TikTok: Η πολιτική της «έκοβε» αναρτήσεις άσχημων, χοντρών, φτωχών...

Η δεύτερη είδηση που μας έρχεται από το δημοφιλές TikTok, μετά την ανεκδιήγητη τύπισσα που γλύφει το καπάκι της τουαλέτας για το “coronavirus challenge”, αφορά την πολιτική του κοινωνικού δικτύου για τις δημοσιεύσεις. Προσέξτε, όχι αυτά που αφορούν τις ενέργειες των χρηστών, αλλά τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους moderators για την έγκριση των δημοσιεύσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Intercept, η οποία μάλιστα έλαβε και επιβεβαίωση από εκπρόσωπο του TikTok, υπήρχε εντολή να “κόβονται” τα posts που δείχνουν “άσχημους”, “χοντρούς”, “ρυτιδιασμένους”, “LGBTQ”, “AMEA”, “φτωχούς” κλπ., διότι θα είναι λιγότερο “ελκυστικά” για τους υπόλοιπους χρήστες!

Η δικαιολογία που ξεστόμισε ο εκπρόσωπος του TikTok ήταν ότι πρόκειται για μια πολιτική που ίσχυε στις αρχές της λειτουργίας της υπηρεσίας ως μια “προσπάθεια να προστατεύσουν τις παραπάνω ομάδες από το bullying”, αλλά πλέον δεν ισχύει.

Στις οδηγίες που δόθηκαν στους moderators αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής:

Εάν η εμφάνιση του χαρακτήρα είναι κάπως ή το περιβάλλον όπου έγινε το γύρισμα δεν είναι καλό, τότε το video θα είναι λιγότερο ελκυστικό και δεν θα αξίζει να εμφανιστεί ως προτεινόμενο στους νέους χρήστες”.

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε, επίσης, στην ιστοσελίδα The Verge σχετικά με τις αποκαλύψεις του The Intercept ότι η πολιτική αυτή δεν αφορούσε την αγορά των ΗΠΑ, λες και αυτό είναι το πρόβλημα με την απαράδεκτη πολιτική της.

Να σημειωθεί ότι η ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, έχει έδρα την Κίνα και πιθανότατα αναγκάζεται να λογοκρίνει διάφορα ευαίσθητα θέματα όπως οι διαδηλώσεις της πλατείας Tiananmen, το Θιβέτ, την Ταϊβάν, την κριτική στην κινεζική αστυνομία και κυβέρνηση.

[via]

Loading