Team Sonic Racing: To review για την έκδοση του Nintendo Switch

Όταν ακούς το όνομα Sonic αυτόματα το μυαλό σου πηγαίνει στον μπλε σκαντζόχοιρο της SEGA και τα πολύ επιτυχημένα side-scrolling platform games της εταιρείας, αλλά αυτή τη φορά τον βλέπουμε μαζί με την παρέα του σε ένα kart racing game.

Ο λόγος για το Team Sonic Racing, μια προσπάθεια των SEGA και Sumo Digital, οι οποίες πάντρεψαν διάφορους χαρακτήρες της πρώτης σε ένα πολύ εθιστικό kart racing game με υπόθεση και διάφορα modes που θα σε κρατήσουν για αρκετές ώρες κολλημένο επάνω στο παιχνίδι. Αρκεί, φυσικά, να καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον σου.

team-sonic-racing-techgear-review-18.jpg

Γενικά

Με μια αρχική γενική περιγραφή, το Team Sonic Racing είναι ένα απολαυστικό kart racing game που περιλαμβάνει όμορφα σχεδιασμένες πίστες, πολύχρωμα γραφικά, ευχάριστο soundtrack και σχετικά εύκολο (μόλις το συνηθίσεις) gameplay. Εκεί που χωλαίνει είναι στο βασικό story mode και στο γεγονός της επαναληψιμότητας μέσα στις πίστες, παρά τα διαφορετικά challenges που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Story Mode

Στο κεντρικό story mode, η υπόθεση αφορά τον Dodon Pa ένα μυστήριο και φαινομενικά καλοπροαίρετο Tanuki που προσκαλεί τον Sonic και τους φίλους του να ανταγωνιστούν σε ολοένα και πιο επικίνδυνες αποστολές που διασκορπίζονται σε 21 διαφορετικές πίστες. Υπάρχει διάλογος πριν από κάθε πίστα, αλλά μην περιμένετε εντυπωσιακές cutscenes και κάποιο ιδιαίτερο βάθος. Ξεκινάς με μια βασική ιστορία που ξεχνάς σχεδόν αμέσως τον λόγο ύπαρξης της, ενώ σύντομα θα πατάς το κουμπί skip σε κάθε διάλογο για να περάσεις στον αγώνα.

Στο παιχνίδι στήνεις μια ομάδα τριών χαρακτήρων (σταδιακά ξεκλειδώνουν όλοι), όπου ο καθένας διαθέτει διαφορετικές ικανότητες και προφανώς χειρίζεσαι μόνο τον ένα από αυτούς. Οι αντίπαλοι σου είναι ακόμα δύο ομάδες τριών χαρακτήρων και οι αγώνες ποικίλλουν από απλές πίστες όπου χρειάζεται να βγεις πρώτος, grand prix 3 πιστών και ειδικά game modes όπου συλλέγεις δαχτυλίδια. Στην πορεία του story mode υπάρχουν παράπλευρες bonus πίστες που αν θέλεις τις παίζεις ή αν θέλεις τις προσπερνάς για να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

team-sonic-racing-techgear-review-11.jpg

Πίστες

Στις 21 πίστες συμπεριλαμβάνονται 9 τοποθεσίες από προηγούμενα racing games με πρωταγωνιστή τον Sonic και όλες αναπαριστούν κλασικές τοποθεσίες γενικά από τα παιχνίδια του Sonic. Σε όλες έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές και ενισχύσεις για μια πιο φρέσκια εμπειρία, ενώ ο μηχανισμός του gameplay, όπως προαναφέραμε, είναι πραγματικά εθιστικός. Επειδή μιλάμε για kart racing game, δεν είναι εύκολα μετρήσιμος ο χρόνος που χρειάζεται για να το τερματίσεις. Άλλωστε, στόχος του Team Sonic Racing είναι να επιστρέφεις σε αυτό συχνά για να παίζεις ξανά και ξανά τις πίστες, είτε μόνος, είτε με φίλους σου, παρά να βαλθείς να ολοκληρώσεις το βασικό story mode. Εδώ να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι στο online multiplayer δεν είναι εγγυημένο ότι θα καταλήξεις στην ίδια ομάδα με τους φίλους σου και γι’ αυτό είναι προτιμότερο να παίζεις σε τοπικό δίκτυο.

team-sonic-racing-techgear-review-15.jpg

Χαρακτήρες

Στο Team Sonic Racing υπάρχουν 15 χαρακτήρες χωρισμένοι σε 5 ομάδες των τριών. Κάθε ομάδα διαθέτει έναν χαρακτήρα που ανήκει στην κατηγορία Speed, έναν από την κατηγορία Technical και έναν από την κατηγορία Power. Στην πρώτη (Speed) βρίσκονται αυτοί που αναπτύσσουν τη μεγαλύτερη ταχύτητα, στη δεύτερη (Technical) αυτοί που δεν επηρεάζονται από την επιφάνεια (π.χ. δεν επιβραδύνουν στην άμμο) και στην τρίτη (Power) συναντάμε αυτούς που δεν επηρεάζονται από τα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο (π.χ. blocks). Θα παρατηρήσετε ότι αρχικά τα χαρακτηριστικά των παικτών έχουν αρκετή ανισορροπία και γι΄ αυτό στην αρχή των αγώνων η κατάσταση είναι λίγο περίεργη.

Οι χαρακτήρες Power δεν έχουν την μέγιστη ταχύητα, αλλά δέχονται τη μεγαλύτερη ενίσχυση από τα boosts που μαζεύουν στη διάρκεια του αγώνα όταν κάνουν drift στις στροφές, όταν χρησιμοποιούν τα speed paths, όταν χρησιμοποιούν συγκεκριμένα power-ups και όταν ακολουθούν τη “γραμμή” των συμπαικτών τους. Από την άλλη, οι χαρακτήρες Technical είναι οι πιο αργοί και αν δεν γνωρίζεις τις πίστες τότε μπορεί να απογοητευτείς στην αρχή. Στην πορεία, όμως, ανακαλύπτεις τα shortcuts και μπορείς να αφήσεις πίσω σου τους πιο γρήγορους παίκτες.

team-sonic-racing-techgear-review-1.jpg

Gameplay

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο Team Sonic Racing και αυτό που το διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό από άλλα kart racing games είναι το ομαδικό gameplay. Στην πίστα διαγωνίζονται 4 ομάδες των τριών χαρακτήρων και η σωστή συνεργασία με τους συμπαίκτες σου πολλές φορές θα κρίνει αν θα είσαι εσύ ο νικητής ή όχι.

Αυτός από την ομάδα που βρίσκεται πιο μπροστά απ όλους τους συμπαίκτες του αφήνει πίσω του ένα “χρυσό μονοπάτι” που μπορούν να ακολουθήσουν οι συμπαίκτες του. Όσο οι τελευταίοι κινούνται επάνω σε αυτό το χρυσό μονοπάτι ενισχύουν σημαντικά την ταχύτητα τους και μπορούν να “ξεπεταχτούν” απότομα μπροστά στον αγώνα.

Εάν κάποιος από τους συμπαίκτες χτυπήσει σε κάποιο αντικείμενο και μειωθεί η ταχύτητα του, οι άλλοι δύο συμπαίκτες του μπορούν να τον ενισχύσουν με boots που θα τον επαναφέρουν και πάλι άμεσα σε ανταγωνιστική υψηλή ταχύτητα. Επιπλέον, εάν έχεις μαζέψει power-ups και δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει, τότε μπορεί να το στείλεις σε κάποιον συμπαίκτη.

Όλες αυτές οι ομαδικές ενέργειες συνεισφέρουν στο γέμισμα μιας κλίμακας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η κλίμακα, κάθε μέλος της ομάδας λαμβάνει το απόλυτο boost, δηλαδή μέγιστη ταχύτητα και προστασία από συγκρούσεις για μια χρονική περίοδο 10 - 15 δευτερολέπτων. Όπως καταλαβαίνετε, το ομαδικό πνεύμα είναι απαραίτητο για να κερδίσεις τον αγώνα. Αρκετά καλή είναι η συνεργασία με το AI του παιχνιδιού όταν παίζεις με συμπαίκτες από το σύστημα και όχι με online φίλους σου, αλλά προφανώς το real-thing είναι κάτι διαφορετικό και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Κρατήστε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε την εμφάνιση και τις δυνατότητες των οχημάτων χρησιμοποιώντας νομίσματα που κερδίζετε από τους αγώνες και όχι μέσω συστήματος μικροσυναλλαγών. Η διαδικασία αυτή είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη, επομένως, μη διστάζετε να ξοδεύετε να νομίσματα που μαζεύετε στο παιχνίδι.

lg-review-logo-tg-new.jpg

Τελική εκτίμηση

Το Team Sonic Racing είναι ένα αρκετό διασκεδαστικό kart racing game στο solo παιχνίδι, αλλά η εμπειρία είναι σαφέστατα καλύτερη όταν παίζεις με φίλους. Ωραίες πίστες, πολύ ενδιαφέρον σύστημα συνεργασίας με τους συμπαίκτες και σχετικά εύκολο gameplay. Προσωπικά απόλαυσα το παιχνίδι στο Nintendo Switch τόσο στην εντυπωσιακή LG OLED 65B8PLA που υποστηρίζει τις τεχνολογίες 4K HDR, Dolby Vision και Dolby Atmos όσο και στο handheld mode. Προτείνω τη χρήση τηλεόρασης στο multiplayer και το handheld mode για solo παιχνίδι, ειδικά όταν απλά θέλεις να χαλαρώσεις παίζοντας ένα παιχνίδι που δεν θα σκοτίσει ιδιαίτερα το μυαλό σου.

Loading