Starlink: Από το Φεβρουάριο και στην Ευρώπη το δορυφορικό Internet του Elon Musk

Η πιλοτική λειτουργία του δορυφορικού δικτύου Starlink έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, καθώς η SpaceX έχει ανεβάσει περισσότερους από 800 δορυφόρους για την υποστήριξη του, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και στην Ευρώπη με βάση τους ισχυρισμούς του Elon Musk.

Ο CEO (και αυτής) της εταιρείας, δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα εξυπηρετηθούν μερικές χιλιάδες αιτήσεις χρηστών που ενδιαφέρονται για τη beta και περιμένουν εγκρίσεις από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να δούμε την υπηρεσία στη γηραιά ήπειρο από το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο.

Μετά τις ΗΠΑ σειρά θα πάρουν οι Νορβηγία και Καναδάς, ενώ η Ινδία πιθανότατα θα δώσει την έγκριση της στα μέσα του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτείται να τεθούν πολύ περισσότεροι δορυφόροι σε τροχιά για να λειτουργήσει το Starlink σε χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στον ισημερινό, γι’ αυτό ξεκινούν το πιλοτικό πρόγραμμα από το Βορρά.

Η υλοποίηση του σχεδίου για παροχή Internet σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς υποδομές προχωρά κανονικά, αν και με λίγο πιο αργούς ρυθμούς συγκριτικά με τις εξαγγελίες του Elon Musk τα προηγούμενα χρόνια. Το κόστος, πάντως, είναι αρκετά υψηλό αφού η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στα $99 το μήνα και χρειάζεται να πληρώσεις $499 για το starter kit με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading