Steam Greenlight: Το Kickstarter της Valve για να αποφασίζεις ποιο παιχνίδι θα μπει στο Steam

Η Valve εμπνεύστηκε από τη γενική ιδέα του Kickstarter και σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες-gamers της πλατφόρμας Steam να αποφασίζουν για το ποια θα είναι τα επόμενα παιχνίδια που θα διατίθονται μέσα από αυτήν. Το νέο σύστημα ονομάζεται "Steam Greenlight" και θα είναι έτοιμο στα τέλη Αυγούστου!

Steam Greenlight

Σε ό,τι αφορά τους developers που ενδιαφέρονται να λανσάρουν τα παιχνίδια τους μέσα από την πλατφόρμα Steam, μπορούν να το κάνουν ακόμα και στην περίπτωση που το παιχνίδι βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο σχεδιασμού ή απλά ως concept, όπως δηλαδή και στο Kickstarter.

Φυσικά, θα μπορούν να ανεβάζουν πληροφορίες, screenshots, videos για να κερδίσουν την υποστήριξη της κοινότητας και για να έχουν διαρκή επικοινωνία με τους χρήστες, ενώ όταν η Valve πειστεί ότι το παιχνίδι έχει αρκετή υποστήριξη από το κοινό του Steam, θα το επιλέγει για την τελική διάθεση.

Γενικότερα, η επιλογή παιχνιδιών για διάθεση μέσα από την πλατφόρμα Steam ήταν (και παραμένει) από τις δυσκολότερες εργασίες για τους υπεύθυνους της Valve και γι' αυτό πιστεύουν ότι το Greenlight θα είναι ένας ταχύτερος και εγκυρότερος τρόπος για τη λήψη αποφάσεων με τη βοήθεια του κοινού.

Πάντως, η Valve δεν έχει καταλήξει στα τελικά κριτήρια επιλογής και απ' ότι φαίνεται δεν θα αρκεί μόνο η ψήφος του κοινού για την απόφαση, μιας και δεν μπορούν να γνωρίζουν το πως θα υποδεχτεί ο κόσμος κάτι τέτοιο και με τι συμμετοχή, τουλάχιστον στην αρχή.

[SteamGreenlight]

Loading