Συνδυασμός γνωστών φαρμάκων ίσως επιταχύνει δραματικά την ανάρρωση από COVID-19

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα που έρχονται από τη Γαλλία για την αντιμετώπιση της ασθένειας COVID-19. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Antimicrobial Agents, ο συνδυασμός ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας (υδροξυχλωροκίνη) μαζί με το αντιβιωτικό αζιθρομυκίνη, επιταχύνουν σημαντικά τον χρόνο ανάρρωσης των ασθενών.

Στις δοκιμές συμμετείχαν 30 ασθενείς COVID-19 στη Γαλλία, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στους 10 από αυτούς δόθηκε μόνο υδροξυχλωροκίνη, σε άλλους 10 ο συνδυασμός υδροξυχλωροκίνη + αζιθρομυκίνη και οι υπόλοιποι 10 δεν έλαβαν τίποτα από τα δύο. Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική μείωση του χρόνου ανάρρωσης στην ομάδα που έλαβε μόνο υδροξυχλωροκίνη, αλλά τα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα φάνηκαν στη δεύτερη ομάδα που έλαβε τον συνδυασμό φαρμάκων. Για την ακρίβεια, μόλις στην 5η ημέρα θεραπείας, οι ασθενείς της δεύτερης ομάδας εμφανίστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2!

covid19-treatment.jpg

Είναι γεγονός ότι το δείγμα των 30 ασθενών είναι ιδιαίτερα μικρό για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί, γι’ αυτό και θα περιμένουμε τις εκτεταμένες δοκιμές θεραπείας με αυτό το κοκτέιλ φαρμάκων. Φυσικά, γίνονται δοκιμές σε όλο τον κόσμο και με άλλα φάρμακα, και ήδη αναφέρεται σημαντική επιτυχία στην Ιαπωνία με ένα φάρμακο καταπολέμησης του ιού της γρίπης. Σημαντική, επίσης, η δοκιμή με το LosartanCozaar), ένα φάρμακο για τη ρύθμιση της πίεσης που εικάζεται ότι μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους γενικά από το να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.

Για την ώρα, παραμένουμε σπίτι, δεν εφησυχάζουμε, ενημερωνόμαστε από έγκυρες πηγές και διατηρούμε την ψυχραιμία μας.

Όσοι δεν είδατε το παρακάτω video, είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνετε:

[via]

Loading