Spellsworn: Ένα ταχύτατο PvP για τους νοσταλγούς του Warlocks mod (WarCraft 3) και όχι μόνο [Review]

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται πως στο παλιό καλό Warcraft 3 ένα από τα πιο αγαπημένα mods των gamers ήταν εκείνο του Warlock. Σχεδόν ξεκομμένο από την κεντρική πλοκή του Warcraft 3, o (wizard) παίχτης έπαιρνε μέρος σε μία σειρά από μάχες με άλλους, σε μία αρένα που άλλαζε κάθε φορά.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στo Spellsworn, δημιουργία της σουηδικής Frogsong Studios, που κυκλοφόρησε επίσημα στις 18 Μαρτίου 2018. Με επιρροές από League of Legends και Super Smash Bros, έχει πολύ απλό τρόπο δράσης.

Μην περιμένετε πλοκή, αποφάσεις του παίχτη, εκπλήξεις και ανατροπή σεναρίου στο Spellworn. Εδώ θα γίνουν μάχες, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Μην περιμένετε επίσης εξερεύνηση του level και απίστευτα γραφικά που θα φέρουν στα όριά του τον υπολογιστή σας, είπαμε άλλωστε πως στο Spellsworn κάνουμε μάχες!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, ξεκινάνε με κάποια παραμετροποίηση των spells που θέλετε για το wizard σας. Υπάρχουν πολλά spells που καλύπτουν σχεδόν τα πάντα σε επίπεδο Offensive/ Defensive/ Area/ Utility/ Travel, απλά υπάρχει όριο αυτών που μπορείτε να χρησιμοποιείτε ανά μάχη (μέχρι 8). Έχουμε κάποια credit στη διάθεσή μας και διαλέγουμε τα spells και τα ενδεχόμενα upgrades, ενώ μετά από κάθε μάχη αποκτούμε επιπλέον credits που θα αξιοποιήσουμε σε upgrades.

Η μάχη εξελίσσεται σε μία αρένα που είναι περικυκλωμένη από λάβα. H καινοτομία του Spellsworn (και αντίστοιχη συγγένεια με το Warlock) είναι πως κατά τη διάρκεια της μάχης η λάβα γίνεται όλο και περισσότερη, αφήνοντας όλο και μικρότερο χώρο ελιγμών. Σαν αποτέλεσμα, η αγωνία και η ένταση της μάχης αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Όλο και λιγότερος χώρος μένει, δεν υπάρχει σημείο να κρυφτείς και τα αντανακλαστικά σου δοκιμάζονται όταν προσπαθείς να αποφύγεις κάποιο spell του αντιπάλου.

Υπάρχουν και κάποια στοιχεία στρατηγικής, όπου διαλέγεις τον αντίπαλο που θα ασχοληθείς σε σχέση με τους υπόλοιπους, ενώ αξιοποιείς κάποια spells που –πέρα από το damage- σκουντάνε τον αντίπαλο μέσα στη λάβα, προκαλώντας επιπλέον ζημιά.

Οι μάχες έχουν –φυσικά- μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν γίνονται με πραγματικούς χρήστες αντί για bots, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε όσο θα θέλαμε. Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί από 2Χ2, μέχρι και 2Χ2Χ2Χ2. Η κάθε «παρτίδα» ολοκληρώνεται σχετικά γρήγορα, ή για την ακρίβεια όσο γρήγορα πρέπει.

Ναι μεν όσο περνά ο χρόνος μειώνεται ο χώρος ελιγμών, αλλά μειώνονται αντίστοιχα και οι αντίπαλοι. Είναι βέβαια πεσμένο το health του wizard μας, αλλά το ίδιο ισχύει περίπου και για τους υπόλοιπους αντιπάλους. Η ένταση και το σασπένς διατηρούνται μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφού αρκεί μία λάθος εκτίμηση ή κίνηση για να χάσουμε μία παρτίδα που μπορούσε οριακά να είναι δική μας.

Τα γραφικά είναι απλά αξιοπρεπή και αναπληρώνονται από το καλό gameplay. Ένα διαφορετικό στοιχείο είναι πως λόγω της φύσης του παιχνιδιού, είναι αδύνατον σε κάποιον να «κολλήσει» πάνω από 2-3 συνεχόμενες ώρες, πράγμα θετικό για κάποιους και αρνητικό για κάποιους άλλους.

Αν ψάξουμε άλλα θέματα για να γκρινιάζουμε, μπορούμε μόνο να σταθούμε στην πολύ μικρή βάση χρηστών, αναμενόμενο για παιχνίδι που μετρά μόλις λίγες ημέρες στον "αέρα", αν και δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως θα αυξηθεί πολύ τις επόμενες εβδομάδες.

Συνολικά, σας προτείνουμε το Spellsworn καθώς πιστεύουμε πως αξίζει με το παραπάνω να το δοκιμάσετε!

Spellsworn - [Steam Link]

Loading