SpotMini: Το ρομπότ - σκύλος της Boston Dynamics θα αρχίσει να πωλείται από το 2019 [Videos]

Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθούμε την Boston Dynamics και εντυπωσιαζόμαστε με την εξέλιξη των ρομπότ της, αλλά πάντοτε έμπαινε στην εξίσωση το ερώτημα: υπάρχει κάποιο κέρδος απ' όλη αυτή τη "φασαρία"; Μερικοί ίσως θυμάστε ότι η εταιρεία πέρασε και από τα χέρια της Google, η οποία την κράτησε για περίπου 2 χρόνια προτού την πουλήσει με τη σειρά της στη Softbank. Σήμερα, ωστόσο, μαθαίνουμε ότι από το 2019 θα ξεκινήσει για πρώτη φορά την πώληση ρομπότ, έστω σε περιορισμένη κλίμακα, και η αρχή θα γίνει με το SpotMini.

Το ρομπότ - σκύλος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες με τα videos που το δείχνουν να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες, να ανοίγει μια κλειστή πόρτα και να αντιστέκεται στο κράτημα του ανθρώπου, ενώ παλαιότερα το είχαμε δει να πλένει πιάτα!

Η Boston Dynamics έχει κατασκευάσει 10 πρωτότυπα SpotMini και σχεδιάζει να φτάσει τα 100 μέχρι το τέλος του έτους, ενώ επιθυμεί να συνεργαστεί με άλλους κατασκευαστές για να επισπεύσει την παραγωγή για να αρχίσει την πώληση από το 2019. Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά σε πρώτη φάση αναμένεται ότι θα ξεπουλήσει.

[via]

Loading