Η Synaptics έκρυψε επιτέλους τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και ξεκίνησε μαζική παραγωγή

Ξέρω, βαρεθήκατε να ακούτε για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα είναι κρυμμένος κάτω από την οθόνη και ειδικά από την Synaptics, η οποία λες και το έχει βάλει στόχο κάθε χρόνο τέτοια εποχή να μας ανοίγει την όρεξη. Πέρυσι, στις 14 Δεκεμβρίου είχε παρουσιάσει τον οπτικό αισθητήρα FS9100 και πιστέψαμε ότι θα τον δούμε στο Galaxy S8, αλλά τζίφος.

Σήμερα, η εταιρεία επιστρέφει με τον νεό αισθητήρα Clear ID FS9500 που έχει σχεδιαστεί για συσκευές με bezel-less οθόνες για να κρύβεται εντελώς κάτω από το panel τους. Σύμφωνα με τη Synaptics, ο Clear ID FS9500 προσφέρει ακριβώς την ίδια απόκριση, ταχύτητα και απόδοση που γνωρίζουμε από τους κορυφαίους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων των high-end συσκευών και επιπλέον, μπορεί να αναγνωρίσει το αποτύπωμα όταν ο χρήστης έχει βρεγμένα ή πολύ στεγνά ή πολύ κρύα δάχτυλα.

Από πλευράς ασφαλείας, οι κατασκευαστές που θα τον υιοθετήσουν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν διάφορες λειτουργίες πιστοποίησης και κρυπτογράφησης AES, ενώ οι χρήστες θα έχουν την επιλογή για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση αν δεν επιθυμούν να τον χρησιμοποιούν.

 

Και τώρα το κερασάκι: η Synaptics τονίζει ότι ο Clear ID FS9500 βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή σε συνεργασία με τους κορυφαίους πέντε κατασκευαστές smartphones, άρα μπορεί να τον δούμε επιτέλους μέσα στο 2018! Το επόμενο βήμα για τα εντελώς bezel-less smartphones είναι να κρύψουν και τον αισθητήρα της εμπρόσθιας κάμερας...

[via]

Loading