SpaceX: Παίξε με τον online προσομοιωτή του Crew Dragon

Τα τελευταία χρόνια οι κινηματογραφικές παραγωγές (π.χ. Interstellar, Gravity) έχουν προσπαθήσει αρκετά για να δείξουν πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στο Διάστημα και την τεράστια ακρίβεια που απαιτείται στους χειρισμούς των διαστημικών σκαφών. Φυσικά, αυτή τη δουλειά την αναλαμβάνουν αυτοματοποιημένα συστήματα και είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρειάζεται συμμετοχή από το πλήρωμα, παρόλα αυτά, υπάρχουν τα εργαλεία για να γίνουν χειροκίνητα κάποιες ενέργειες.

spacex-crew-dragon-simulator-1.jpg

Για να μας δώσει μια εικόνα της δυσκολίας, η SpaceX του Elon Musk κυκλοφόρησε έναν online προσομοιωτή που σε βάζει στη θέση του κυβερνήτη και σου δίνει την ευκαιρία να προσπαθήσεις να προσδέσεις με επιτυχία το Crew Dragon στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Εκ πρώτης όψεως μοιάζει απλό, αλλά αν το επιχειρήσετε θα διαπιστώσετε πως κινείται πάρα πολύ αργά για να μην έχεις αίσθηση της ταχύτητας και κάθε ρύθμιση με τα κουμπιά προκαλεί μικρές αποκλίσεις που στην πραγματικότητα μπορούν να αποδειχτούν αρκετά μεγάλες για να γίνει σωστά η πρόσδεση.

Το Crew Dragon θα εκτοξευθεί με τη βοήθεια ενός πυραύλου Falcon 9 στις 27 Μαΐου 2020 στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX με σκοπό να μεταφέρει τους αστροναύτες Doug Hurley και Bob Behnken της NASA στον ISS.

Μπορείτε να παίξετε με τον προσομοιωτή από εδώ.

Loading