TikTok: Η Κίνα προτιμά να κλείσει παρά να περάσει σε αμερικανικά χέρια

Και η κόντρα καλά κρατεί. Η απάντηση της κινεζικής κυβέρνησης στην εξαγγελία του Donald Trump ότι δεν πρόκειται να δώσει παράταση στη διόρια για την πώληση του TikTok σε Αμερικανική εταιρεία, είναι απόλυτα επιθετική, αφού φέρεται να προτιμά το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας στις ΗΠΑ παρά να περάσει σε ξένα χέρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να καθυστερήσει οποιαδήποτε ολοκλήρωση συμφωνίας ενδέχεται να επιτευχθεί μεταξύ της ByteDance και οποιασδήποτε αμερικανικής εταιρείας (π.χ. Microsoft, Oracle, Twitter, Walmart) πραγματοποιώντας αλλαγές στην πολιτική εξαγωγής τεχνολογίας της χώρας. 

Εξάλλου, υψηλόβαθμα στελέχη τονίζουν πως σε περίπτωση που προχωρήσει η εξαγορά του TikTok θα φανεί σαν να υποκύπτει η Κίνα στις πιέσεις της Washington και θα δημιουργηθεί “δεδικασμένο” κατά μία έννοια.

Από την πλευρά της η ByteDance αναφέρει σε ανακοίνωση της πως ουδέποτε έλαβε οδηγίες από την κινεζική κυβέρνηση στην πορεία των συζητήσεων που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο. Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για να λυθεί οριστικά το ζήτημα είναι η 12η Νοεμβρίου 2020 και μένει να δούμε τι θα προκύψει τις επόμενες ημέρες.

[via]

Loading