Tesla Bot: Ο Elon Musk ανακοίνωσε την ανάπτυξη ανθρωποειδούς ρομπότ


Αν μη τι άλλο, ο Elon Musk βρίσκει διαρκώς τον τρόπο να μη σε κάνει να βαριέσαι. Ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, Neuralink και Boring Company αποκάλυψε στο πλαίσιο της εκδήλωσης AI Day πως θα προχωρήσουν στην κατασκευή του δικού τους ανθρωποειδούς ρομπότ και ευελπιστεί πως θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μέσα στο 2022.

Το Tesla Bot δεν θα θυμίζει ιδιαίτερα τα άλλα ογκώδη ανθρωποειδή ρομπότ, αφού μοιάζει περισσότερο με μια κούκλα καταστήματος με εκλεπτυσμένη και ελαφριά κατασκευή. Συγκεκριμένα, θα έχει ύψος 180cm και βάρος περίπου 65kg, ενώ θα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 7-8 km/h, έτσι ώστε ένας μέσος άνθρωπος να μπορεί να το κουμαντάρει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, όμως, θα είναι αρκετά δυνατό για να φέρει εις πέρας επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες ή/και βαρετές αποστολές.

tesla-bot.jpg

Ο Elon Musk βλέπει το Tesla Bot ως ένα δείγμα των δυνατοτήτων της Tesla σε επίπεδο chipsets και των αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει, καθώς συμπεριλαμβάνει το σύστημα αυτόνομης πλοήγησης των αυτοκινήτων και πληθώρα αισθητήρων που θα το βοηθούν να κινείται ομαλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρομπότ που έδειξε στη σκηνή δεν λειτουργούσε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δηλώσει πως κάποτε θα μπορείς να του δίνεις εντολές π.χ. για να πάει να κάνει τα ψώνια από το σουπερμάρκετ.

Για να δούμε πως θα πάει και αυτό…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading