Terra Nil: Ένα πολύ ενδιαφέρον city-builder αντίστροφης λογικής

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι ναι μεν τα AAA games των μεγάλων εταιρειών μονοπωλούν την ειδησεογραφία στον χώρο του gaming, αλλά πάντοτε προκύπτουν διαμαντάκια από μικρότερα studios που αξίζουν της προσοχής μας.

Ένα από αυτά είναι το Terra Nil της Free Lives, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το Broforce που κυκλοφόρησε το 2014. Το Terra Nil, πάντως, ξεφεύγει εντελώς απ’ ό,τι μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, καθώς πρόκειται για ένα city-builder αντίστροφης λογικής σε σχέση με τα παιχνίδια της κατηγορίας. Ουσιαστικά, οι gamers καλούνται να επαναφέρουν τη Γη στη πρότερη “παρθένα” κατάσταση της μετά από μια τεράστια οικολογική καταστροφή και όχι να χτίσουν.

Το Terra Nil ξεκινά από μια τοποθεσία γεμάτη στερεμένα ποτάμια και “σκασμένη” γη, γι’ αυτό το πρώτο μέλημα είναι να εξαγνίσεις το χώμα προκειμένου να ξαναπάρει ζωή το τοπικό οικοσύστημα. Στο έργο σου θα χρειαστεί φυσικά να χτίσεις υποδομές και μονάδες πράσινης ενέργειας με απώτερο σκοπό να κερδίσεις τη μέγιστη δυνατή παραγωγή για κάθε τύπο επιφάνειας, ανάλογα φυσικά με τη ζημιά που έχει υποστεί. Απαιτείται στρατηγική τοποθέτηση των υποδομών, σοβαρή μελέτη για την ενέργεια, το χώμα, την ύδρευση, την άρδευση, τη σπορά κλπ.

Η τελική έκδοση του Terra Nil αναμένεται μέσα στο 2022 για Windows PC.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!


Loading