Η SpaceX εφοδιάζει με 3 τόνους προμήθειες τον Διαστημικό Σταθμό ISS σε χρόνο ρεκόρ

Η SpaceX πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα μια ακόμη επιτυχή εκτόξευση και αποστολή της καμπίνας Dragon στον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS, μεταφέροντας 3 τόνους πολύτιμων προμηθειών στους αστροναύτες.

Συγκεκριμένα, η καμπίνα είχε αναχώρησε από το Cape Canaveral της Φλόριντα πριν από μερικές ημέρες και ο αστροναύτης Ricky Arnold παρέλαβε το πολύτιμο φορτίο το οποίο περιείχε γενετικά όμοια ποντίκια, καφέ, παγωτό και ένα ρομπότ με το όνομα Cimon (Σάιμον).

Ο Σάιμον είναι ένα ρομπότ της IBM εξοπλισμένο με τη νεότερη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης και ανθρώπινο πρόσωπο, που θα βοηθήσει τους αστροναύτες του σταθμού σε διάφορες έρευνες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν στα πλαίσια επιστημονικών δοκιμών. Τα ποντίκια θα χρησιμοποιηθούν για έρευνες που σχετίζονται με βακτήρια στο έντερο, ενώ ο καφές και το παγωτό θα έχουν ξεκάθαρα στόχο να ικανοποιήσουν τους αστροναύτες.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι η διάρκεια του ταξιδιού της καμπίνας, καθώς έφτασε στον διαστημικό σταθμό σε μόλις τρεις ημέρες ενώ το ρομποτικό χέρι που παρέλαβε το φορτίο, το οποίο χειρίστηκε ο αστροναύτης προφανώς, πραγματοποίησε την τριακοστή επιτυχημένη “δοκιμή”, σημαντικός αριθμός για το μέλλον της τεχνολογίας του διαστήματος.

[via]

Loading