Το Gmail βελτιώνεται δραματικά με τις νέες AI λειτουργίες που φέρνει το Gemini

Το Gemini AI της Google μοιάζει συχνά με ένα chatbot που είναι ενσωματωμένο σε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου, αλλά μπορείτε πραγματικά να αρχίσετε να κάνετε ξεχωριστά πράγματα όταν του δίνετε πρόσβαση σε έναν τόνο δεδομένων. Το Gemini στο Gmail θα μπορεί σύντομα να πραγματοποιεί αναζήτηση σε ολόκληρο το αρχείο των emails σας και να εμφανίζει μια περίληψη σε μια πλαϊνή μπάρα.

Αυτό είναι απλό στην περιγραφή, αλλά λύνει ένα τεράστιο πρόβλημα με το email: ακόμη και η αναζήτηση φέρνει μια λίστα με θέματα email και πρέπει να κάνετε κλικ σε κάθε ένα από αυτά μόνο και μόνο για να το διαβάσετε. Το να έχετε μια τεχνητή νοημοσύνη να κοσκινίζει ένα σωρό emails και να παρέχει μια περίληψη ακούγεται σαν μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου και κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε με καμία άλλη διεπαφή.



Η ολιγόλεπτη επίδειξη της Google για αυτή τη λειτουργία έδειξε ένα μεγάλο μπλε κουμπί Gemini στην επάνω δεξιά πλευρά της εφαρμογής ιστού του Gmail. Πατώντας το ανοίγει η κανονική sidebar του chatbot στην οποία μπορείτε να πληκτρολογήσετε. Ζητώντας μια περίληψη των emails μιας συγκεκριμένης επαφής, θα σας δώσει μια λίστα με συγκεντρωτικά σημεία του τι έχει συμβεί, με μια λίστα "πηγών" στο κάτω μέρος που θα σας μεταφέρει κατευθείαν σε ένα συγκεκριμένο email.

Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η δυνατότητα να συνοψίσετε πολλά email γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα. Ένα παράδειγμα είναι το "συγκρίνω τις προσφορές επισκευής της στέγης μου με βάση την τιμή και τη διαθεσιμότητα", το οποίο συγκέντρωσε και συνόψισε emails από πολλαπλές επαφές, δείχνοντας τις τιμές από κάθε εργολάβο.

Η Google το ονομάζει μόνο "Gemini Pro in Workspace Labs" και θα κυκλοφορήσει αυτό το μήνα.

Loading