Τα mobile games έχουν μεγαλύτερο τζίρο από τα PC/console games

Σύμφωνα με την Newzoo, η αγορά του mobile gaming ξεπερνά σημαντικά εκείνες των υπολογιστών και των κονσολών, καθώς κατέγραψε τζίρο μεγαλύτερο από $90 δισεκατομμύρια το 2021. Μπορεί οι υπολογιστές και οι κονσόλες να αποτελούν περιζήτητες συσκευές ύστερα από την επιβολή των lockdowns και του καθεστώτος της τηλεργασίας, ωστόσο, το mobile gaming εξακολουθεί να κατέχει την πρωτοκαθεδρία ως το ταχύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς.

Όπως διαφαίνεται από την έρευνα της Newzoo, οι πρώτες τρεις χώρες που απέφεραν τον μεγαλύτερο τζίρο στο mobile gaming είναι η Κίνα με πάνω από $30 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ με τζίρο άνω των $15 δισεκατομμυρίων και ακολουθεί η Ιαπωνία με περισσότερα από $17 δισεκατομμύρια.

mobile-gaming-revenue.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα κέρδη προέρχονται από τις αναδυόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Αν και αυτές οι περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των εσόδων της αγοράς, δεν παύουν να παρουσιάζουν την ταχύτερη ανάπτυξη που προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading