,2 megapixel και μηχανή επεξεργασίας εικόνας BIONZ X για την παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας με υψηλή ευαισθησία, λεπτομερή απεικόνιση υφής και όμορφο φυσικό εφέ bokeh. Επιπλέον, η ZV-E10 περιλαμβάνει τις δημοφιλείς λειτουργίες ειδικά για vlogging, όπως και η δημοφιλής ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ZV-1, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας «Background Defocus» που μπορεί να αλλάξει ομαλά μεταξύ θολώματος (bokeh) και αιχμηρού φόντου, καθώς και της λειτουργίας «Product Showcase Setting» που επιτρέπει στην κάμερα να αλλάζει αυτόματα την εστίαση από το πρόσωπο του θέματος σε ένα αντικείμενο που επισημαίνεται.

Η ZV-E10 είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τις λήψεις βίντεο, με ελαφρύ σώμα (περίπου 343g) και περιλαμβάνει τη δημοφιλή οθόνη LCD Vari-angle που ανοίγει στο πλάι και επιτρέπει στους δημιουργούς να συνδέουν εξωτερικά μικρόφωνα πάνω από την κάμερα. Αυτό, απλοποιεί τη ρύθμισή τους, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την οθόνη σε λειτουργία λήψης selfie, αλλά και από υψηλές και χαμηλές γωνίες.

Εκτός από την οθόνη, η ZV-E10 περιλαμβάνει πολλές άλλες εύχρηστες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για vlogging, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κουμπιού Still/Movie/Slow και Quick motion που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κάμερας, επιτρέποντας στους δημιουργούς να αλλάζουν εύκολα ανάμεσα στις επιθυμητές λειτουργίες λήψης με ένα μόνο άγγιγμα.

Η νέα φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λειτουργίες βίντεο, όπως λήψη βίντεο 4K και Slow Motion με υψηλή ποιότητα εικόνας (FHD 120p). Διατίθεται επίσης ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας με Ενεργή Λειτουργία και παρέχει σταθερή εγγραφή βίντεο ακόμα και όταν περπατάτε και φωτογραφίζετε χειροκίνητα. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία αυτόματης εστίασης της ZV-E10 παρέχει γρήγορο, ακριβές AF με εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης, καθώς και ήχο υψηλής ποιότητας για καθαρή εγγραφή ήχου.

sony-v-1.jpg

Διαγωνισμός «Sony Vlog Challenge»

Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση, η Sony «φιλοξενεί» τον δεύτερο διαγωνισμό της Sony Vlog Challenge που ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα vlog που θα αφορά κάτι με το οποίο παθιάζονται και τους ενθουσιάζει. Η περίοδος των συμμετοχών είναι από τις 27 Ιουλίου 2021 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για δημιουργούς βίντεο στην Ευρώπη. Δείτε τους πλήρεις όρους και τους κανόνες του διαγωνισμού εδώ.

Δημιουργική Ευελιξία

Μια φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών για διευρυμένη δημιουργική έκφραση

Η ZV-E10 επιτρέπει στο χρήστη να επεκτείνει τη δημιουργική του έκφραση χρησιμοποιώντας τον ιδανικό φακό για κάθε μεμονωμένη σκηνή που θέλει να τραβήξει. Η μεγάλη ποικιλία συμβατών φακών της σειράς φακών E-mount της Sony επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει τον τέλειο φακό με βάση το δημιουργικό του όραμα.

Προηγμένη αυτόματη εστίαση

Η κορυφαία τεχνολογία AF της Sony επιτρέπει στον χρήστη να αφήνει την ρύθμιση της εστίασης στην φωτογραφική μηχανή, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση των φωτογραφιών του. Η ZV-E10 περιλαμβάνει γρήγορο υβριδικό AF και Real-Time Eye AF που επιτρέπει στην κάμερα να παρακολουθεί το πρόσωπο και τα μάτια του θέματος σε πραγματικό χρόνο για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση ακόμη και κατά την εγγραφή εν κινήσει και σε δύσκολα περιβάλλοντα. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις AF της κάμερας, όπως AF Transition Speed ​​και AF Subject Shift Sensitivity, για να επιλέξει τον ρυθμό εστίασης σύμφωνα με τις δημιουργικές του προτιμήσεις.

Επιπλέον, η λειτουργία Touch Focus της ZV-E10 επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει διαισθητικά τη θέση εστίασης σε φωτογραφίες, αγγίζοντας απλώς την οθόνη. Με ένα πάτημα, ο χρήστης μπορεί να μετατοπίσει αμέσως το σημείο εστίασης, σχεδόν όπου επιθυμεί μέσα στο πλαίσιο. Αυτό είναι εφικτό τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Ήχος υψηλής ποιότητας

Η κορυφαία τεχνολογία της Sony επιτρέπει στη ZV-E10 να καταγράφει κρυστάλλινη καθαρή ηχογράφηση που αποτυπώνει με σαφήνεια τη φωνή του ομιλητή, χάρη στο ενσωματωμένο κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών (Directional 3-Capsule Mic) και στο παρεχόμενο φίλτρο για μείωση του θορύβου του ανέμου. Για διευρυμένες επιλογές ήχου, η ZV-E10 περιλαμβάνει μια διεπαφή για ψηφιακό ήχο μέσω Multi Interface (MI), αλλά και υποδοχή μικροφώνου για τη σύνδεση εξωτερικού μικροφώνου. Η ύπαρξη μιας υποδοχής ακουστικών επιτρέπει στο χρήστη να συνδέσει ακουστικά για να παρακολουθεί με ακρίβεια τις ηχογραφήσεις. Ο συγχρονισμός της εξόδου ήχου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί είτε Live, είτε για Lip Sync.

Βάζοντας στο επίκεντρο το Θέμα

Κατά τη λήψη σε διαφορετικές συνθήκες με σημαντικές εναλλαγές στο φως, ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι η ZV-E10 θα διορθώσει αυτόματα την έκθεση έτσι ώστε το πρόσωπο του θέματος να μην είναι πάνω ή κάτω από έκθεση, χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο αλγόριθμο προτεραιότητας προσώπου AE (αυτόματη έκθεση) -- Face Priority AE (autoexposure) -- ικανό για γρήγορες μεταβάσεις αυτόματης εστίασης. Αυτό επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να ανιχνεύει το πρόσωπο του θέματος και να προσαρμόζει την έκθεση για να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο απεικονίζεται με τη βέλτιστη φωτεινότητα, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε selfie σε σκηνές με ακραίες αλλαγές στον φωτισμό και ακόμη και αν το πρόσωπο απομακρύνεται στιγμιαία από την κάμερα. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή υιοθετεί την ίδια προηγμένη επιστήμη χρωμάτων με τη δημοφιλής ZV-1 για βελτιστοποίηση των τόνων του δέρματος σε οποιοδήποτε θέμα, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Χαρακτηριστικά βίντεο με τεχνολογία αιχμής

  • Εσωτερική εγγραφή βίντεο 4K μέσω πλήρους ανάγνωσης pixel χωρίς pixel binning

  • Υψηλό bit rate με κωδικοποιητή XAVC S στα 100Mbps κατά την εγγραφή 4K

  • Slow & Quick Motion

  • Εγγραφή υψηλής ταχύτητας σε Full HD στα 120 fps

  • Λήψη σε διαστήματα για εκπληκτικά time-lapse βίντεο

  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

sony-v-3.jpg


Σχεδιασμένη για δημιουργούς βίντεο

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άνετα τη νέα ZV-E10 χάρη στο εύκολο στο κράτημα σώμα της και χάρη στο μεγάλο κουμπί MOVIE που βρίσκεται σε βολική θέση πάνω από την κάμερα. Όταν συνδυάζεται με την προαιρετική λαβή λήψης με ασύρματο χειριστήριο (GP-VPT2BT, πωλείται ξεχωριστά), η λήψη με το ένα χέρι απλοποιείται με εύκολη πρόσβαση στο ζουμ, την εγγραφή και σε ένα ακόμη προσαρμόσιμο κουμπί. Στην μπροστινή όψη του σώματος παρέχεται επίσης μια λυχνία εγγραφής (tally light) για μια γρήγορη ενημέρωση της κατάστασης εγγραφής. Εμφανίζεται, επίσης, ένα κόκκινο πλαίσιο στην οθόνη LCD κατά την εγγραφή για γρήγορη και εύκολη ενημέρωση του χρήστη εάν η εγγραφή είναι ενεργή όταν βρίσκεται πίσω από την κάμερα.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ZV-E10 είναι ο μοχλός ζουμ που μπορεί να ρυθμίσει τόσο οπτικό ζουμ με φακούς με μηχανικό ζουμ και ζουμ Clear Image με φακούς prime. Κατά τη χρήση της κάμερας με έναν prime φακό, ο χρήστης μπορεί να κάνει ζουμ χωρίς να χάσει την ανάλυση του βίντεο για να διατηρήσει το πλήρες βίντεο 4K. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει ανάμεσα από 8 διαφορετικές ρυθμίσεις ταχύτητας ζουμ για πρόσθετη δημιουργική ευελιξία.

Η ZV-E10 διαθέτει μεγάλη αυτονομία με αρκετή ισχύ για τη λήψη βίντεο έως και 125 λεπτών ή 440 φωτογραφιών με πλήρη φόρτιση, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εγγράψει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να ανησυχεί. Κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους, τα τροφοδοτικά AC όπως το προαιρετικό AC-PW20AM μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία, οπότε ο χρήστης να μπορεί να συνεχίζει την εγγραφή χωρίς να ανησυχεί για την κατανάλωση μπαταρίας. Η τροφοδοσία μπορεί επίσης να παρέχεται μέσω σύνδεσης USB Type-C, επιτρέποντας σε εξωτερικές μπαταρίες να τροφοδοτούν την κάμερα για παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας κατά τη λήψη εν κινήσει. Για να εξοικονομήσετε τη μπαταρία της κάμερας, η οθόνη LCD Vari-angle της ZV-E10 επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει τη φωτογραφική μηχανή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας έχοντάς την απενεργοποιημένη και ενεργοποιώντας την άμεσα για λήψη, ανοίγοντας την οθόνη.

sony-v.jpg


Μείνετε συνδεδεμένοι

Livestreaming

Η ZV-E10 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως webcam υψηλής ποιότητας ή σε livestreams, απλώς συνδέοντάς τη σε υπολογιστή ή smartphone για αυξημένη ευελιξία, κατά τη διάρκεια του livestream, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο λογισμικό. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο χρήστη να επωφεληθεί από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας της ZV-E10 και τον κρυστάλλινο ήχο της, καθώς και από χαρακτηριστικά όπως το Face Priority AE και το Soft Skin Effect κατά τη διάρκεια του livestream ή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Η ZV-E10 υποστηρίζει πρότυπα που χρησιμοποιούνται για κάμερες USB όπως UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class). Η ZV-E10 επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνδέονται σε τροφοδοσία μέσω καλωδίου USB, κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής για μεγαλύτερης διάρκειας χρήση. Για πρόσθετη ευκολία, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει αυτήν τη λειτουργία σε ένα προσαρμοσμένο κουμπί για να ξεκινήσει η ζωντανή ροή αμέσως.

Εύκολη μεταφορά αρχείων

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Imaging Edge Mobile της Sony, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν επιλεγμένες εικόνες και αρχεία βίντεο σε μια κινητή συσκευή μέσω Wi-Fi. Αυτό επιτρέπει επίσης στο χρήστη να μεταφέρει αρχεία εικόνας RAW. Μετά τη σύζευξη της φωτογραφικής μηχανής με την εφαρμογή Imaging Edge Mobile, τα δεδομένα τοποθεσίας των αρχείων μπορούν να ληφθούν από την κινητή συσκευή και να αποθηκευτούν. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αρχεία από μια κάρτα SD της φωτογραφικής μηχανής σε ένα smartphone (κινητή συσκευή) μέσω Bluetooth, ακόμη και αν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη.

Διαθεσιμότητα

Η νέα ZV-E10 θα γίνει διαθέσιμη τον Αύγουστο του 2021 μέσα από το δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών της Sony.

Ένα νέο κιτ που θα περιλαμβάνει την ZV-E10 και τον φακό E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS με power zoom θα γίνει επίσης διαθέσιμο τον Αύγουστο μέσα από το δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών της Sony.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading