TikTok Music: Σοβαρές ενδείξεις για δημιουργία μουσικής υπηρεσίας από τη ByteDance

Αν η ByteDance έχει καταφέρει να προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες στις Meta και Google λόγω της τρομερής δημοφιλίας του TikTok, φανταστείτε πόσο θα μπορούσε να…τρομοκρατήσει τις διάφορες μουσικές υπηρεσίες σε περίπτωση που βγουν αληθινές οι φήμες των τελευταίων ημερών.

Λαμβάνοντας υπόψιν το πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένη η μουσική με το μοντέλο επιτυχίας του TikTok, δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η ByteDance έχει προχωρήσει ήδη από τον περασμένο Μάιο στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «TikTok Music» στις ΗΠΑ. Στην αίτηση της εταιρείας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να μοιράζονται και να μοιράζονται playlists, καθώς επίσης να σχολιάζουν και να πραγματοποιούν ζωντανές μεταδόσεις με ήχο ή/και video.

Η κατοχύρωση του trademark «TikTok Music» έχει γίνει και στην Αυστραλία από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ από το 2020 η ByteDance έχει ανοίξει την υπηρεσία streaming μουσικής Resso σε Ινδία, Ινδονησία και Βραζιλία που περιλαμβάνει κάποιες από τις λειτουργίες που περιγράφονται στην αίτηση για το TikTok Music.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, η εφαρμογή του TikTok στην Βραζιλία περιλαμβάνει ξεχωριστό κουμπί που μεταφέρει τους χρήστες στο Resso για να ακούσουν την πλήρη έκδοση του τραγουδιού που φιλοξενείται σε κάποιο video. Σημειώνει, επίσης, ότι το Resso καταγράφει περισσότερους από 40 εκατομμύρια χρήστες σε αυτές τις χώρες και ο ρυθμός ανάπτυξης ειδικά στην Ινδία είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτόν του Spotify.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για την δημιουργία μουσικής υπηρεσίας από την ByteDance, κάτι που περιμένουμε να συμβεί αργά ή γρήγορα. Το ερώτημα είναι αν θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό απ’ όσα ακούγονται ή αν θα βασιστεί στο μοντέλο του Resso.

[via]

Loading