SpaceX: Θέλει να φέρει το δορυφορικό Internet της Starlink στα αεροπλάνα

Η εταιρεία του Elon Musk, SpaceX πραγματοποιεί συζητήσεις με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να παράσχει στα αεροπλάνα internet μέσω Starlink, του δορυφορικού δικτύου της εταιρείας.

«Έχουμε το δικό μας αεροπορικό προϊόν υπό ανάπτυξη ... έχουμε ήδη κάνει κάποιες παρουσιάσεις μέχρι σήμερα και ετοιμαζόμαστε να ολοκληρώσουμε αυτό το προϊόν σε αεροσκάφη στο προσεχές μέλλον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της SpaceX Jonathan Hofeller κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Connected Aviation Intelligence Summit. Επίσης, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας για τις παρεχόμενες ενδο-αεροπορικές υπηρεσίες που ετοιμάζει, ωστόσο, τόνισε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα έρθει σύντομα.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται με παρόχους που χρησιμοποιούν δορυφόρους σε απομακρυσμένες περιοχές, οι δορυφόροι του Starlink όμως βρίσκονται σε τροχιά πιο κοντά στη Γη και ενδεχομένως να μπορούν να αυξήσουν τις ταχύτητες του WiFi για τους επιβάτες των πτήσεων. Ο Hofeller πρόσθεσε ότι το Starlink «παρέχει ένα παγκόσμιο δίκτυο», έτσι ώστε «οι αεροπορικές εταιρείες να πετούν κάτω από αυτό και να έχουν συνδεσιμότητα οπουδήποτε κι αν πάνε».

Η SpaceX εργάζεται μανιωδώς εδώ και αρκετό καιρό για το δορυφορικό δίκτυο Starlink προκειμένου να δώσει πρόσβαση στο Internet σε όλο τον κόσμο σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Η εταιρεία στοχεύει να θέσει σε τροχιά χιλιάδες δορυφόρους που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία, με τις ταχύτητες να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες σε βάθος χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι η SpaceX είχε παρουσιάσει ένα πρόγραμμα beta για επιλεγμένους καταναλωτές και είχε ζητήσει έγκριση από το κανονιστικό πλαίσιο για τη δοκιμή πτήσης του δικτύου και την επέκταση της υπηρεσίας σε μεγάλα κινούμενα οχήματα, όπως πλοία και φορτηγά.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε προπαραγγελία από την επίσημη ιστοσελίδα του Starlink. Το κόστος είναι €499 για τον εξοπλισμό και €99/μήνα για πρόσβαση στην υπηρεσία, όταν θα ανοίξει και στη χώρα μας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading