Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στις συσκευές Android

Μετά τον καταιγισμό ανακοινώσεων σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, το συνέδριο Google I/O 2024 συνεχίζεται με αποκαλύψεις που αφορούν το οικοσύστημα Android γενικότερα. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τη δεύτερη beta έκδοση του Android 15 και παρουσιάζει τα 10 νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε στο κοντινό μέλλον στις συσκευές του οικοσυστήματος.

Private Space

Το Private Space έρχεται στο Android 15 μέσα στη χρονιά, και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό χώρο με ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας, διατηρώντας τις ευαίσθητες εφαρμογές σας ασφαλείς και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Είναι σαν ένα ψηφιακό χρηματοκιβώτιο μέσα στο τηλέφωνο για τις εφαρμογές στις οποίες δεν θέλετε να έχουν εύκολα πρόσβαση ή να τις βλέπουν άλλοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρύψετε εφαρμογές υγείας ή τραπεζικές εφαρμογές στον ιδιωτικό σας χώρο για να διατηρήσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες μόνο για τα μάτια σας. Χάρη στην άμεση ενσωμάτωση στο λειτουργικό σύστημα, το Private Space προσφέρει ενισχυμένη προστασία για τις ευαίσθητες εφαρμογές, απομονώνοντας τα δεδομένα και τις ειδοποιήσεις τους από το υπόλοιπο τηλέφωνο. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ένα ξεχωριστό κλείδωμα για τον ιδιωτικό χώρο και να αποκρύψετε την ύπαρξη του εντελώς.

Theft Detection Lock

Το Theft Detection Lock αναμένεται αργότερα φέτος και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα προσωπικά και οικονομικά σας δεδομένα ασφαλή, αν σας κλέψουν ποτέ το τηλέφωνό σας. Αυτή η αποτελεσματική νέα λειτουργία χρησιμοποιεί την AI της Google για να αντιληφθεί εάν κάποιος σας έχει αρπάξει το smartphone από το χέρι και προσπαθήσει να τρέξει, να κάνει ποδήλατο ή να φύγει με το αυτοκίνητο μαζί του. Αν εντοπιστεί κίνηση κλοπής, θα κλειδώσει γρήγορα για να μην πέσουν οι πληροφορίες σας σε λάθος χέρια.

Προστασία σε πραγματικό χρόνο από κακόβουλες εφαρμογές

Επίσης, αργότερα φέτος, το Google Play Protect θα χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη on-device για να εντοπίζει εφαρμογές που μπορεί να εμπλέκονται σε απάτες ή phishing. Αυτή η ζωντανή ανίχνευση απειλών θα αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές χρησιμοποιούν ευαίσθητα δικαιώματα και αλληλεπιδρούν με άλλες εφαρμογές για να εντοπίζει ύποπτη συμπεριφορά σε πραγματικό χρόνο. Εάν το Google Play Protect βρει κάτι που μοιάζει κακόβουλο, η εφαρμογή αποστέλλεται στην Google για πρόσθετη εξέταση και η εταιρεία θα ειδοποιεί τους χρήστες ή θα απενεργοποιεί την εφαρμογή εάν επιβεβαιώσει ότι εκτελεί επιβλαβή δραστηριότητα. Όλα αυτά γίνονται χωρίς τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Περιεχόμενο AR (επαυξημένη πραγματικότητα) στο Google Maps

Σύντομα θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας (AR) απευθείας στο Google Maps στο smartphone σας, βοηθώντας σας να μάθετε περισσότερα για μια τοποθεσία με νέους και συναρπαστικούς τρόπους. Παρακολουθήστε το να ζωντανεύει με εμπειρίες που δημιουργήθηκαν για μέρη όπως η Σιγκαπούρη και το Παρίσι. Αυτές οι εξελίξεις AR θέτουν τα θεμέλια για την πλατφόρμα διευρυμένης πραγματικότητας (XR) που αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με τη Samsung και την Qualcomm για ολόκληρο το οικοσύστημα Android.

AI στις τηλεοράσεις με Google TV

Με πάνω από 220 εκατομμύρια ενεργές συσκευές παγκοσμίως και μια ταχέως αυξανόμενη βάση χρηστών, το Google TV σας βοηθά να ανακαλύψετε περιεχόμενο ταχύτερα με συστάσεις βασισμένες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε να περνάτε περισσότερο χρόνο βλέποντας και λιγότερο χρόνο ψάχνοντας. Τώρα, με το μοντέλο Gemini, είναι ακόμα πιο εύκολο να επιλέξετε τι θα παρακολουθήσετε με περιγραφές που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη στην αρχική οθόνη, εξατομικευμένες για εσάς με βάση τις προτιμήσεις σας σε είδη και ηθοποιούς.

Βελτιώστε την προπόνηση σας με τις ενημερώσεις του Wear OS 5

Με την κυκλοφορία ρολογιών Pixel, Samsung και άλλων, το Wear OS αύξησε τη βάση χρηστών του κατά 40% το 2023 και έχει χρήστες σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές. Τώρα, το Wear OS έχει επεκταθεί σε περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των OnePlus, OPPO και Xiaomi.

Αργότερα φέτος, οι βελτιστοποιήσεις της διάρκειας ζωής της μπαταρίας έρχονται στα ρολόγια με το Wear OS 5. Για παράδειγμα, το τρέξιμο ενός μαραθωνίου σε εξωτερικό χώρο θα καταναλώνει έως και 20% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα ρολόγια με Wear OS 4. Και οι εφαρμογές γυμναστικής σας θα μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας με τη δυνατότητα υποστήριξης περισσότερων τύπων δεδομένων, όπως ο χρόνος επαφής με το έδαφος, το μήκος βηματισμού και η κατακόρυφη ταλάντωση.

Επέκταση της διασύνδεσης συσκευών στο δίκτυο Find My Device

Το Fast Pair διευκολύνει τη σύνδεση των συσκευών Android και των αξεσουάρ σας, όπως ηχεία, ακουστικά και άλλα. Από την κυκλοφορία του, οι χρήστες έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο συνδέσεις Fast Pair, προσθέτοντας αμέτρητες ώρες εξοικονόμησης και λιγότερη απογοήτευση σε σχέση με την παραδοσιακή ζεύξη Bluetooth.

Επιπλέον, το Fast Pair μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παρακολούθηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του αξεσουάρ σας και στον εντοπισμό χαμένων συσκευών με τη νέα εμπειρία Find My Device που κυκλοφορεί παγκοσμίως. Αργότερα αυτό το μήνα, θα μπορείτε να βρίσκετε αντικείμενα όπως τα κλειδιά, το πορτοφόλι ή τις αποσκευές σας στην εφαρμογή Find My Device με Bluetooth tracker tags από την Chipolo και την Pebblebee. Έχετε το νου σας αργότερα μέσα στη χρονιά για επιπλέον Bluetooth tags από τις εταιρείες eufy, Jio, Motorola και άλλες.

Loading