TikTok: Απαγορεύτηκε στο Πακιστάν λόγω απρεπούς περιεχομένου

Μετά την Ινδία, ήρθε η σειρά και του Πακιστάν να απαγορεύσει τη λειτουργία του TikTok στη χώρα επειδή φιλοξενεί “ανήθικο και απρεπές υλικό”. 

Η αρμόδια αρχή τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν (PTA) είχε προειδοποιήσει τη ByteDance από τον περασμένο Ιούλιο για το επικείμενο μπλοκάρισμα ζητώντας της να ελέγχει περισσότερο το περιεχόμενο που φιλοξενείται στο κοινωνικό δίκτυο. Ο καιρός πέρασε, η PTA έκρινε ανεπαρκείς τις ενέργειες της εταιρείας και γι’ αυτό προχώρησε στην καθολική απαγόρευση του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της PTA, η απόφαση μπλοκαρίσματος πάρθηκε μετά από καταγγελίες και παράπονα για τη φύση του περιεχομένου που ανεβαίνει στο TikTok και τονίζει ότι έδωσαν ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις της χώρας.

Βλέπουμε ότι το Πακιστάν προβάλει ως δικαιολογία για το μπλοκάρισμα του TikTok το περιεχόμενο και όχι κάποιο θέμα κινδύνου για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ινδία προχώρησαν σε ενέργειες κατά του TikTok με πρόσχημα καθαρά την προστασία των χρηστών από την “επικίνδυνη” Κίνα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading