Starlink: Θα βγει από την open beta μέσα στον Οκτώβριο

Ο Elon Musk είχε προαναγγείλει ότι η υπηρεσία παροχής δορυφορικού Internet της SpaceX, το Starlink, θα προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά ήδη κοντεύει να ολοκληρωθεί και ο Σεπτέμβριος χωρίς να έχουμε επίσημη ανακοίνωση για κάτι τέτοιο. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν τον εμποδίζει να προχωρήσει σε νέες εξαγγελίες.

Συγκεκριμένα, ο Musk τόνισε ότι το Starlink θα βγει από την φάση “open beta” μέσα στον επόμενο μήνα (Οκτώβριος), επομένως, από μόνος του αφαιρεί την ασφάλεια που του προσφέρει η μη απόλυτα επίσημα λειτουργία του Starlink και πλέον θα κρίνεται ακόμα πιο αυστηρά από τους χρήστες. Μέχρι στιγμής, πάντως, τα πράγματα φαίνεται να λειτουργούν ιδιαίτερα ικανοποιητικά και οι 100.000+ χρήστες του Starlink είναι τουλάχιστον ευχαριστημένοι με την υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk εκτιμούσε πως το Starlink θα ξεπεράσει τους 500.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσα στους πρώτους 12 μήνες διάθεσης, αλλά δεν είχε διευκρινήσει αν καλύπτει και τη δοκιμαστική λειτουργία της υπηρεσίας.

Προς το παρόν, το Starlink είναι διαθέσιμο σε 12 χώρες και υποστηρίζεται από περίπου 1700 δορυφόρους που κινούνται σε χαμηλή τροχιά. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2021 οι ταχύτητες σύνδεσης θα φτάσουν τα 300Mbps. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ανοίξει οι προπαραγγελίες και για την Ελλάδα, με τον εξοπλισμό να κοστίζει €499 και τη μηνιαία συνδρομή €99.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading