Tesla: Παραγγελία 100 χιλιάδων οχημάτων από τη Hertz!

Τα προβλήματα στην παραγωγή και την παράδοση των παραγγελιών στους πελάτης της δεν φαίνεται να πτοούν ιδιαίτερα την Tesla. Η εταιρεία όχι μόνο συνεχίζει να βλέπει την αξία της να αυξάνεται, αλλά παράλληλα καταφέρνει να προσελκύσει νέους και πολύ ισχυρούς παίκτες στο πελατολόγιο της.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η πασίγνωστη εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Hertz προχώρησε σε μια τεράστια παραγγελία 100000 οχημάτων Tesla για να εξοπλίσει τον στόλο της, μια συναλλαγή που εκτιμάται πως θα φέρει $4.2 δισεκατομμύρια στην εταιρεία του Elon Musk. Η τελευταία, μάλιστα, φέρεται να έχει δεσμευτεί για την παράδοση τους μέσα στους επόμενους 14 μήνες, κάτι που με τα υπάρχοντα δεδομένα ακούγεται μάλλον αστείο

Η παραγγελία της Tesla θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων και εξαιτίας αυτής της κίνησης η μετοχή της Tesla κατέγραψε σχεδόν άμεσα αύξηση κατά 4.3% στο Χρηματιστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tesla Model 3 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη για τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, το Bloomberg αναφέρει πως το Tesla Model 3s θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση μέσω της Hertz στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης και στις ΗΠΑ από τις αρχές Νοεμβρίου. Οι ενοικιαστές θα μπορούν να τα φορτίζουν στους Superchargers της Tesla, αν και η Hertz σκοπεύει να στήσει το δικό της δίκτυο φορτιστών.

Η Hertz είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης πέρυσι το Μάιο λόγω της πανδημίας που έπληξε βίαια την αγορά των ενοικιαζόμενων οχημάτων, παρόλα αυτά, επιβίωσε χάριν στην επαναχρηματοδότηση ύψους $5.9 δισ. που έλαβε από ομάδα επενδυτών. Στόχος της, πλέον, είναι να αντικαταστήσει το σύνολο του στόλου της (περίπου 500000 οχήματα) με ηλεκτροκίνητα και σαφέστατα η παραγγελία των 100000 από την Tesla δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Bloomberg]

Loading