Starlink: Από το 2024 ξεκινά υπηρεσία δορυφορικής κινητής τηλεφωνίας

Η Starlink επεκτείνει τις δορυφορικές επικοινωνίες και στην κατηγορία των smartphones, καθώς εκτός από την παροχή σύνδεσης στο Διαδίκτυο από οπουδήποτε, θα αρχίσει να προσφέρει και συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας από το 2024 μέσω της νέας υπηρεσίας Starlink Direct to Cell.

Η εταιρεία θα ξεκινήσει με μικρά βήματα, καθώς τα τηλέφωνα LTE θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν μόνο SMS μέσα στο 2024. Ακολούθως, η υπηρεσία θα επεκταθεί ώστε να επιτρέπει την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων και την παροχή data, καθώς και την υποστήριξη συσκευών IoT, όπως τα smartwatches από το 2025. Η Starlink δηλώνει ότι οι πελάτες δεν θα χρειάζονται διαφορετικό τηλέφωνο, αναβάθμιση του firmware ή κάποια ειδική εφαρμογή. Η υπηρεσία θα λειτουργεί με τις σημερινές συσκευές ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες της Γης - με την προϋπόθεση ότι "θα μπορείτε να δείτε τον ουρανό".

Η Starlink αναφέρει ότι θα θέσει σε τροχιά "δορυφόρους που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία Direct to Cell" με την βοήθεια των πυραύλων Falcon 9 της SpaceX. Φαίνεται ότι το Direct to Cell θα προορίζεται κυρίως για επιχειρήσεις που θέλουν απομακρυσμένη συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας.

Σε πρώτη φάση το Direct to Cell θα είναι διαθέσιμο σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, τη Χαβάη, το Πουέρτο Ρίκο και σε αχανείς περιοχές της Αλάσκα, με κάλυψη σε εθνικά πάρκα και γενικότερα περιοχές όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας, όπως οι έρημοι.

[Starlink]

Loading